Nexus i opet, nikada Nvidia nije isla ovako agresivno. Kakav Ps4 u ovom kontekstu? Najgore vrijeme i najgori scenarij ikada stvoren za pc hw za vrijeme te konzole. Nakon logicnog toka sa 900 na 1000 seriju iz ciste dosade i nezanimacije izasla 2000 kao ispitivanje. Iz gimmicka kako su neki nazivali rodio se jedan od glavnih next gen epiteta, ray tracing.
I upravo to, sto se dogodilo? Nista, ekipa ostala na 900 i 1000 seriji.

chono7
    Znači, govorimo li o prebjegu ili ne? Ne razumijem te.

Kakav Ps4 u ovom kontekstu?

Zato što ti uspoređuješ PS5 hardver s onim što je Nvidija predstavila i kako će to odvratiti neke PCijaše. Ne vidim kako, ako se PS4 kupovao koji je bio puno dalje od mogućnosti koje je PC nudio u isto vrijeme za razliku od novih konzola. Znači tehnikalije nisu toliko presudne u kupovini konzola.

Nexus nisi imao ovakav marketing frende. Sto ti nije jasno? Nvidija je i onda tempirala sve ovoliko precizno? Nikada ovoliki skok za cijenu nije bio. Zato i imas ovoliki hype oko Ampere. Stvarno ne kuzim sto sada pokusavas reci? Da je launch turinga bio ovakav? Ne, nije 😊

chono7
        Mislim da ni ti ne razumiješ o čemu točno pričaš.

Kakve veze taj marketing ima s ekipom koja kupuje konzole? Ovo cilja trenutne PC igrače. Ništa drugo. Nećeš konzolaša privući s grafom od 500-600 eura ili 700-800 eura.

Onaj tko ima PC i konzolu će vjerojatno upgrejdati PC s novom grafom, a nakon toga će u sljedećoj godini vjerojatno kupiti PS5 ili Nintendo zbog igara, a ne zbog tehnikalija. Simple.

Nexus Onaj tko ima PC i konzolu će vjerojatno upgrejdati PC s novom grafom, a nakon toga će u sljedećoj godini vjerojatno kupiti PS5 ili Nintendo zbog igara, a ne zbog tehnikalija. Simple.

Evo prvi sam primjer koji to neće napraviti. Gradim si skroz novu konfiguraciju ako se benchmarkovi pokažu dobrima. PS5 će se uzeti, ali najvjerojatnije za par godina. Broj multiplatformskih igara je puno veći od ekskluziva i njih mogu igrati na PC-u s boljim performansama, a dok se nakupi pravih ekskluziva nema mi potrebe kupovati konzolu.

Nexus majko bozja... Koliko puta moram napisati... Ok, ajmo jos jednom.

Ovo prvo sto si napisao nisam ni osporavao, vec upravo tako i napisao. Jedan Nexus nece kupiti rtx 3080 umjesto ps5 nakon 16.9. Kuzis sad?

Ovo drugo, takav igrac ce prvo kupiti grafu umjesto ps5. Kasnije mozda i napraviti duplu kupnju, a u konacnici i odustati od konzole. Poanta ovakvog marketinga je sada, odmah, zelim sve.

Fico

dok se nakupi pravih ekskluziva nema mi potrebe kupovati konzolu.

Figurativno sam rekao. Može to biti za godinu ili dvije, nije bitno. Svakako si rekao da ćeš kupiti ili planiraš kupiti konzolu. To je i poanta.

Nexus i u tome periodu otici na jaci model grafe ili isti, ali ti verziju. Jer eto, kupio je i gsync monitor u meduvremenu

chono7
                Kul, govorimo o dvije različite publike. Što ne kužiš u tome? To svi tvrde od početka.

I sam si sada potvrdio da se radi o različitom profilu igrača. To što neki PCMR neće kupiti PS5 ili XSX, Sonyu i MS-u NIŠTA ne znači jer ne ciljaju na takve. Ako i ne kupe njhovu konzolu, Sony će npr. izdati 3 godine star Horizon i prodati ga u par milja na PC-u i omastiti brk. Boli njih briga za novu nvidija grafu.

Mislim da sam bio kristalno jasan u svemu.

Nexus To ipak ima utjecaja. Izbjegavanje kupovine po izlasku već govori o tome da me nešto drugo privuklo. Sada posve hipotetski govorim, ali zamisli da se to dogodi s puno kupaca. To utječe na to tko upravlja daljnjim smjerom generacije. Kupovina po izlasku ili par mjeseci nakon izlaska nije ista kao i kupovina za 2-3 godine na Crni petak.

