Kad se sve zbroji i oduzme, Witcher 3 GOTY je najbolji paket. Nešto kao Orange Box za FP igre prošlu generaciju. Odmah nakon toga je i combo Sekira i Bloodbornea. Sekiro draži ganeplayjom, BB settingom i atmosferom. Od RPG-ova Divinity: OS2 i Persona 5.

Ostalo mi je nekako u drugom planu, ali treba odigrati još par hitova.

Van nekakvog strogog gaming communitya, Witcher je potpuno beznačajna igra. Čak i kad pitam bilo kojeg casual gamera s plejkom/PC-om, većina nije igrala Witchera 3 ili im nije ništa posebno, odustali su nakon sat-dva.

Imaš pravo, potpuno beznačajna. Zato i je napravljena jedna sićušna, budžetom neprimjetna, Netflixova serija. Mamce nemoj tu bacati molio bih, hvala. 🙂

Nije mamac, Witcher je niša. Serija je isto za gamere, kojih ima, ali ograničen broj. Taman je tako slagana, fan service bez prevelikog budžeta, taman kako treba biti.

top 5 ovaj gen, iako mi je neke tesko izostaviti. witcher se ugurao samo zbog svjeta, likova i naracije, ali ostale igre su tu zbog onoga zasto i volim ovaj medij, a to je gameplay. smatram da ostale 4 igre imaju maestralan i gotovo savrsen gp, svaka na svoj nacin.

1. Bloodborne
    2. Sekiro: Shadows Die Twice
    3. The Witcher 3: Wild Hunt
    4. Devil May Cry 5
    5. Bayonetta 2

weky Budžet Witcher serije se kreće oko $70mil. i obnovljena je za drugu sezonu prije emitiranja prve sezone te je budžet povećan. Jedna je od najpopularnijih serija na Netflixu u 2019. Na najpopularnijem streaming servisu na svijetu. Daj se spusti na zemlju, Weky.

Toliko od mene na ovu temu jer ju vučemo u offtopic.

Kada me ovo pitaju, odmah vičem Bloodborne, DS3 ili Sekiro. Kada su igre od FROM-a u pitanju ja ne mogu biti objektivan!!

Ali... kada se stane, bolje razmsili o pojmu "Igra generacije"... Witcher 3 definitivno!

• Odlični likovi + njihova kostimografija
    • Odlična glazba!
    • Priča
    • Dvije ekspanzije >> DVIJE PUNOKRVNE EKSPANZIJE A NE JE***NI ONE DAY DLC!!!!!!
    • Samim time što je multiplatform, pa ju svi možemo igrati, na svakoj konzoli + PC
    • Sami svijet u kojemu se igra odvija

@weky zato sto je gamera zapravo malo, a trendy tipova koji jasu na necemu sto je popularno poput Fortnitea, fidgetspinnera i slicnog jako puno.
    Tako da realno Fortnite je vrlo losa igra, ali jebeno popularan trend. I k tome nije donio nista novo nego maznuo od ostalih.
    Kako bi iz Pantere rekli, mi smo poslusali gomilu bendova, uzeli ponesto od njih dessetak da bi bili originalni i svoji.

Witcher 3
    Tlou 2
    Bloodborne
    Dark Souls 3
    Uncharted 4
    Horizon
    Resident Evil 2 Remake
    Mortal Kombat 11 (ovo jest subjektivno, al mora ga se spomenut)
    God of War (malo se dvoumil dal stavit, al opet, zaslužuje)

U razloge nema potrebe, za većinu njih je sve rečeno.

Zapravo i nemam što previše za reći. Za mene je ova generacija počela baš negdje u 10. mjesecu 2015. kad sam nabavio PS4. I većina toga je otpala na Division kojeg sam igrao od izlaska tamo 3. mjesec 2016. do izlaska Divisona 2. u 3. mjesecu 2019. I onda još 3 mjeseca samo po Divisionu 2. U te gotovo 3 i pol godine je 85% vremena za mene postojao samo Division. Tu bi se našli povremeni odmori od igre kad bih igrao nešto drugo. Iakko The Division ima posebno mjesto u mom srcu (jedina igra u koju sam utukao 1000+sati), ipak ne može biti igra generacije jer je imala i dosta mana. Makar i dalje smatram da je to odlična igra.

A sad koju bih igru naveo kao igru generacije? Kažem stvarno je teško, jer sam većinu generacije proveo igrajući istu igru i nisam igrao onako raznoliko kao u PS3 eri gdje sam se susreo sa mnogim remek djelima. Ali možda i 2 najbolje bi bile Red Dead Redemption 2 i Gran Turismo Sport. @Fico je naveo zašto je RDR 2 toliko genijalan. Svi znaju da ja RDR smatram najboljom igrom ikada, a biti nastavak najbolje igre ikada nije lagano jer su očekivanja enormna. No svejedno RDR 2 je fantastična igra sa pokojom manom.
    Što se tiče GT Sporta, on mi je eto 2. najigranija igra generacije (blizu sam 400 sati u njoj) i zbog nje sam ponovno zavolio vožnje. Nikad ne bih vjerovao da online utrkivanje može biti toliko prokleto zabavno i dobro. Istina igra na momente ima problema s blesavim kaznama, ali stalno ju igram, jednostavno nemrem prestat.

