fensisuperstar
I sad molim te objasni što to znači i kako to funkcionira 🙂 Nama laicima koji ne kužimo te PC spike.

LJUDI!!!

Našao sam rješenje za sve naše probleme.

Ultimativni living room PC:

Icek
    HDMI 2.1 donosi Dynamic HDR i VRR, ALLM!
    Odlična opcija za gamere je to što su novi televizori kompatibilni s promjenjivom frekvencijom osvježavanja (Variable Refresh Rate), kao i automatskim načinom rada s malim kašnjenjem (Automatic Low Latency Mode) koji pomaže u prikazu čiste slike, bez njenog trzanja ili trganja.

fensisuperstar
      Jesam, odlično je, ma LG je brutalan s OLED ekranima, s implementacijom HDMI 2.1 VRR, ALLM i g-sync će pomesti Samsung, Panasonic, Sony, Philips i sl.

JoelDrake Jesam, odlično je, ma LG je brutalan s OLED ekranima, s implementacijom HDMI 2.1 VRR, ALLM i g-sync će pomesti Samsung, Panasonic, Sony Philips i sl.

pazi što pišeš da ne bi satrali po forumu. 😃 Baš me samo zanima koliko će ti oled 4k 120 hz monitori biti.

fensisuperstar
          Jel mislis na onaj CX model od 48" što ga reklamiraju kao tv/monitor, kod nas je taj 55" 10 000 kn dok 48" nemaju kod naš baš u ponudi!

JoelDrake
            Ova slika je baš loš primjer za prikazat HDR.

Prva slika je HDR fotka, druge dvine samo imaju promjenjen kontrast i sturation.

wooddiebone a svi takvi "primjeri" funkcionalnosti na telkama su pretjerani. U svim brošurama.

Btw, i dalje pitanje - radje 55" OLED s HDMI 2.1 ili 65" LCD s HDMI 2.0?

Tzereen
                Da al ovo mi baš ne valja skroz jer je primjer za SDR zapravo totalno HDR fotka.

Vidi se puno detalja u sjenama, ali i u highlightima.

Kod SDRa nemreš to dobit. SDR ima dobro eksponirane sijene ILI highlighte. Nemre oboje.
                To je poanta HDRa.

Puno bolji primjer:

Tzereen
                Radije OLED od 55" s HDMI 2.1 nego LED od 65" pa makar i on imao HDMI 2.1, najbitnija je kvaliteta slike i HDMI 2.1 😁!

JoelDrake daj zivotati gdje to ima CX 55" za 10000kn. Evo odmah kupujem i placam prijevoz za niemu. Ovdje kosta jebenih 1630€ najmanje.

Tak sam ja brijao kad sam uzeo svoj trenutni TV. Pa sam uzeo 46 umjesto 55.

Sad sam skužio da mi je veličina ipak prioritet. A i dalje sam uvjerenja da 2.1 nije gamechanger. I da, volim OLED. I na mobitelu i na Viti. Ali za TV me jednostavno prestrah davat dve mjesečne plaće pa dobit burn in. Kolko god da je crna crna.

Realno, odlični faldovi su itekako dobri za filmove. Pa i za gaming.