Nvidia je jednim potezom bacila rukavicu u lice Sonyju
Fico Bolje ti je uzeti u obzir multiplatformske igre kao The Witcher 3 ili pak RDR2. Na njima se vidi razlika. Na Horizonu se isto vidi razlika. Na Death Strandingu isto zbog DLSS-a.
Sve oke, al ja radi igrih poput one dvije prvonavedene i kupujem PS5 .
Dosad sam na PS4 dobio nekoliko odlično izvedenih igara (sve odreda exkluzive, naravno), i meni je to jedan od jačih razloga da me sve ovo oko Nvidiinih kartica ne zanima niti 2% kao nekog budućeg potencijalnog kupca.
Ja bi konfu trebao slagat od nule, a tu već pričamo o prevelikoj cifri.
Naravno, u dosta stvari oko gaminga vrijedi ono da ti je dobro i prosječno dok ne isprobaš nešto bolje. Da sam igrao Witchera / Horizon / RDR2 i na PC-u i na PS4, vjerojatno bih drukčije pričal.
fensisuperstar ogledaj samo koliko samsung prodaje mobitela godišnje ali najveću buku privlači sa svojim high end telefonima. Dobra priča prodaje proizvode a najbolju priču prodaje marketing.
Istina je da naprave buku, ali (bar kod mene) ovi najskuplji i najrazvikaniji modeli nikako nisu i najprodavaniji.
Reklamiraju se i 8K telke kao nešto najnovije i najdivljije, pa nije da je baš tolika pomama za njima.
Znači, veliš da se najviše reklamiraju XS, a najviše je prodan XR. Kako je to onda dobar marketing ako je prodavaniji slabiji model?
Ne kužim ti taj dio, jebi me slobodno i ti i Yakuza.
Ima ljudi koji puše marketing, ali ima i daleko više onih koji se informiraju i ne srljaju prilikom kupnje.
Jedini način da se mene vrati na igranje s računalom je da ga dobijem besplatno...imam toliko igara za ps4 da s mojim tempom to bude do izlaska ps6...ustvari sad već znam da određeni broj igara s ove generacije budem igrao na slijedećoj
Sve što je iznad 720p i 24fps je meni igrivo
Tuhy Istina je da naprave buku, ali (bar kod mene) ovi najskuplji i najrazvikaniji modeli nikako nisu i najprodavaniji
To i je poanta. čitaj dalje.
Tuhy Znači, veliš da se najviše reklamiraju XS, a najviše je prodan XR. Kako je to onda dobar marketing ako je prodavaniji slabiji model?
To je odličan marketing. 45 puta sam već napisao. Imaš proizvod koji je brutalan, ali imaš pored njega mrvicu slabiji model sa puno boljim $.
u globalu ljudi gledjau bang for buck. Znači stvar psihologije. Ako staviš na proizvodu 100 eura cijenu i 20 eura poštarine teže ćeš prodati proizvod nego ako košta 120 eura i 0 eura poštarine. Ja znam da ovo izgleda smiješno ali nažalost mindset kupca je takav. Ak imaš pol kile sladoleda za 10 kuna i 400 grama sladoleda za 7.99, iako je samo jedna lipa razlike prodat ćeš ga daleko više nego ovog drugog. To je mindset kupca.
u sanctu se na akciji prodavao nedavno S20 uz kojeg si dobio na poklon s10 i samsungov smartwatch. cijena je bila 11, 12 ili 13 soma kuna. Previše sam umoran da ti izvučem točnu cifru. Poanta je da iz prve kad pogledaš skupo je, ali da prodaš taj isti s10 i smartwatch negdje na njuškalu po cijenu kojim se prodaju praktički si dobio s20 za đabe. Ali na kraju sam se jebeno informirao i vidiš taj a71 kojeg sam uzeo supruzi je fakat bio best buy za te pare. Jer da sam joj kupio s20 i čak da sam prodao sve to i praktički za dobio za đabe, i da sam vidio kako joj pada na pod. Jebo bi joj mater u pičku
Tuhy Ima ljudi koji puše marketing, ali ima i daleko više onih koji se informiraju i ne srljaju prilikom kupnje.
pa da. i to je istina. I zato pišem megaspecijal o čitavoj ovoj priči. Jer htio ti ili ne ako ne razmisljas o tome pušiš kad tad marketinške fore. I mean i Sony i Xbox prodaju svoju konzolu i pišu informacije da će konzola imati support do 8k grafiku i do 120 fpsa. Jel tebi jasno koliko ljudi popuši tu spiku? Nije nimalo bitno što je realnost u većini naslova 4k 30 fpsa. Apsolutno je nebitno. Na isti način će i nvidija prodavati grafičke, privuče ljude sa jednom grafom, da bi pokazala best buy na drugoj grafi, leader u market saleu na trećoj grafi dok ne izbace četvrtu grafu sa kojom će izdominirati tržište i napravit najveću zaradu. RTX serija je bila fail u startu. Ja sam svima rekao da je to testna serija na kojoj će nvidija dizati pare. Od day 1. Marketinški trik.
Ja sam i dalje glup.
