Sa poretkom se nikako ne bih složio, ali da, ima tu vrlo dobrih RPG-a. Posebno me iznenadilo stavljanje Legend of Dragoon-a i Fable-a na listu.
Dobar dio tih igara sam odigrao, a primjećujem da je tu velik broj igara sa ''svemirskom djecom'', kako bi to neki neupućeni nazvali.
Odumiranje RPG-a
Također se ne slažen sa liston , pogotovo kad je najlošiji TES dosad na prvom mistu.
Drago mi je vidit da je FF VI u vrhu na obe liste, meni jedan od najdražih jrpgova, čudno mi je i šta Dark Souls nije u top 10 pogotovo te da je tek izašla Persona 5 na ljestvici, igra je dobra do odlična ali ni blizu P4 Golden ili nekih prijašnjih SMTa
Veigue sta je? Imas neodoljiv poriv to isticati? Ne odgovara ti drugacije misljenje? Malo je drugacije kad nemozes podjebavat? Svemirska deca i japanske kerefeke samo da bi bili drugaciji. To ne umanjuje kvalitetu takvih igara, vec je to samo moja odbojnost prema takvom stilu. viper89 ne voli Blizzard stil, ne vidim slicna prepucavanja zbog toga niti "neupucenost". Ocito je do karaktera...
Veigue sta je? Imas neodoljiv poriv to isticati? Ne odgovara ti drugacije misljenje?Ne, samo tvoje. I da, imam poriv to isticati.
Jesi li mozda razmisljao o tome da pises kakav blog o RPG-ima, vjerujem da bi ti visegodisnje iskustvo iz Battlefielda tome pripomoglo.
EDIT: silly me, sad sam tek skuzio zasto si me prozvao. Rekao sam da se ne slazem sa poretkom. Pa ti uopce neznas definiciju te rijeci, ali bitno da si vipera zazvao bez ikakva povoda.
Pa i meni ne odgovara poredak, ali sto ti znas o tome kad si odigrao dvije igre s liste... viper89 zna o cemu pisem, ali s njim za razliku od tebe mozes normalno komunicirat. I zaboravio sam da si Bogom dan kad nemas nista za napisat, necu ti se vise obracat, jer moje skromno znanje i siromasan vokabular se ne moze mjerit s tvojim nadmocnim talentom u svemu. Oprosti. Ponizno molim za oprost.
Chono vrati se na Battlefield
Evo idem! Vise imam sati u kreaciji lika Skyrima nego u BFu!
necu ti se vise obracatHvala.
Lajk na to.
Te liste nikad nemaju smisla (lol Skyrim) ali moram priznat da je vidit Vagrant Story na mjesto iznad Witchera 3 poprilično fino.
Neka meni koji očito živim u nekoj paralelnoj dimenziji netko fino objasni kako to da Final Fantasy VII koji je niz godina hvaljen kao jedan od, ako ne i najbolji JRPG svih vremena, i koji je svojevremeno donio nebrojene spin offove a la film Advent Children, igre Dirge of Cerberus, Crisis Core i za kojim se jedno desetljeće plakalo da doživi remake, i koji ga doživljava as we speak na jednoj listi bude na 18. mjestu, a na drugoj na 52. (???) mjestu??
Koji je kurac s gamerima ovih godina? Propucajte se svi redom.
Kako ce bit najbolji jrpg kad nije ni najbolji FF, meni nije ni u top 5(ako ubrajamo sve sa FF u imenu).
Jedno pitanje za hardcore RPG fanove: jel' Witcher 3 onda nazadovanje u RPG svijetu zato što pripada pod akcijski RPG?
Ja sam jedino i igrao akcijske RPG...
Meni se čini da su RPG igre evoluirale i da su u toj evoluciji napredovale. Uostalom, zar nije i Skyrim ARPG kao i Witcher 1? Sjećam se one prve borbe, baš prve u kojoj se vidi sva ljepota akcije i poslije sati i sati grindanja i skupljanja sličica, napitaka i onog čarobnog mača.
Lista je iskreno za kura*. Kakve su to igre? Današnji gameri i općenito čitav gaming otišao kvragu.
Kako ce bit najbolji jrpg kad nije ni najbolji FF, meni nije ni u top 5(ako ubrajamo sve sa FF u imenu).Nije ti valjda FF XIII među top 5?
1. FF 6
2. FF 8
3. FF Tactics
4. FF 4
5. FF 7
Aj upa je u top 5, kad rezimiran sve i stavin sa strane njegovu precjenjenost ipak je bolja od FF 9
Jedno pitanje za hardcore RPG fanove: jel' Witcher 3 onda nazadovanje u RPG svijetu zato što pripada pod akcijski RPG?Kao što kažeš, žanr je evoluirao. Istina, RPG je postao manje detaljan kada govorimo o pažljivom i planiranom razvoju likova, no moramo uzeti u obzir da je upravo taka pristup otvaranja vrata žanra oni manje tvrdokornim gamerima omogućilo developerima da ulažu sve više para u razvoj igre. Zato smo i dobili predivan Witcher 3.
Ja sam jedino i igrao akcijske RPG...
Meni se čini da su RPG igre evoluirale i da su u toj evoluciji napredovale. Uostalom, zar nije i Skyrim ARPG kao i Witcher 1? Sjećam se one prve borbe, baš prve u kojoj se vidi sva ljepota akcije i poslije sati i sati grindanja i skupljanja sličica, napitaka i onog čarobnog mača.
Jedno pitanje za hardcore RPG fanove: jel' Witcher 3 onda nazadovanje u RPG svijetu zato što pripada pod akcijski RPG? Uostalom, zar nije i Skyrim ARPG kao i Witcher 1?Witcher i Skyrim su miljama daleko jedni od drugoga. Skyrim (vanilla) veze nema s nekim poštenim RPG-em jer nekakav character build se odnosi na to oćeš li lemat mačem ili munjama. Geralt se mora posložiti u neki build koji ti paše koji ima direktni utjecaj na sami način igranja (Sign build se bitno drugačije igra od tipičnog swordsman witchera, kako u borbi tako i u pripremi za borbu, pa čak i dijalog), kvestove i načine riješavanja istih da ne spominjem. Krivo je gledati real-time akciju kao glavni faktor što igru čini RPG-em. Legends of Grimrock nije turn-based al bome nitko ne bi rekao da je akcijski, neovisno što skakućeš od fiksnog polja do fiksnog polja oko neprijatelja i imaš 4 lika sa raznoraznim napadima i statistikama.
Koji je kurac s gamerima ovih godina? Propucajte se svi redom.A Chrono Cross na 85. mjestu tek...lista je ok, s većinom se slažem, ali poredak nema baš smisla.
Ovo
yakuza_stinger
kakav necro
Mislim da je naslov totalno promašen. Nikad više (J)RPGova kao na ovoj generaciji, hrpetina baš odličnih. Možda nije zlatno PS1 razdoblje, ali bome nije ni daleko.