Overwatch.
Koja igra je najviše inovirala u ovoj generaciji?
Članak se može shvatiti na dva načina, možda manje pitanja. Ni ja ne vidim baš neke inovacije u Fortniteu kao odgovor na pretposljednje pitanje.
- Uređivano
Superhot VR
Ne znam je li ikad postojala ovakva igra.
Koja igra je najviše promijenila gaming industriju ili će to tek napraviti?
Mislim da se tu ne misli promijenila na način koliko je popularna ili da su svi čuli za nju ili da ima učestale kolaboracije s pjevačima, filmovima i inim stvarima. Mislim da se misli u kontekstu imena nominacija - koja igra je najviše promijenila gaming industriju s inovacijama?
Fortnite je nevjerojatan kulturološki fenomen. Ali inovacije nema.
A s druge strane, ne znam tko je išta inovirao ove generacije?
Horizon sa zanimljivom pričom i dosta drugačijim settingom od ičega do sada? (Iako je Enslaved donekle sličan...)
NieR sa svojom pričom ispričanom kroz mnogobrojne završetke?
PUBG s BattleRoyale žanr implementacijom?
Dayz ili Rust sa Survival žanr implementacijom?
Pa jedina prava inovacija su VR igre. Fortnite je s druge strane populizirao i uz PUBG stvorio novi žanr. Ali da Forta nema, BR ne bi bio niti blizu tako popularan.
- Uređivano
Nije inovirao. Samo je igra koja je definitivno promijenila gaming inudstriju. Kažem, jedina inovacija su VR igre.
Osim toga da nije PUBGa ne bi bilo ni Fortnitea. Upravo su zbog pubga uveli BR i uspjeli.
Ako cemo o inovacijama onda No Mans Sky, HL Alyx i slicno
Sve je to istina, ali PUBG odavno nije popularan kao što je to Fortnite. Da nema Forta, BR žanr ne bi bio danas što je. Fortnite je stvorio kult žanra. Nije da me to veseli, ali je. Što je nekad bio Tamagotchi danas je to Fort. Samo puno popularniji. Možda se ne krećete/ne radite u takvom društvu, ali za Fort gotovo znaju svi. Od albuma, igračkica do velikih računa koje dobivaju roditelju zbog Google Playa, pa sve do plesova koje je Fort popularizirao. Nažalost.
Vjerojatno onaj prvi val igrača 2017.
Kasnije ne bi bilo bitno ni da košta 3000 kuna.
Kupovale su se konzole isključivo radi Forta.
Nek Tuhy kaže koliko se PS bonova proda ekipi oko Božića i Nikole samo zbog vbucksa.
Fifa 19