U smislu podrzavanja gamera playstation je smece, ne podrzavaju 1440p120hz na ps4 a i na ps5 bu isto sranje, ima i ostalih mjesta di zaostaju masu, tipa vrr,.....
Xbox je u tom smislu puno bolji, podrzavaju 1440p 120hz vec godinu , dvije, ako su oni to mogli dodati preko firmwarea onda moze i sony samo ih nije briga, imaju srece da imaju dobre igre ali nebu bili dugo u prednosti s ovakvim stavom prema gamerima
Nista od ps5 dok ne poprave osnovne stvari
PS5 ne podržava igranje u 1440p rezoluciji
Većina da, ali oni koji žele igrati na 1440p, to ne mogu, nego se moraju zadovoljiti sa 1080p.
Što je najžalosnije i PS4 Pro rendera igre na 1440p, a nema enablean taj output.
Dosta jadno od njih, ali predpostavljam da je to jedna od stvari koja se može rješiti patchom.
- Uređivano
Zingol tipa vrr,.....
Podrzava VRR.
https://www.tomshardware.com/news/ps5-rumor-specs-features
Nista od ps5 dok ne poprave osnovne stvari
Dakle, ne kupujes PS5 dok nebude imao podrsku za 1440p. Znas li koliko ljudi ima 1440p monitore za igranje igara sa konzola? Nema ih puno. Bilo bi super imat tu opciju, al nema puno ljudi to. Zasto niko od outleta nitko nije imao 1440p monitor, nego 4k TV-e? Eto, zato. Ionak iole gotovo svaki budzet TV je vec 4k, tj. za male nofce si neko moze priustit takav TV
Mislim da se Sony u ovom trenutku ne opterećuje time previše budući da velika većina ljudi spaja konzolu na TV + vrište na sva zvona o 4K gamingu te žele prodati i više novih 4K televizora. Ja imam 21:9 2K monitor tako da spajanje konzole na to nema nikakvog smisla + ne vidim benefit igranja na taj način budući da mi je prva asocijacija na konzolu ležanje na trosjedu.
Možda promjene stav sada kada će biti negativnog PR-a oko ovoga, vidjet ćemo.
Ja sam na 1080p/144Hz i mene se ne dotiče toliko taj problem (povremeno spojim PS4 kad mi se igra na istome), ali ovo je čisto šikaniranje monitora od strane Sonyja. 4K monitori su i dalje ne baš najsmislenija kupnja te QHD monitori predstavljaju neku idealnu sredinu nakon THD.
Čisto kao opcija (makar mislim da je prošlo vrijeme razmišljanja "konzolu moraš spojiti samo na TV"), vjerujem da bi velikom broju ljudi bilo zgodno da se ista omogući barem u neko skoro vrijeme.
Nadam se da Sony misli i na ljude koji možda imaju noviji monitor dok im za TV-om sjede žena, derišta ili netko treći. Sebično je polaziti s tezom "meni ne treba, znači ne treba nikome".
Ja ne vidim nikakav problem igranja u 1080p na recimo 27" monitoru. I na ps4 pro mi sve dosta dobro izgeda, samo je fps u igrama za kurac. Dajte mi 60fps 1080p i nista mi vise ne treba. Na vecim tv-ima je vec tu problem, ali onaj tko igra na velikom tv-u u dnevnoj ionako ne trazi i ne ocekuje neku ogromnu kvalitetu prikaza, barem ja tako razmisljam.
biver
Ne vidim ni ja problem igranja na 1080p na 27" monitoru ako je navedeni monitor 1080p monitor.
Ako je 1440p onda želim igrati na 1440p, a ne 1080p.
Bitno da oni viču 4K okolo.
Igranje konzole na monitoru a ne tv-u je isto ko i jebanje lutke na napuhavanje, mozda je dobro ali nije to to.
Za takve imam stražnji dio svog dlana.
Ili jednostavno imaš 2 TVa u kući i problem riješen. Čak i da nemaš game room, imati 2 TVa u kući više nije luksuz nego prijeka potreba. Pogotovo kad imaš (mlađu) ženu koja bi gledala svakojake pizdarije na TVu.
Pravi muskarci gledaju vecera za 5 na selu, kakve igrice??
- Uređivano
A sve neki frajeri kao...
@yakuza_stinger jedini Jack kojeg priznajem ovdje si ti, ostalo sve piplice koje piskaraju ovdje.
@Tzereen Ali da, netko nema ni mjesta bas za dva TVa, pogotovo 4k koji sad svi furaju za gaming.
- Uređivano
@chono7 Ask stupid questions, get stupid answers. Dobro nam došao u 1980. gdje svi imamo po jedan televizor u dnevoj sobi koja je centar obiteljskog druženja. Lol, nisam bio u dnevnoj sobi već 8 godina, ne sjećam se kako izgleda. Vremena su se promijenila i navike su drugačije, deal with it. Opet radiš istu stvar, nemaš emocionalnu inteligenciju sagledat stvari iz tuđeg kuta. Nisu svi HC PC gameri kojima treba mir i 21:9 monitor i ne znam što. Većina je casual kao mi console peasanti i lijepo će se zavalit u kauč, upalit inferiornu no frills konzolu i opustit se, otrpjeti, pače dozvoliti čak neke upadice žene i djece.
Pa opet, ne žive svi u kućama ili velikim stanovima. Niti možda žele imati 2 ili više TV-a. Ima stvarno puno razloga zašto netko ima takav raspored elektronike kakav ima, ali koliko ih ima Sony kada odbija uvrstiti podršku za ovu rezoluciju?
Ti boga ovdje sve neki tajkuni
Ajde dva TV-a ali 3 pa više?
Čovek se zapita kamo to sve stavite?
Treba kvadratura stana/kuće.
Trolate previše u korist Sonya.
Nepotrebno i bezobrazno ako u 2020. ne podržava 1440p kao ulazni signal pošto im je većina naslova u toj rezoluciji. Konkurencija podržava, znači nije stvar tehničke nemogućnosti nego marketinga.