darkfenix Slažem se a to su u biti sve i činjenice. Ne znam kak bi se sve to skupa razvijalo do npr dolaska prvog Xboxa, možda bi on obrao vrhnje i bio na mjestu PS1, tko zna?
Nije stvar samo u konzoli kao nakovanju i čovjeku kao čekiću i kao nekom čudnovatom gameru već je to što se promjenilo u glavama ljudi naćin razmišljanja prema videoigrama. Prije te famozne 5 generacije konzola gameri su bili neki tzv. "frikovi sa naočalama" ako govorimo o netinejđerskoj generaciji i poneki klinci imućnijih roditelja što je barem kod nas bio slučaj a oni zajedno su bili u nekoj manjini sa nerazumljivim hobijem za većinu.
PS1 je unio revoluciju ali ne mogu reći da je samo on zaslužan za proboj. Jest najviše na europskom tržištu koje je zapravo bilo ono presudno dolaskom prvih reklama na EU nogometnim utakmicama na Eurosport Channel 1995 g. i tad sam prvi puta čuo za neki Playstation o kojem pojma nisam imao i da je uopće igrača konzola a vrtiila se reklama non stop.
Istina je da je PS1 bio taj koji je bio presudan i držao malj za rušenje zida ali moram spomenut da je uz "njega" bio tu i nešto generacijski stariji SNES koji se solidno nosio i pripomogao, pa N64 i Dreamcast ali sve u svemu PS1 je bio na tronu i meni je bio i ostao najdraža siva kutija.