Danas je peti dan otkako se taj nesretni potres dogodio. Nažalost, zbog zdravstvenog stanja i restrikcija koje postavlja policija i nekih drugih razloga, nisam bio u mogućnosti pokupiti se s prijateljima i otići biti od koristi tamo.
Tih 5 dana čitam i gledam vijesti u vezi toga. Avion iz Grčke, konvoj kamiona iz Austrije, Slovenije i Njemačke – svi su ugl došli prekjučer. Novčane donacije od domaćeg stanovništva i stranih država. Toliko (koliko sam zaključio po slikama) hrane, pića ostalih potrepština, zaliha općenito da bi s njima mogao prekriti županija plus što su neki čak ljudima poklonili i auto, a da ni ne spominjem koliko je ljudi ponudilo smještaj diljem Hrvatske. Uzevši sve u obzir navedeno, nije mi jasno kako ima još ovakvih naslova.
https://www.24sata.hr/news/dogradonacelnica-gline-hitno-nam-trebaju-kamperice-djeca-spavaju-po-autima-usred-zime-737427 (ovo je samo jedan od sličnih naslova)
5 dana zaredom se piše o tome, pomaže, šalju donacije, nude se domovi, dolaze jebene tone opreme i šta sve ne, ali i dalje ima ljudi do kojih kao da ništa od navedenog nije došlo.
Također sam pročitao da određena skupina volontera Crvenog križa voli izigravati majmune.