Tuhy Istina je da naprave buku, ali (bar kod mene) ovi najskuplji i najrazvikaniji modeli nikako nisu i najprodavaniji
To i je poanta. čitaj dalje.
Tuhy Znači, veliš da se najviše reklamiraju XS, a najviše je prodan XR. Kako je to onda dobar marketing ako je prodavaniji slabiji model?
To je odličan marketing. 45 puta sam već napisao. Imaš proizvod koji je brutalan, ali imaš pored njega mrvicu slabiji model sa puno boljim $.
u globalu ljudi gledjau bang for buck. Znači stvar psihologije. Ako staviš na proizvodu 100 eura cijenu i 20 eura poštarine teže ćeš prodati proizvod nego ako košta 120 eura i 0 eura poštarine. Ja znam da ovo izgleda smiješno ali nažalost mindset kupca je takav. Ak imaš pol kile sladoleda za 10 kuna i 400 grama sladoleda za 7.99, iako je samo jedna lipa razlike prodat ćeš ga daleko više nego ovog drugog. To je mindset kupca.
u sanctu se na akciji prodavao nedavno S20 uz kojeg si dobio na poklon s10 i samsungov smartwatch. cijena je bila 11, 12 ili 13 soma kuna. Previše sam umoran da ti izvučem točnu cifru. Poanta je da iz prve kad pogledaš skupo je, ali da prodaš taj isti s10 i smartwatch negdje na njuškalu po cijenu kojim se prodaju praktički si dobio s20 za đabe. Ali na kraju sam se jebeno informirao i vidiš taj a71 kojeg sam uzeo supruzi je fakat bio best buy za te pare. Jer da sam joj kupio s20 i čak da sam prodao sve to i praktički za dobio za đabe, i da sam vidio kako joj pada na pod. Jebo bi joj mater u pičku
Tuhy Ima ljudi koji puše marketing, ali ima i daleko više onih koji se informiraju i ne srljaju prilikom kupnje.
pa da. i to je istina. I zato pišem megaspecijal o čitavoj ovoj priči. Jer htio ti ili ne ako ne razmisljas o tome pušiš kad tad marketinške fore. I mean i Sony i Xbox prodaju svoju konzolu i pišu informacije da će konzola imati support do 8k grafiku i do 120 fpsa. Jel tebi jasno koliko ljudi popuši tu spiku? Nije nimalo bitno što je realnost u većini naslova 4k 30 fpsa. Apsolutno je nebitno. Na isti način će i nvidija prodavati grafičke, privuče ljude sa jednom grafom, da bi pokazala best buy na drugoj grafi, leader u market saleu na trećoj grafi dok ne izbace četvrtu grafu sa kojom će izdominirati tržište i napravit najveću zaradu. RTX serija je bila fail u startu. Ja sam svima rekao da je to testna serija na kojoj će nvidija dizati pare. Od day 1. Marketinški trik.