Nadam se da ću još odličnih igri odigrat dok ne nabavim PS5.

Fico znači toliko je dobar Disco Elysium? Već mi je na piku duže vrijeme.

Ovo za paralelu oko Biebera se uopće ne slažem, no o tome ćemo jednom na chatu 😃

Deadwalker O Fortniteu po potrebi. 😄

Disco Elyisum je ogromna preporuka. To je igra u kojoj sam na samome početku pokušao dohvatiti kravatu koja visi na ventilatoru, no nisam uspio i strefio me srčani udar nakon kojeg me dočekao jedan GAME OVER, samo da bi drugi put uspio i odmah po izlasku iz sobe masno failao pri upucavanju ženskoj iz stana do tako da sam ju nazvao prostitutkom i rekao vrlo karizmatično i samouvjereno: "I want to have fuck with you."

I to je tek jedna kap u ludostima koje igra pruža, od komedije do drame, sve je na visokoj razini. Apsolutno zaslužena TGA nagrada za najbolje pisanje.

Po kriteriju dizanja ljestvice, kažem TLOU 2. Iako na to ide asterisk jer nisam odigra RDR 2.

Zanimljivo je da je gameplay loop svih nominiranih igara za igru generacije, osim Disco Elysiuma, baziran na nasilju (doduše potpuno očekivano). Iako nemam ništa protiv toga te bih i sam naveo mnoge od tih igara, baš zato ću ovaj put spomenuti samo neke od igara koje ubijanje ne stavljaju u prvi plan, a koje su po mom mišljenju obilježile generaciju:

• The Witness
        • Papers, Please
        • Subnautica
        • Stardew Valley
        • Outer Wilds
        • What Remains of Edith Finch
        • Return of the Obra Dinn

Šteta je što ne postoji kategorija za game design.

electronicus Stardew Valley

Da ti budem iskren, ja sam u potpunosti zaboravio da je to ove generacije došlo. Svakako igra vrijedna spomena.

Meni licno
          Disco Elysium - savrseno pisanje, odlican art, neverovatno dobro izveden Thought Cabinet.
          I za igru bez "akcije" i puno klikcanja, odlican gameplay.

A night in the woods - igra predivnog izgleda, veoma dirljive, sasave, tuzne i realne price.
          Pogodila me je tacno tamo gde treba.

What remains of Edith Finch - seo i odigrao citavu igru. Walking simulator doveden do perfekcije. Skoro svaka prica ima "drugaciji" gameplay i opet stvarno dobra naracija.

Inside - nem sta reci, ides s levo na desno pa malo obrnuto i kad zavrsis oces jos ali nema.
          I onda skontas da je ustavri bilo sasvim dovoljno.
          Jedva cekam njihovu sledecu igru.

A Short hike - Mala, kratka, neverovatno opustajuca igra koja me je vratila u detinjstvo i opustala posle uzasnih smena na poslu.

Hades - supergiant je napravio jos jednu igru visokog kvaliteta.
          Kao rogulite stoji rame uz rame sa najboljim naslovima.... plus art, muzika i posebno naracija ( za ovakav tip igara) su na neverovatnom nivou.
          Odlicna igra vredna svoje cene ( i vise )

Death Stranding - cista meditacija

Od ovih vecih igraca :
          The Witcher 3 - bas igram ponovo i igra je stvarno neverovatna. Svet, prica, likovi, dizajn...CDPR je stvarno napravio igru vrednu pamcenja ( borba tu i tamo ). Ovi ljudi ako ovako nastave ko zna sta nas ceka posle Cyberpunka.

Bloodborne - mozda bi izabrao I sekiro ali njega nisam presao, dok mi je Bloodborne bio zivot.
          Odlican svet, neverovatna dizajn i taj gameplay...taj predivni gameplay.
          Fromsoft je meni jedan od najboljih studija danasnjice.

Ima tu jos sranja ali meni licno je ovo obelezilo generaciju....I to su naslovi koji ce sigurno ostati samnom ( dok mozak ne izlapi)

Ima ih dosta ali za PS3 a pogotovo PS2 ere ih je bilo više.
          Red dead Redemption 2 je igra ps4 generacije.
          Nema dalje. Kad netko napravi življi životinjski i raznolikiji biljni svijet uz bolju priču i likove može preuzet naslov.
          Vidjet ćemo sa Cyberpunkom što će bit. Možda je topic otvoren prerano 😃

CTRL+F The Last Guardian... not found 🙁

So yeah, I'll go with that.

Witcher 3. Bez suvišnih riječi jer su ostali objasnili bolje zašto W3 nego što bi ja.

I po meni The Witcher 3: Wild Hunt. Ekipa je sve rekla, nema se tu puno za dodati osim da me nevjerovatno uvukla u svoj svijet i priču. Kada sam na kraju dobio najgori ending koji sam mogao dobiti bio sam emocionalno uništen jedno 2 tjedna 😂. Tek nakon par mjeseci sam skupio snage da ispravim svoje očinske pogreške i ponovno ju pređem ovaj put sa best endingom. I jednako sam uživao kao i prvi puta.