Koji je kurac s gamerima ovih godina? Propucajte se svi redom.A Chrono Cross na 85. mjestu tek...lista je ok, s većinom se slažem, ali poredak nema baš smisla.
Odumiranje RPG-a
Ovo
yakuza_stinger
kakav necro
Mislim da je naslov totalno promašen. Nikad više (J)RPGova kao na ovoj generaciji, hrpetina baš odličnih. Možda nije zlatno PS1 razdoblje, ali bome nije ni daleko.
Ja bas mislim suprotno. Osim par naslova koje mogu na prste nabrojat, danasnjica nema bas neku ponudu kak je to znalo bit.
Ima dosta toga, ali velika većina naslova je teški zaboravljivi meh
To sam i mislio, zadnje što me iznenadio bio je prvi Ni No Kuni, a sad ovdje Persona 5. Cosmic Star Heroine je dobar fix nostalgije, FFVIIR mi je bio odličan, ali skroz sam nedojeban sad dok čekam nastavak...Gdje su naslovi kakve je PS1 bacao van, nema ih, svi il rade neke mobilce ili ni sami ne znaju što žele pa dobiješ kašu. Xuan-Yuan Sword je tu da popravi stvari...Not.
Moje mišljenje je dok su igre imale 2d prikaz ili kasnije u 3d slabiju grafiku, puni RPG format je imao neki smisao. To je davalo igri raznovrsnost, zanimljivost za igrača. Funkcioniralo je to sve do pojave bolje grafike. Možda zbog tehničkih poteškoća, izvedbe 3d likova i njegovog napredovanja teže je raditi takve igre u današnje vrijeme. Final Fantasy serijal je za mene bio kralj RPG-ova upravo dok je bio na nižim rezolucijama, posle se pretvorio u akcijsku avanturu sa elementima RPG-a. Moja prva RPG igra bila je Suikoden 2. Fenomenalna igra.
Jel iko igrao stari RPG - Septerra Core?
To mi je baš bio jeben RPG.
Tzereen Da, to je za PC jel tak?
TITANXIS https://ffa.hr/tag/eiyuden-chronicle-hundred-heroes/
foggy Kak ja to nisam vidio prije. Bio mi naslov ono čudan, možda i vidio ali nije me zanimalo da zapazim jer me više RPG igre ne zanimaju toliko ali Suikoden 2 uživao sam igrajući to malo čudo. Davnih godina sam vidio neki članak u PSX časopisu ili u Playstation časopisu za Suikoden i nabavio je odmah. Nisam tada znao da je to 2D igra jer recenziju ni opis igre nisam pročito samo naslovnu sliku opazio koja mi zapela za oko. U početku sam bio razočaran što sam išo to sranje kupovat kad sam ju pokrenuo a ono 2D i tada već oldfashion grafika ali priča iz igre me natjerala da to počnem igrati. Sjećam se samo da mi je to bila najduža igra za igranje.