Meni osobno, kao igraču, ovo ne igra neku veliku ulogu. Ne jebe mene koja će se konzola prodat više i što će nuditi konzola koja me većinom i ne zanima previše (naveo sam razloge prije par dana, ne radi se o nikakvim fanboy spreseravanjima).
Naravno, bilo bi mi žao ko psu da nisam u mogućnosti odigrati sljedeći Doom ili Evil Within 3, ali nekako bi preživio da ih nema na PS5.
Što je scenarij u koji baš ne vjerujem, nego me vuče na vremensku exkluzivnost Bethesdinih naslova (nisam bome čitao sve pa nisam vidio da li je exkluzivnost konkretno potvrđena).
Odličan potez MS-a i napokon rade na zgrtanju studija koji će im omogućiti ono što je i ustvari najbitnije kod novih konzola, odnosno, igre.
Što se tiče tog famoznog Gamepassa... Eto,, ne znam što mislit...
Maloprije stigao doma,, bio kod dobrog frenda.
Ima Xbox i Gamepass i naravno, bacio sam pogled... Prošvrljali po cijelom libraryu i nemogu baš reci da me oborilo s nogu.
Ima tu kvalitetnih igara, ali ogroman dio njih čine hitovi stari par godina koje sam već odigral (Witcher 3, Darksiders 3, RE7...) a dobar dio njih me ne tangira 5%.
Naravno, izdvojilo se bez problema 5-6-7 naslova koje bi istog trena skinul i isprobal (što sam i napravil sa Darksiders Genesis, da vidim dal mi se isplati kupiti na PS4), ali nisam primjetio baš pregršt hitova koji su nedavno izašli.
Po ovome kak pišete, nove exkluzive i igre MS-ovih 1st party studia će dolazit odmah po izlasku... Ako je istina, odlično zvuči i definitivno je plus.
Da sam posve novi igrač, Gamepass bi bio genijalna stvar. S obzirom da sam igrač koji prati stanje u industriji i izlaske novih igara, nije mi ni ti pretplata nešto posebno očaravajuće, isto kak mi nije ni neki ultra wow potez od Sonya za onih 15 igara koje ćemo dobiti na PS5 sa PS Plusom.
Sve su to igre stare nekoliko godina koje su se mogle nać na saleovima ispod 100 kn.
Velim, ovo je od igrača do igrača, što nekome odgovara i što mu je praktičnije i jeftinije.
Zasad ne mijenjam svoju kolekciju fizičkih izdanja za popis rentanih na Gamepassu ili nekom njegovom eventualnom ekvivalentu na PS5, ali to ne znači da negiram prednosti takvog načina igranja (makar nije ni toliko savršen kolko ga se prikazije) niti mogu garantirati da se neću predomisliti kroz koju godinu.