renda
Pravi gameplay je od tih prikaza definitivno bolji.
To uopće nije upitno.
Svaka scena u release verziji izgleda bolje nego na svim prikazima prije.
Ono što se dogodilo je to da su maknuli većinu skriptiranih evenata i omogućili puno više različitih pristupa.
To nije downgrade nego upgrade.
Kroz igrin gameplay je moguće doživjeti scene puno atraktivnije i eksplozivnije od onih koje su prikazane kroz PR materijal.
Problem nema veze sa onime što su prikazali, problem je što nisu napravili igru koja zadovoljava minimume industrije.
uf, ok, ja sam na samom pocetku vjerojatno i najvise hejtao, nekako kad sam se pomirio s time da igra nije ono sto sam ocekivao, uspio sam u njoj kao takvoj uzivati. naravno, ovo nije masterpiece u cijelini, niti ce postati. cist je ok igra, nekima kao meni malo i vise od toga. nadam se da ovo sve nece pokopati neki buduci nastavak jer s ovim iskustvom nastavak bi mogao stvarno biti jeben ako nauce iz svih gresaka. potencijal je tu svakako.
sinoc sam sigurno cetiri pet sati youtube gledao na temu cyberpunka i iako mozda nije za mene tako ipak mislim da renda svakako ima pravo, sve sto je prikazano u nekom smislu je downgradeano odnosno neke revolucionarne ideje za koje mislimo da cemo moci tako u svakom levelu pojave se samo u onim levelima u kojima su prvotno i prikazani.
sve sto woodie govori isto stoji, fokusirao bih se po stoti put na stanovnike grada, meni je nekada igra dala puno vecu imerziju u djelovima gdje ih gotovo ni nema, bas bi volio malo isprobati neke open world ps2 igre sada, imam osjecaj da bi neki san andreas ili vice city u nekim djelovima sigurno imao vjerodostojnije stanovnike.
sto se tice usporedbe s andromedom, pa da mnoge stvari andromeda sigurno radi bolje ali ova igra ipak ima meni dosta bolju pricu pa bi ipak cyberpunk stavio ispred.
wooddiebone jbg sa ovim zadnjim komentarima si zasrao
wooddiebone Kroz igrin gameplay je moguće doživjeti scene puno atraktivnije i eksplozivnije od onih koje su prikazane kroz PR materijal
pa ovo stvarno ne mislis za ozbiljno!?? gameplay je bio toliko mesnat, toliko puta su zaustavljali scene u tim prikazima samo da nam objasne na koje moguce nacine se sve moze misija odvijati a dobili smo najlinearniju mogucu open world igru.
wooddiebone da, sve se promjenilo, hahah, daj fakat, kuzim da ti je dobra igra, i meni je, ali ono, dvije razlicite igre kompletno skoro od onog kaj su prikazivali i kaj smo dobili, sve je dumbd down poprilicno
prayer pa da youtube, di je sam cdpr stavil videe, kaj ne kuzis, ti si uporan u branjenju igre jer eto ray tracing, woooooooooow, najbolja igra ikad, a to kaj si igras bare bones igru nema veze, bitno da svjetluca sve okolo, mislim tjesite se kolko hocete, ali je cinjenica da smo dobili neku sasvim desetu igru koja je kudikamo losija od obecanog, ali rt
Ne znam baš za slobodu pristupa u story misijama, možda poneka promjena kroz dijaloge ali kad jednom izabereš nešto uslijedi on rail pucanje ili token stealth šuljanje ili isfurano praćenje NPC-a dok pričaju. Doslovno ko 90% modernih FPS-a plus izbor u dijalozima.
Naravno da su story misije linearnije od side misija, ali kad pristupaš određenoj lokaciji, možeš to odraditi na hrpetinu načina.
Hoćeš stajati petsto metara od lokacije i hakirati sve, ući i obaviti posao, obići lokaciju provjeriti alternativne prilaze pa se ušuljati unutra i van da te nitko ne vidi, uletiti guns blazing ili glasno, ali sa nekom taktikom, preuzeti kontrolu nad turretima i pobiti sve tako, flashbang+reboot optics i katanom dok je usporeno vrijeme rješiti sve bez da digneš alarm...
I sve kombinacije tog navedenog.
