Pročitaj na portalu
Članak

PS5 ne podržava igranje u 1440p rezoluciji

Za sve vas koji nemate 4K monitore, a ne želite igrati na 1080p rezoluciji, stiže prilično loša vijest ako ste planirali igrati PS5 na vašim monitorima. Sony je potvrdio kako konzola neće podržati toliko popularnu (posebno kod PC igrača) 1440p rezoluciju. Ne znamo jeste li znali, ali doslovno milijuni igrača igraju upravo na toj rezoluciji.

Zasto ova informacija nije bila prije dostupna? E moj Sony...

Mislim da se sutra diže embargo za igre i dodatne informacije o konzoli.

Moje osobno mišljenje je da većina publike koja gejma na 1440p 144Hz monitorima ionako nije zainteresirana za console gaming.

Nevezano uz to, bilo bi pametno od Sonya da je omogućio i nativnu 1440p rezoluciju, ako ništa drugo, da ne diže nepotrebnu lošu atmosferu oko svoje konzole.

U smislu podrzavanja gamera playstation je smece, ne podrzavaju 1440p120hz na ps4 a i na ps5 bu isto sranje, ima i ostalih mjesta di zaostaju masu, tipa vrr,.....
    Xbox je u tom smislu puno bolji, podrzavaju 1440p 120hz vec godinu , dvije, ako su oni to mogli dodati preko firmwarea onda moze i sony samo ih nije briga, imaju srece da imaju dobre igre ali nebu bili dugo u prednosti s ovakvim stavom prema gamerima
    Nista od ps5 dok ne poprave osnovne stvari

Tzereen Upravo to
      Ja sam na PS,sin je teški PCjaš,kćer pegla Switch još da ženi kupim Box i možemo doma voditi fanwars bez foruma...

Tzereen

Većina da, ali oni koji žele igrati na 1440p, to ne mogu, nego se moraju zadovoljiti sa 1080p.

Što je najžalosnije i PS4 Pro rendera igre na 1440p, a nema enablean taj output.

Dosta jadno od njih, ali predpostavljam da je to jedna od stvari koja se može rješiti patchom.

Zingol tipa vrr,.....

Podrzava VRR.

https://www.tomshardware.com/news/ps5-rumor-specs-features

Nista od ps5 dok ne poprave osnovne stvari

Dakle, ne kupujes PS5 dok nebude imao podrsku za 1440p. Znas li koliko ljudi ima 1440p monitore za igranje igara sa konzola? Nema ih puno. Bilo bi super imat tu opciju, al nema puno ljudi to. Zasto niko od outleta nitko nije imao 1440p monitor, nego 4k TV-e? Eto, zato. Ionak iole gotovo svaki budzet TV je vec 4k, tj. za male nofce si neko moze priustit takav TV

Mislim da se Sony u ovom trenutku ne opterećuje time previše budući da velika većina ljudi spaja konzolu na TV + vrište na sva zvona o 4K gamingu te žele prodati i više novih 4K televizora. Ja imam 21:9 2K monitor tako da spajanje konzole na to nema nikakvog smisla + ne vidim benefit igranja na taj način budući da mi je prva asocijacija na konzolu ležanje na trosjedu. 🙂

Možda promjene stav sada kada će biti negativnog PR-a oko ovoga, vidjet ćemo.

Ja sam na 1080p/144Hz i mene se ne dotiče toliko taj problem (povremeno spojim PS4 kad mi se igra na istome), ali ovo je čisto šikaniranje monitora od strane Sonyja. 4K monitori su i dalje ne baš najsmislenija kupnja te QHD monitori predstavljaju neku idealnu sredinu nakon THD.

Čisto kao opcija (makar mislim da je prošlo vrijeme razmišljanja "konzolu moraš spojiti samo na TV"), vjerujem da bi velikom broju ljudi bilo zgodno da se ista omogući barem u neko skoro vrijeme.

Nadam se da Sony misli i na ljude koji možda imaju noviji monitor dok im za TV-om sjede žena, derišta ili netko treći. Sebično je polaziti s tezom "meni ne treba, znači ne treba nikome".

Ja ne vidim nikakav problem igranja u 1080p na recimo 27" monitoru. I na ps4 pro mi sve dosta dobro izgeda, samo je fps u igrama za kurac. Dajte mi 60fps 1080p i nista mi vise ne treba. Na vecim tv-ima je vec tu problem, ali onaj tko igra na velikom tv-u u dnevnoj ionako ne trazi i ne ocekuje neku ogromnu kvalitetu prikaza, barem ja tako razmisljam.

biver
        Ne vidim ni ja problem igranja na 1080p na 27" monitoru ako je navedeni monitor 1080p monitor.

Ako je 1440p onda želim igrati na 1440p, a ne 1080p.

Bitno da oni viču 4K okolo.

Igranje konzole na monitoru a ne tv-u je isto ko i jebanje lutke na napuhavanje, mozda je dobro ali nije to to.

Miro Da, isto kao gledanje neceg prek mobitela a imas pc i monitor. Plejka ide u 2 metra TVa i nema druge.

foggy i sto kad ti uleti zena ili klinac, a ti stara kesa okupirala TV u dnevnom i igras igre dok ti obitelj ceka?
            Preferiram svoj kutak u sobi gdje se mogu opustiti i imam svoj mir.

Za takve imam stražnji dio svog dlana.

chono7 kao svaki pravi muškarac, ignoriram njihove potrebe i igram igrice! 😃

Klinac nek ide van u pjesak, a žena neka kuha! 😃

Edit:
              Btw, svi sad imaju po 2-3, neki i više TV-a u kući. Hell, vidio sam neke s TV-om u kupaonici!! 😃

Ili jednostavno imaš 2 TVa u kući i problem riješen. Čak i da nemaš game room, imati 2 TVa u kući više nije luksuz nego prijeka potreba. Pogotovo kad imaš (mlađu) ženu koja bi gledala svakojake pizdarije na TVu.

Pravi muskarci gledaju vecera za 5 na selu, kakve igrice??