Te liste nikad nemaju smisla (lol Skyrim) ali moram priznat da je vidit Vagrant Story na mjesto iznad Witchera 3 poprilično fino.
Odumiranje RPG-a
Neka meni koji očito živim u nekoj paralelnoj dimenziji netko fino objasni kako to da Final Fantasy VII koji je niz godina hvaljen kao jedan od, ako ne i najbolji JRPG svih vremena, i koji je svojevremeno donio nebrojene spin offove a la film Advent Children, igre Dirge of Cerberus, Crisis Core i za kojim se jedno desetljeće plakalo da doživi remake, i koji ga doživljava as we speak na jednoj listi bude na 18. mjestu, a na drugoj na 52. (???) mjestu??
Koji je kurac s gamerima ovih godina? Propucajte se svi redom.
Kako ce bit najbolji jrpg kad nije ni najbolji FF, meni nije ni u top 5(ako ubrajamo sve sa FF u imenu).
Jedno pitanje za hardcore RPG fanove: jel' Witcher 3 onda nazadovanje u RPG svijetu zato što pripada pod akcijski RPG?
Ja sam jedino i igrao akcijske RPG...
Meni se čini da su RPG igre evoluirale i da su u toj evoluciji napredovale. Uostalom, zar nije i Skyrim ARPG kao i Witcher 1? Sjećam se one prve borbe, baš prve u kojoj se vidi sva ljepota akcije i poslije sati i sati grindanja i skupljanja sličica, napitaka i onog čarobnog mača.
Lista je iskreno za kura*. Kakve su to igre? Današnji gameri i općenito čitav gaming otišao kvragu.
Kako ce bit najbolji jrpg kad nije ni najbolji FF, meni nije ni u top 5(ako ubrajamo sve sa FF u imenu).Nije ti valjda FF XIII među top 5?
1. FF 6
2. FF 8
3. FF Tactics
4. FF 4
5. FF 7
Aj upa je u top 5, kad rezimiran sve i stavin sa strane njegovu precjenjenost ipak je bolja od FF 9
Jedno pitanje za hardcore RPG fanove: jel' Witcher 3 onda nazadovanje u RPG svijetu zato što pripada pod akcijski RPG?Kao što kažeš, žanr je evoluirao. Istina, RPG je postao manje detaljan kada govorimo o pažljivom i planiranom razvoju likova, no moramo uzeti u obzir da je upravo taka pristup otvaranja vrata žanra oni manje tvrdokornim gamerima omogućilo developerima da ulažu sve više para u razvoj igre. Zato smo i dobili predivan Witcher 3.
Ja sam jedino i igrao akcijske RPG...
Meni se čini da su RPG igre evoluirale i da su u toj evoluciji napredovale. Uostalom, zar nije i Skyrim ARPG kao i Witcher 1? Sjećam se one prve borbe, baš prve u kojoj se vidi sva ljepota akcije i poslije sati i sati grindanja i skupljanja sličica, napitaka i onog čarobnog mača.
Jedno pitanje za hardcore RPG fanove: jel' Witcher 3 onda nazadovanje u RPG svijetu zato što pripada pod akcijski RPG? Uostalom, zar nije i Skyrim ARPG kao i Witcher 1?Witcher i Skyrim su miljama daleko jedni od drugoga. Skyrim (vanilla) veze nema s nekim poštenim RPG-em jer nekakav character build se odnosi na to oćeš li lemat mačem ili munjama. Geralt se mora posložiti u neki build koji ti paše koji ima direktni utjecaj na sami način igranja (Sign build se bitno drugačije igra od tipičnog swordsman witchera, kako u borbi tako i u pripremi za borbu, pa čak i dijalog), kvestove i načine riješavanja istih da ne spominjem. Krivo je gledati real-time akciju kao glavni faktor što igru čini RPG-em. Legends of Grimrock nije turn-based al bome nitko ne bi rekao da je akcijski, neovisno što skakućeš od fiksnog polja do fiksnog polja oko neprijatelja i imaš 4 lika sa raznoraznim napadima i statistikama.
Koji je kurac s gamerima ovih godina? Propucajte se svi redom.A Chrono Cross na 85. mjestu tek...lista je ok, s većinom se slažem, ali poredak nema baš smisla.
Ovo
yakuza_stinger
kakav necro
Mislim da je naslov totalno promašen. Nikad više (J)RPGova kao na ovoj generaciji, hrpetina baš odličnih. Možda nije zlatno PS1 razdoblje, ali bome nije ni daleko.
Ja bas mislim suprotno. Osim par naslova koje mogu na prste nabrojat, danasnjica nema bas neku ponudu kak je to znalo bit.
Ima dosta toga, ali velika većina naslova je teški zaboravljivi meh
To sam i mislio, zadnje što me iznenadio bio je prvi Ni No Kuni, a sad ovdje Persona 5. Cosmic Star Heroine je dobar fix nostalgije, FFVIIR mi je bio odličan, ali skroz sam nedojeban sad dok čekam nastavak...Gdje su naslovi kakve je PS1 bacao van, nema ih, svi il rade neke mobilce ili ni sami ne znaju što žele pa dobiješ kašu. Xuan-Yuan Sword je tu da popravi stvari...Not.
Moje mišljenje je dok su igre imale 2d prikaz ili kasnije u 3d slabiju grafiku, puni RPG format je imao neki smisao. To je davalo igri raznovrsnost, zanimljivost za igrača. Funkcioniralo je to sve do pojave bolje grafike. Možda zbog tehničkih poteškoća, izvedbe 3d likova i njegovog napredovanja teže je raditi takve igre u današnje vrijeme. Final Fantasy serijal je za mene bio kralj RPG-ova upravo dok je bio na nižim rezolucijama, posle se pretvorio u akcijsku avanturu sa elementima RPG-a. Moja prva RPG igra bila je Suikoden 2. Fenomenalna igra.