Doslovno možeš uletiti ko mazga face on bez skrivanja i quickhackanjem onesposobiti neprijatelje jednog po jednog dok ih gledaš u oči.
renda igram sa RT isključenim jer mi je bitniji u ovoj igri bolji framerate nego bolji vizuali, čak i stime pojede sve što je do sada viđeno i tome treba veličati i dizati spomenik jer zaslužuje. Main misije su linearne, to je istina dok side misije nisu. Tu imaš potpunu slobodu što su bili govorili, možeš misiju na 15 načina obaviti i dosta često se zna desiti da nakon obavljene misije vidiš da si ju i na neki drugi način tj drugim putem mogao riješit. Ne znam što su oni reklamirali ali kao što je kolega gore rekao apsolutno sve bolje izgleda nego su su u demo videima pokazali. Između ostalog, fino piše ispod svakog demo videa da su stvari podložne promjeni. Iskreno ne znam što bi loše igri napisao osim možda slabog izbora glazbe u vozilu i povremenih bugova. Svime tome što sam rekao igra je po meni još u beti i to dosta kasnoj beti gdje su samo trebali pokrpati bugove i poboljšati performanse. Sve ostalo pada u vodu jer zbilja od svega što sam vidio reklamiranog svega su se držali i igra je baš zabavna za igrati. Vožnja i pucanje su nevjerojatno dobro izveli dok je grafika i storytelling na vrhuncu, jedino što gdje su možda falili je pacing priče, no to sam stvaraš.
renda iskreno ne znam o cemu pises, ali ako je gameplay u pitanju, tu onda nemamo o cemu pisati, jer je on daleko bolji od prikazanog u trailerima.
Ono sto ne valja u Cyberu je opcenito AI, prometa, npceva, policije. Ima nedovrsenih stvari poput vode, neispoliranosti i povezanosti side aktivnosti, te u mom misljenju nedostatka sporednih stvari s obzirom da se radi o igranju iz prvog lica sa no name likom kojeg gradimo od nule.
Sto su tocno izbacili iz igre? I sto je problem uzasnih dizajnerskih odluka?
Pa upravo te side aktivnosti, navedeni problemi sa AIem koje sam naveo i koji se ticu podsustava za aktivnosti i rutine tih npceva, penjanje po zidovima, podzemnu, neke stvari iz Vovog stana i odredene kustomizacije na pocetku.
RPG elementi su u igri kako je najavljeno, odredujes ih svojim stilom igranja. Direktno se vezu na tvoj gameplay koji je opet indirektno pod utjecajem AIa.
Sto se tice grada i to je isporuceno, jer da imas prilike vidjeti ono sto ja gledam, drugacije bi pisao.
Ali generalno da, slozio bi se s tobom. Dogodilo se isto sto se dogodilo i sa TLOU2, misleading traileri koji su stvorili jedna ocekivanja, a igracima dali sasvim nesto drugo u zavrsnom proizvodu.
Jednostavno ne mozes imati next gen open world samo na temelju grafike, moras imati ove podsustave i AI koji je trenutno u Cyberu broken.
I ovo primjerice, igra iz 2007. koja ima zapravo vrlo slican koncept kao i Cyber, open world (polu open world doduse) RPG, gdje imas fantasticnu pricu, side zadatke i dosta detalja. Jedan je i ovaj koji svi hvale u RDR2, a to je da je Zona zapravo zivjela puno prije divljeg zapada Rockstara, nesto sto su i u cdpru mogli uzeti u obzir i implementirati.
Ovdje vidimo random event gdje skupina placenika pokusava probiti vojnu blokadu kako bi izasli iz Zone. Ima i primjera gdje divlji psi naganjaju one mutirane svinje, pa svi upadnu u anomaliju koja ih porazbaca, pa dodu pseudopsi i navlace te lesine okolo i jedu, a sva mrtva tijela OSTAJU u igri cijelo vrijeme.
@maverick shvacam te kada ponekad stavljas gameplay ispred same price u igrama. Zbog ovakvih primjera, jer se osjecas "ziv" u ovakvom svijetu
wooddiebone
Pa da, ali to većinom vrijedi za side misije i tek manji dio story misija. Bar ja to tako pamtim jer mi prve na pamet padaju one infiltracije sa skriptiranim dionicama i pogotovo većina misija s Panam, a da ne govorimo za prečeste on rail segmente. Da se smanjilo na tome bilo bi bolje IMO. Inače igra je stvarno dosta dobra i uživao sam 99% vremena (izvan story questova, u njima manje). Imerzija je skoro instantna i koliko god bilo repetitivnih gigova svaki mi je bio zabavan.
