Kaiserus jer se radi o komponenti koji ne koriste isključivo gameri.
To što ona može koristit za nešto ne znači da je to njena primarna funkcija.
Ona za gaming radi onako kako spada. Može raditi u nečemu drugom? Super. Plus bodovi.
Isto tako AMD ima više rama pa radi zakurac van gaminga. Što nitko ne sere da AMD saka kurac u revitu ili autocadu.
Ja bi isto tako mogu navući 2XL majicu ali nije optimizirano za moju debljinu. Stanem, nategnem, razvući će se. Ali nije to to.
Tako i RTX 3080 može obavljati 99% poslova, hi-end poslova, radit u sektorima kojima to nije primarna funkcija a da pritom ne instaliraš studio drivere.
S druge strane isto tako imaš QUADRO grafičke sa kojima možeš igrati. Možeš komotno sa QUADRO RTX igrati svaku igru.
Ali očekivati performanse gaming kartice je suludo. Tako je isto suludo da naprave gaming proizvod koji može parirati studijskoj poslovnoj kartici.
Dal bi bilo bolje da su napravili barem 2 modela, gdje jedan ima 10 drugi 20 ili barem 15. Bilo bi, ali nisu.
Da imaš istu takvu grafičku kao što imaš sad i da imaš 20 giga rama, tvoje iskustvo u poslovnim programima sa kojima barataš se ne bi promijenilo više od 2-3%. Ako ne radš job koji može parirati sa filmskom industrijom ja ne vidim razlog Quadro grafičkih. Zato i pričam o optimizaciji.
Kupiš ono što je potrebno tebi. Tebi je primaran posao, a ponekad i zavrtiš igru. Imaš mašinu, optmiziranu i overclockanu do ibera za ono što je tebi potrebno. I budimo realni, bolji setup za tvoje potrebe se nije mogao napravit. Znaš to ti a znam to i ja :p 3090 bi ti zjapila prazna sa iskorištenih 30% rama 99% vremena.
imaš dvije godine star post od nekoga iz nvidie
"All NVIDIA drivers provide full features and application support for top games and creative applications.
If you are a gamer who prioritizes day of launch support for the latest games, patches, and DLCs, choose Game Ready Drivers.
If you are a content creator who prioritizes stability and quality for creative workflows including video editing, animation, photography, graphic design, and livestreaming, choose NVIDIA Studio Driver.
If you are both a gamer and creator, choose Game Ready Drivers."