Meni se preloadalo pa cu i ja probati Awoked kada bude dostupno.

Ima se šta raditi i ima tajni na svakom kutu, pa tako i više načina za pristupiti situacijama. Sviđa mi se što postoji lore opcija kroz svaki dijalog koja sve fino objasni za svaku posebnu sitnicu što znači i o čemu NPC-evi pričaju- Posebno isukstvo kako god!

Ja sad čistim zadnju regiju sve…dobio sam takav jedan side quest odličan. Znači, našao sam ga u nekoj pripizdini i mislio da je fetch i na kraju jbt trajao je hrpu vremena i razgranao se svuda…a nagrada je bila baš legendarna.

@prayer imaš tu uz obalu svega. 😃 Pa istražuj otočiće.

Jbt, ovaj bash nisam nikad otključao, a gledaj što radi. 😃

Flipper

Ma gledao sam, našao sam svakakve sitnice pogotovo na vrhu onog svjetlionika koji je BTW bolesno dobro dizajniran! Ali žao mi je šta sam falio quest sa onom curom i sa reptilima, pošto sam kasnije pročitao kako je moglo završiti. Bio sam i do one grobnice ali sam imao pre male atribute da riješim dijalog skroz do kraja kako spada. Budem danas dalje nastavio malo detaljnije. Uspio sam na kraju riješiti čak i boje preko reshade programa na PC što mi je glupo skroz da sam takvo što uopće morao raditi pogotovo kad se igram na OLED monitoru. Manjak HDR-a je također minus.

prayer moram vidjeti, ja sam imao HDR na XSX-u. Čudno kako nema na PC-ju. Mislim da sam isključio opciju automatskog HDR-a na XSX, tako da nije do toga.

Joj kakvu sam pušketinu dobio…vezano je za jedan quest još od prvog chaptera. Respecao sam build skroz, više ne bacam mađije samo. Znači jedan ili dva metka napune stun do kraja i onda ide specijalka. I bang, bang, bang, bang, bang, bum. Gotovo. 😃

Milina.

Neću spojlati, ali to oružje ne možete pronaći niti kupiti, treba odraditi baš par stvari.

Još neko ima problema s pokretanjem igre na Gamepassu?

Kad pokrenem igru, izbaci me uz error: You are too early

montoya Pa kad jesi prerano.

@chono Ja se slažem tu.

Mislim da su ti detalji ono kaj djeli talentirane developere od prosječnih.

Sve drugo je više-manje špranca danas.

7 dana kasnije

Danas sam probao igru. Nisam znao da je gl. lik mutav. Igra onako djeluje osrednje, nije bas za mene pogotovo sad kad igram KCD2.

• renda

•  
            •  
            •  
            •  

solidmerlin ako nekaj mrzim u igrama to su mutavi likovi, prezirem to iz dna duse i stvarno sam mislil da su ih ostavili u proslosti..

renda Slažem se. I meni je to veliki minus.

Imamo puno primjera gdje radiš svog custom lika pa ima voiceover.

Lik bez glasa je lik bez imalo karaktera.

I ne pušim one priče nema glasa jer kao "ti si taj lik".

• renda

•  
                •  
                •  
                •  

StarFox_N da da, ako sam ja taj lik ja zelim pricat, a ne blejat okolo dok mi se netko obraca.

Igram bas BG3 i mislim da bi voiced protagonist dosta ograničavao opcije u dijalozima, pogotovo dok možeš svog avatara oblikovati kako god želiš. Sjećam se dok se Fallout 4 se prebacio na voiced opciju i koliko su dijalozi bili gori u odnosu na prethodnika, a kamoli na New Vegas. Ok, svakako je “cinematic vise” kada je voiced, no dok se sjetim kako npr u Veilguardu Rook valjda nikada nije rekao ono sto sam htio, s intonacijom s kojom sam htio, ne hvala.

Deadwalker DA: Inquisition je imao custom glavnog lika i brdo dijaloga.

Voiceover je bio odličan.

Može se kada se hoće.

StarFox_N morao bih odigrati opet da se prisjetim iskreno. Možda se i Larian prebaci s idućom igrom na voiced protagonista, no mislim da će u tom slučaju kvaliteta i kvantiteta opcija u roleplayu sigurno trpiti.

Deadwalker gledam po sebi, u toj igri se u teoriji u ništa ne bih trebao uživjeti. Od izometrije do borbe na poteze preko (za moj ukus) previše fantazije, pa sam se uživio u lika i likove kao vjerojatno u nijednoj igri dosad

I to je vještina dizajnera, bez nečeg kreirati takvo okruženje koje će pobuditi maštu i nadoknaditi taj, ajmo tako reći, nedostatak.

Nije neki primjer, ali puno više mi smeta izostanak glasa protagonista u nekoj akcijskoj igri nego u nekom RPG-u

Avowed nije osrednja igra. Avowed je jako dobra igra. Kako sam napisao u recenziji, definitvno mana je što glavni lik ne priča. Ali, svijet, istraživanje i combat debelo to nadmašuju da bi igra bila osrednja.