Kako je dobar marketing ako smo mi na sva zvona razvikali S20 sa gratis satom, a ti si kupio A71 za 3x manje para
S20 je i dalje jedan od top mobitela, ali većina ljudi neće popušit agresivno guranje i reklamiranje nego će kupit A71 / A51.
Nvidia će sa 3090 skidat bogove u 8K60FPS-a, a 70% ljudi (karikiram) će kupit 3060 jer si ne mogu priuštit 3090 / nepotrebna im je / preskupa im je.
Dal će to utjecat na prodaju PS5, odnosno, da li će netko radije kupit novu grafičku, a ne novu konzolu, to zasad ne znamo ni ja ni ti.
Svatko će si odvagnut ono što mu je primamljivije / prihvatljivije, i mi smo kao tržište premali uzorak, ali ni ja baš nove grafičke ne promatram kao jako opasnu prijetnju za PS5 (mislim, mene zaboli ona stvar, al kad već pričamo...)
I Sony će sa peticom izbijat iz svake moguće rubrike na svim portalima, na ligi prvaka će se vrtit PS5 a ne RTX3080 reklame...likovi puste teaser za teaser teasera i klikovi i pregledi se mjere u milijunima.
Svaka čast Nvidii na potezima, cijenama i marketingu, ali i Sony će (pogotovo ako će odrapit dobru cijenu) reklamirat peticu kao novog mesiju i kao nešto najisplativije i najbolje ikad.
Možda ti nećeš popušit, kao što nisi ni za S20 (makar si imo drugi razlog), ali meni i ostalima po poslovnicama i call centru svakodnevno zvocaju o tome kad će petica, po kojoj cijeni i dal ćemo ih imat...90% njih zaboli za Nvidiu i njihov marketing, neće takvi to popušit.
Oni će popušit novi Playstation, i to im je dosta.
Tuhy Kako je dobar marketing ako smo mi na sva zvona razvikali S20 sa gratis satom, a ti si kupio A71 za 3x manje para
to za gratis sat i s10 je nešto što nisam razmišljao inače naravno da bi uzeo to. To je bila moja nepažnja. Ali ono o čemu mi sad pričamo je to da sa top modelom digneš medijsku prašinu ali u globalu takvi proizvodi ne zarađuju najviše para. Onaj drugi best buy nakon toga i treći best buy su ti koji su the money maker. Znači u cilju Samsung predstavi svoj flagship koji je brutalan ali puno košta. Uz njega predstavi i a51, a71 i ostale modele. Realno, cijenom su pristupačniji i nude brutalne performanse. samsung računa na to. 3090 je dignuo hype, ali 1400 dolara je puno te je isto tako overkill. ali kad pogledaš poslije toga 3080 misliš si hey, pa ova grafička je jača 40% od 2080ti a košta samo 699. I onda pogledaš 3070 i kažeš HEY PA OVO JE MRVICU SLABIJA ALI JE 500. I gotovo. You hooked. Nvidija nije nikad imala manju maržu na proizvodima nego sad (stavili su nehumanu skupe ventilatore). Ali oni znaju da će sa ovom serijom prodati boga i oca naspram RTX 2000 serije i to si mogu priuštit. Jer je 2000 serija bila testna serija za dizanje para i sad naspram te serije 3000 serija je match made in heaven za PCijaše. Ali kroz 2-3 godine 3060ti će biti najprodavanija kartica. to se desilo i sa 900 serijom da se razumijemo. Ali na puno manjoj skali. I zato smatram da će se xbox series s u početku prodavati puno više od series x. i čisto da se razumijemo ja nigdje nisam rekao da sony neće biti najveći na kraju svega toga. Ja samo tvrdim da je Sony stavio konfu dan prije Nvidijinog release datea da poremeti prodajne rezultate same grafičke. ako 14 izbace sve moguće reviewse i benchmarke pratit će se ravno 2 dana dok sony ne napravi konfu, i sjebalo bi launch nvidijinih grafičkih kartica. Ovako nvidija je prebacila reviewse na isti dan na pokaže zube i zauzme dio medijskog prostora. I to je za nvidiju pametan marketing. I to je čitava poanta. Ali eto nađe se fanatik koji će reći Sony apsolutizam goes BRRRRRRR i ti sa takvom osobom ne možeš imati konkretan razgovor jer takvu osobu ne zanima imati konkretan razgovor. Ali je toj osobi potpuno ok otići u xbox temu ili pc temu i zatrovati ju.
TLDR: reklamiraš proizvod A koji je dobar ali je preskup ali pored njega predstaviš proizvod B koji nije dobar kao proizvod A ali je dosta jeftiniji. B je i dalje jako dobar pick i puno bolji bang for buck naspram A. 90% kupaca bira B.
munja a vidim da si ti ulozio jako puno vremena u sastavljanje svog posta i pisanje prosto rasirene recenice. I dalje radis ono najbolje sto znas, omalovazavas ostale bez ikakvog pokrica. Napises jednu recenicu i sav si vazan sam sebi objasnis kako je to ono pravo.