Nexus pa ja to pisem od pocetka, samo ti sustavno odbijas procitati napisano. Uzjebo si se oko ovoga, da nisi ni procitao napisano. Marketing Nvidije u ovom slucaju je zasjeniti Sonyev tehnicki dio i to ce napraviti. Takvi igraci odmah idu na ampere, konzolu nece ni pogledat, a ako i budu kao s ps4, bit ce nakon nekog vremena.

chono7

pa ja to pisem od pocetka, samo ti sustavno odbijas procitati napisano.

Ne, ne. Čitao sam ja jasno sve i odmah sam rekao da ne vidim poantu nekih "bačenih rukavica" i "oduzimanja medijskog prostora ili igrača"...dvije različite publike i dva različita marketinga.

Bio sam dosta jasan u svemu od početka.

A kaj s ekipom koja, iako ima jako komp, radje igra na PS-u?

Imam super komp, imam ultra wide monitor, imam mehaničku tastaturu i super miša.

A svejedno, sve multiplatforme igram na PS. Imam svaki AC na kompu, al radje double dipam i igram na plejki.

Bolje mi je. Ugodnije mi je. Na kauču, ispred telke.

I da, napaliti će me 3080. Al bi ju ionako koristio samo za Civilization VI. Doduše, moram ga kupit za PS i vidjet kak se tamo igra pa se skroz prebacim. X-Com mi je već davno prebačen i odličan je.

Tzereen a sto s ekipom koja ima ps, a svejedno igra na PCu, jer mu je lakse, bolje i udobnije ispred ekrana, nego lomiti oci i prste ispred telke? Mislim Tze, mozes ti i bolje od ovoga 🤣

Tzereen Pa to što netko ima PC ne znači da mora sjediti za kompom ili da mora imati mehaničku tipkovnicu. Spajaj na telku, ubaci DS4 ili kupi bežični Xboxov kontroler i udri. Isto kao što i ja razmišljam spojiti Plejku na monitor jer mi je kvalitetniji od TV-a koji imam i još mi je udobnije u stolcu igrati.

Tzereen Pa zašto ne instaliraš primjerice Steam Link i tako igraš sa kauča?

Zato sto on to sve zna, samo se pravi grbav jer mu je to smijesno

Evo ja potrošio prije 3 miseca 11000kn za novi tv...Sony 65" xg9505...kupio ps4pro u prosincu 2018....prije toga igrao na PC-u...koji je od 2010 bio spojen na lcd tv od Panasonic...sve igre igrao sa gamepadom x360 spojen na PC

U rujnu 2018 crkla grafa pa odustao od pc gaming-a i odlučio se za konzolu...i onako sam koristio gamepad...i onako sam koristio jednu grafu skoro 9 godina gtx260

Nakon ps4pro budem uzeo ps5 ali tek tamo 2023

chono7
                          Ne, sad fakat pitam iz svoje perspektive. Vidim da takvu strani opće niste zamislili da postoji. Ovu koju si ti naveo, zagovarate već neko vrijeme kroz ove postove.

Btw, kak može stolica bit udobnija od kauča, dvosjeda, fotelje, kreveta, pa čak i da je gamerska, anatomska od 2500 kn?

Poanta zašto to pričam je da nisu svi gameri takvi da traže najviše fps-a, osvježavanja, ne znam čega, da ne ulazim u tehnički stranu. Već samo žele doć doma, stisnut PS gumb, zavalit se na kauč i sterat sve kvragu i opustit se.

Ko što svaki čovjek ne želi najbrži i najbolji auto, već najudobniji. Ne znači da ne voli aute, al mu prioritet nije na tome ubrzava li za 7,4 ili 9,1 sekundu do 100.

@Fico , za tebe ne znam zašto si tako PCMR postao, ali mlad si. 😃 Ne mislim to uvredljivo, već se sjećam sebe u tim godinama. Isto tako bi zagovarao PC.

Btw, imam i steam link i tablet I mobitel i mogu streamat i sve mi je jasno. Al na kraju dana, ugodnije je jednostavno spojiti konzolu i igrat. Nije situacija ko nekad da su igre na konzoli jako zakinute naspram PC-a. Sad je level na kojem su na konzolama definitivno dovoljan.

Jednostavno me to nadmetanje više ne pali. To je možda osnovna poanta. A i ovdje se često spominje kako to nadmetanje nije zdravo, nije lijepo, nije ugodno, ali ga se i dalje svaki dan zagovara. Daj, ajmo više voljet sve igre i sve platforme. Zašto bi ljubav trebala biti nauštrb nečeg drugog.

Tzereen pa eto, jer kad igram sp igru na TVu ode koncentracija u tri pm. Ne moze mi nista zamjeniti osjecaj kada sjednem za komp, stavim sluske i utonem u svoj svijet gdje me nitko ne ometa. Nitko ne seta ispred tva, nitko me ne prekida i ometa.
                            Samo zelim doci doma, upalit kantu i pokrenuti igru.