wooddiebone
Da mi je jeftinije rentat auto i ne moram razmišljat o servisima, tankanju, imam vozača koji mi to doveze i upali grijanje/klimu 5 min prije nego idem nekam i još me ispadne manje nego auto u vlasništvu, da vidiš kak bi ga rentao.
To je kriva usporedba, ali ok. Kužiš, ti ovdje ne biraš igre. Dobiješ što je na toj listi i ta igra ti nije zagarantirana da će tu biti sljedeći mjesec, jer igre stalno dolaze i ispadaju sa liste. Ovo nije kao Netflix kako neki kažu, jer na Netflixu nisi ograničen na 100 filmova, već imaš cijeli library da biraš što želiš.
Ti kažeš da je ovo "stvar isplativosti", pa da logično da je. Ako stvoriš potrebu za takvom isplativošću u obliku GamePass servisa ili nečeg sličnog, naravno da će biti primamljivo. Ja nisam ni rekao da je neisplativo, već da je poprilično mućki sve to napravljeno. That's all.
Ipak sam pobornik da igrač ima kontrolu nad svojom kupovinom, a ne da netko drugi ima kontrolu nad contentom koji ćeš konzumirati i na način na koji ga konzumiraš. Evo primjerice, tebi jednostavno treba odličan internet, ako želiš igrati igre s GamePass-a. Bez dobrog interneta, nema skidanja igara, a mislim da igre trebaju verifikaciju (možda se varam) u obliku DRM-a (čekiranje da si online i slično).
Znači po meni tu gubiš slobodu načina na koji ćeš igrati igre, a full igre (bile digital ili fizičke) su komparativno neisplative. Znači sili te da koristiš servis po točno njihovim uvjetima, a za uzvrat nisi vlasnik niti jedne kopije, već sve rentaš.