Vidim da ti i citanje ne ide pretjerano. Spomenuo nisam high end kartice, spomenuo sam kartice, cijelu paletu njih po svakoj generaciji istih. Ja nemam brojke i financijska izvjesca Nvidije. Ono sto mozes izvuci s neta je market share od 80% i 10 milijuna shippanih kartica po kvartalu. Znaci 960, 980, 1050, 1080, 2060 nebitno. Sve izaslo u vrijeme Ps4. Medutim, kao i obicno, falio si sve u raspravi.
- Uređivano
chono7 vidim da si ti ulozio jako puno vremena u sastavljanje svog posta i pisanje prosto rasirene recenice. I dalje radis ono najbolje sto znas, omalovazavas ostale bez ikakvog pokrica. Napises jednu recenicu i sav si vazan sam sebi objasnis kako je to ono pravo.
Ne triba prosto prosirena recenica kao odgovor na gluposti koje ti pises. Kad bi pisa vise dava bi na vaznosti tebi i tvojin postovima
chono7 I dalje radis ono najbolje sto znas, omalovazavas ostale bez ikakvog pokrica
Ne ostale, tebe na isti način na koji ti to men radiš. Samo si ti očito triggeran a ja uživan
Nisam mod, ali nemojmo ovakvim tonom. It's disrespectful.
chono7 Vidim da ti i citanje ne ide pretjerano.
Izgleda da teb citanje ne ide pretjerano, jer kao obicno picis svoje po šabloni, ja san pita iskljucivo za high end ilitiga PCMR kartice za ova budget ili low budget sranja me brojke ne zanimaju.
Btw zanima me kako vas dosta na forumu veliča PCMR a nema 3 čovika na forumu koji se takvon konfon zapravo mogu i pohvalit.
Moj laptop ima 1660 grafičku mora da san i ja onda PCMR
- Uređivano
Tzereen ne trebas upozoravati, ide ignore na ovakve tipove, previse ih je nazalost danas
@munja elaboriraj malo zasto. Da, jesi. Pcmr je grupa i ako imas personal computer, jesi. Sko se tako osjecas jesi. Pcmr ovdje je sprdnja, zajebancija.
Ako ne postoje ukupne brojke, nema ni specificnih za prodaju. Mene ne zanima sto si ti pitao, mene zanima ono sto sam ja konstatirao, a to je broj prodanih kartica koji debelo nadilazi broj prodanih konzola. Osim toga mid range bi te itekako trebao zanimati ako vec radis usporedbe, jer je kartica jaca od konzolinog rijesenja.
Mozes se ti vratiti normalnom komentiranju? Bez vrijedanja i podjebavanja?
Horizon Zero Dawn - Recommended Specs
Requires a 64-bit processor and operating system
Processor: Intel Core i7-4770K @ 3.5GHz or Ryzen 5 1500X @ 3.5GHz
Memory: 16GB of RAM
Graphics: Nvidia GeForce GTX 1060 (6 GB) or AMD Radeon RX 580 (8GB)
DirectX: Version 12
Storage: 100 GB available space
I bez ovog se dobro vrtilo na PS4 Pro jelda
Mislis na 30 fpsa? I medium detaljima?
Pa da... To je konzola.. Niko nije ni očekiva više od 30fps i medium detalja
munja Ovo je največa glupost ikad izrečena.
Kakva glupost?
Evo ja prvi to radim.
PS5 ne uzimam do daljnjega jer kupujem grafičku, a inače se više igram na plejci.
Prestani više.
Nisi Mel Gibson, nisi heroj koji zadnji stoji u obrani svetog Playstationa nego ispadaš frustrirani fenboj.
ČINJENICA JE da je Sony od dosad prikazanih next-gen rješenja ponudio najmanje, a najavio se tražiti najviše.
Cijene će im sigurno padati, ali tek nakon što ih je Xbox prisilio na to.
Jako veliki flip u odnosu na launch PS4 gdje je Sony ispao champion of the people i bio za 100 dolara jeftiniji, a usput nudio brda i doline u odnosu na XO.
Do prekosutra se stvari stignu promjenit, ali pi dosada viđenom samo slijepi fenboj može tvrditi da je dosad prikazano imalo vrijedno divljenja.
prayer Zar PS4 nema grafičku ekvivalenta HD7850 ili čak HD7870? To su čipovi stariji od zemlje čovječe, čak i da uzmeš GTX 970 ili nešto na taj kalup od prije par godina bi pošteno prošišalo performanse PS4 kamo
I takva zastarjela konzola je odvrtila igru poput Last of Us 2.
Nevezano kolko se radila i kaj se dobe 2-3 takve igre po generaciji, odvrtila je nešto na što bi se iz 4-5 godina starog pc-a samo vidli tragovi dima.
chono7 mene zanima ono sto sam ja konstatirao, a to je broj prodanih kartica koji debelo nadilazi broj prodanih konzola.
Ti pričaš o 5-6 različitih proizvoda nasuprot jednog.
Kao da spomenem da je Samsumg prodao više mobitela od Iphonea 11, ali ja zbrojim prodane primjerke od S20, S20+, Note 20, Note 20 Ultre, A71, A51, A41 i S10 lite.
Ne djeluje mi ko fer usporedba... Ja