Flipper ljudima su se sjebali kriteriji. Više nema levela, sve je postalo binarno, ili je nešto odlično ili je smeće. A onda je tu i ozbiljan manjak razumijevanja, čim nekom nešto ne paše to je to, svi drugi koji se ne slažu su automatski retardirani

Ja sam tek 5-6sati u igri ali za sada mi je jako zabavna. Combat je napravljen odlicno, istrazivanje skroz zanimljivo, mapa nije prenatrpana ni velika, meni taman! Definitivno steta sto lik nema voiceovera, to me je odmah zasmetalo, ali igra je skroz solidna. Stavio bi je u slicnu kategoriju kao i Indianu, svaka komponenta posebno nije nikakav spektakl ali ukupno sve funkcionira odlicno i vizualno je igra top.

Fenix narativ možda kod nekih pojedinaca, no mislim da je ta "polarnost" i prije bila prisutna, samo u kontekstu današnjih internet komunikacijskih normi, ljudi imaju tendenciju s manje zadrške reći ono što (zbilja) misle. Meni ne smeta ako netko kaže da mu je 8+ igra smeće. Netko drugi će reći da mu je metacritic 6 igra čista 10-ka. Novinarima koji se bave gaming je u opisu posla da traže slojevitost u ocjenjivanju i da budu "objektivni". Igrači sa svojih xyz preferencija jednostavno će reći ako im je nešto super ili smeće, neće previše razmišljati i opisivati zašto im se nešto (jako) sviđa ili ne. Osim mi ovdje na forumu 🙃

Voiceover u igrama mi je hit or miss. Zapravo , ne mogu se sjetiti u ovom trenu igre koja me odusevila sa glasom glavnog lika. Naravno, pricam samo o igrama u kojima ima razgranat sustav dijaloga , a ne linearni razgovor.

prayer zatvori onda oci kad igras ili spoji igru na katodnu cijev. Mada ne znam ko se zalio na izgled igre… Ja sam dao primjedbu na mutavost koju nisam mogao ni na PS1.

DarkPunisher

Referirao sam se na izdrkavanje na grafici i ostalim stvarima koje nisu primarno bitne. Bitan je gameplay i onda sve ostalo jer opet, igru igraš da ju igraš, a ne da ju gledaš. Koga boli briga što tip nema glasa ako je gameplay dobar. Gaming se danas svodi na to da se u velikoj većini slučajeva osrednji gameplay sa manjkom inovacija zamaskira AAA produkcijom što uopće ne poštujem, pa zato još jednom - gameplay > sve ostalo.

Meni je igra odlična, nakon 37h i dalje me vuče da to nije malo - čista zaraza. Da, bilo bi bolje da lik govori, pogotovo u igri s toliko voice actinga. Bilo bi ok i da postoje konji, iako mapa nije prevelika kad je srezana na dijelove/regije. Ali zato je tu vrhunski, raznovrsni combat, prekrasna grafika i taman dosta side questova i bountya. Ne znam još dal ima NG+, vjerojatno bi išel ponovo, sad ko "Gandalf".

Fenix

Ljudi su izgleda naučili glasat novčanikom, ali nisu naučili ne pizdit na netu kao da im je uvrijeđen ego zato jer im se neka igra ne sviđa.

montoya Nema NG+ zasad , nadam se da ce ga dobiti. Steta jer pun k unikatne opreme dobijes u zadnjem questu i mislim da je to nakon sto prodes tocku bez povratka. Uvijek mozes respecat skillove i atributse , mozda ukupno platis 2-3k, ako i toliko.

StarFox_N ovisi, negdje je bolje bez voicovera, odnosno da se bolje izrazim, bolji mi je tekst nego los voiceover. Najnoviji primjer, Stalker 1 mi je bolji od dvojke u tom pogledu.

Nadam se da ce ubrzo staviti i shortcut za mapu na kontroleru, to mi fali :/

Evo još malo skrinsa:

1 / 10

Igra je prekrasna. Izgleda kao prerendered pozadine iz Pillars of Eternitya.

Podsjeća i na Myst 3 ili dialog scene iz Fallouta 2.

U četvrtom sam području, lvl23, 52h.

Vidim da bi se stvari mogle lagano finiširati, ali nejdem još tim putem; rješavam sve side questove i bountye.

Baš uživam u igri, Yatzli je uvjerljivo najbolji kompanjon u borbi, koristim nju i Giattu.

Ne dopada mi se kaj se nakon lvl10 ne dobiva character bod svaki level, već svaki drugi, a od 20 čini mi se, svaki treći...

Ali to i nije neki problem, uživam craftati, razbijati i sastavljati upgrade materijale, pogotovo sad, dok se već može na legendary tier.

Evo još koji skrin:

1 / 2

montoya Yatzli je uvjerljivo najbolji kompanjon u borbi, koristim nju i Giattu.

I ja sam njih dvije koristio. Ova jedna heala kao luda, a druga ima stvarno moćne specijalke. Još sam i ja mage bio, pa je bilo svega.

StarFox_N nisam naišel na informaciju kad bi igra mogla na PS5, iako prvenstveno čitam kad/dal bude došel NG+