renda pa da youtube, di je sam cdpr stavil videe, kaj ne kuzis, ti si uporan u branjenju igre jer eto ray tracing, woooooooooow, najbolja igra ikad, a to kaj si igras bare bones igru nema veze, bitno da svjetluca sve okolo, mislim tjesite se kolko hocete, ali je cinjenica da smo dobili neku sasvim desetu igru koja je kudikamo losija od obecanog, ali rt
Ovo je potpuno suprotno od onoga što se zapravo piše. Igra svakako ima nedostataka, ali je sveprisutan pokušaj da se od Cyberpunka napravi najgora igra svih vremena. Tko ne nalazi dubinu u combatu i prigovara da igra nije RPG, jednostavno nije nimalo truda uložio u izgradnju vlastitog builda. Grafički igra izgleda predivno i zbog tog padaju pohvale upravo na taj dio, na vizuale igre. Ne razumijem zašto je to loše i zašto bi to bilo irelevantno kada je tehnički aspekt jedan od osnovnih dijelova bilo koje igre. Isto tako se hvali pisanje, pogotovo likova, a bome se hvali i sloboda u gameplayu. I dok kritike idu na račun linearnosti kod donošenja odluka, odnosno nedostatka značajnog utjecaja igrača na radnju, od toga i tehničkih problema poput bugova pokušavati Cybeprunk pretvoriti u abominaciju senzacionalističkim optužbama je potpuno pretjerivanje. Meni je iskreno žao developera koji iz hrpetine neutemeljenih kritika sada moraju izvući što zapravo valja, a što ne.
chono7 Dogodilo se isto sto se dogodilo i sa TLOU2, misleading traileri koji su stvorili jedna ocekivanja, a igracima dali sasvim nesto drugo u zavrsnom proizvodu.
Nemoj ni pokušavati ovaj nered stavljati sa TLOU2 u istu rečenicu molim te.
Istu stvar radiš kao renda kad kaže da je skriptirana animacija takedowna bolja od potpune slobode izbora.
To jednostavno nema veze jedno s drugim.
TLOU2 je imao narativ koji se dosta ljudi nije svidio, a Cyberpunk je broken govno koje ne zadovoljava standarde kvalitete niti Xbox Live Arcadea. I to ne onog kasnijeg nego onog ranog koji je publishao doslovno sve.
Kolko god igra meni bila zabavna i uspjela me zadržati u nekom krugu zainteresiranosti, nitko ne može racionalno tvrditi da igra igru i u bilo kojoj mjeri je zadovoljan s njom.
Rade testere od nas i izdali su van verziju koja nije dostojna ni early access imena.
Nemoj mi probat odgovarat na ovo, ne znam hoću izdržat da ne povučemo temu u krivom smjeru, a već i jesmo.
wooddiebone misleading trailer je jedna stvar, a problematika u oba naslova druga. CDPR je otvoreno u trailerima prikazivao tehnicki dio i sustave koji su broken. ND je prikazivao i izrezirao story trailer koji nema veze sa stvarnom igrom.
Malo si se zaletio sa zakljuckom ovdje, kao i obicno
YouTube sadržaji su trenutno u većini slučajeva običan hejt train da se pokupi klikovi dok se još mogu, fokusirani prvenstveno na pojedine segmente igre koji su ispod svake razine, dok se istovremeno ignorira sve ostalo što itekako valja.
Za većinu igrača (prvenstveno u slučaju PC verzije) igra je čvrsta 8-ica, za ljubitelje žanra i 9-ka. Meni su svijet i priča bili toliko imerzivni da mi je naprosto žao što nema više contenta. Dok bi u slučaju AC-a prigovarao da ima previše svega, ovdje mi baš fali još dobrih questova jer ih CDPR stvarno odradi majstorski. U tome su najbolji i to se itekako vidi u samoj igri.
RPG gameplay je fakat odličan, no AI je totalno u banani pa igri manjka bilo kakvog izazova. Tehnički je igra pomalo ispred svog vremena budući da su gurali ray tracing na open worldu s takvim vertikalnim levelima. Bez DLSS-a RT uopće ne bi funkcionirao u kontekstu te igre (tu pričam o puno širem ray tracingu, a ne samo o refleksijama što je do sada bila većina RT implementacije).
Ja sam inače pred kraj igre isključio RT i dao prednost native rezoluciji. Čak uz "običan ambient occlusion", to je grafika koja ima WOW efekt na levelu Crysisa iz 2007. godine.
Wooddie iz moje perspektive ima donekle pravo - dok u određenim segmentima igra naprosto briljira, u drugima je toliko ispod svake razine da se pitaš je li uopće imala bilo kakvo alpha / beta testiranje.
Fico ta “sloboda” u gameplayu je vidjena vec sto puta u bezbroj igara i ovdje je samo solidna, prica je dobra, ali je linearna, a nije trebala biti(meni osobno ne smeta), a igra nije rpg(sam CDPR se maknul od tog naziva) igra pokusava biti rpg i ima tragove rpg-a, ali vec smo ovo prozvakali i ne slazemo se i ne budemo si promjenili misljenje