ButcherOfBlaviken
Imam ih više ali ovi četvero mi prvi padaju na pamet.
Ja sam prvo počeo pratit Blender gurua i njegov tutorijal izrade krafne i od krafne i njegovih tutorijala za krafnu sam počeo primjenjivati na i modelirati druge 3D modele.
Ove ja još uvijek povremeno pogledam pa možda i tebi pomognu.
Ovog prvog možda najviše jer objašnjava korak po korak i kad naučiš osnove čak ti počne smetat s vremenom kad ponavlja te osnovne stvari i objašnjava u svakom videu kao da je namjenjen početniku.
Onda mi je i ovaj bio dobar, odabrao sam ga zbog također korak po korak i ugodnog meni glasa.
Evo još jednog. Od njega naučio neke trikove. Kratko i jasno. Fora mi ga slušat i kad mi nešto zatreba kod njega pronađem rješenje kako napravit neki model
Ovaj je malo prebrz ali dade se i od njega nešto naučiti.
U jednom svom videu je omaložaval tutorijal blender gurua za krafnu jer da se može video tutorijal toga na puno brži način objasniti a Guru se samo nasmijal na to i nije se naljutil jer je pozitivac a cg geek je pomalo živac.
Ovih četvero sam se nabrzaka sjetio a pratim odnosno pogledam tih youtubera daleko više jer u hodu ako zapnem pa potražim za specifičan problem objašnjenje kako to napravit. Učiš u blenderu dok si živ.
Pokoji put ćeš i zaboravit nešto pa ajd opet traži tutorijal. Bitno je ponavljati radnje i biti u kontinuitetu.
Preporučio bih ti da počneš sa modelom krafne od blender gurua jer tako sam ja počeo a ovi nabrojani ti mogu još više usputno pomagati.
Ovaj tutorijal je najnoviji za novije verzije blendera dok sam ja počeo od prvog ali princip rada je isti.
A kada naučiš osnove onda ti mogu preporučiti malo sofisticiranije tutorijale.