chono7 Nisam ni rekao da ti treba. Samo naglašavam da se danas ipak teže mijenjaju tabori ili navike.
Ti ćeš prodati grafu i kupiti novu 3070, netko drugi će prodati PS4 ili XOne i kupiti za razliku novu konzolu. Ulaganje slično.

Naravno da se tebi realno ne isplati kupiti novu konzolu, ali ni ovom drugom se ne isplati graditi novi PC koji nema kako bi ugurao 3060 ili 3070. Kužiš?

Ti daješ primjer Njemačke u kojoj dosta njih ima bijesne PC-e i konzolu (većinom PS)...oni će najvjerojatnije ISTU stvar napraviti kao i prijašnjih godina. Imaju svoj PC koji je bijesan (vjerojatno imaju i dovoljno love) te će upgrejdati grafu i kupiti novi PS primjerice. Bilo to na launchu ili unutar prve dvije godine.

Oni će kupiti oboje jer su očiti entuzijasti. Takvih je malo i ne možemo govoriti o nekoj široj publici. (sada se referiram na nvidiju i 16.09)

chono7 ali tako i ja svoj ps4 pro rijesim za 200€ i mogu reci da sam kupio ps5 za 300€ ali to ne funkcionira tako osim ako ti ne uspijes svoje dijelove prodati po istoj cijeni svaki put a dobijes upgrade. racunica ti je naivna. tv spominjes, na pc-u igras na prozoru ili? ne treba ti neki uredjaj za gledanje prikaza? pogotovo sto bih se usudio reci da je tv uobicajeniji u prosjecnom kucanstvu nego monitor (barem u onima koji se razmisljaju izmedju nove konzole ili novog gaming pc-a).

shvacam ja da prosjecan master race igrac ima vec sve spremno u svom kucistu za novu graficku ali poanta je da je sve to sto je unutra kostalo novca i da taj setup kosta mnogo vise nego ps5 iako ne sumnjam u tvoj trading skill kad prodajes staro i kupujes novo.

boli me ionako djoka, izdrkavas 5 godina po nVidiji, shvatili smo da su bozanstvo. mi ovdje(ps fanboyi), roditelji, svi mi smo blesavi i ne vodimo racuna kod kupnje kad za iste novce mozemo imati superiorniji uredjaj.

Garrus_V uracunao sam periferiju u tvoj primjer, i monitor i sve i jos mi ostane od tih tvojih 1000 eura za joint s woodijem uz cheescake!
    Ne boli te djoka, jer onda ne bi pisao ovakve postove i lozio se na dominaciju Nvidije u ovoj generaciji.
    Kako si ti uzimas za pravo reci da ljudima treba novi PC za nove grafe, tako i ja mogu reci da ti treba novi TV, a ne vivax iz Konzuma koje prosjecno kucanstvo posjeduje.
    Ja sam svoju 1080 prodao vec za 2 milje, tako da mi za 3080 treba 500 eurica. Ne za 3070, nego za 3080.
    @Nexus opet ti o prebjegu s konzole na PC. Jel ja ne pisem dovoljno jasno ili ti zaista ne razumijes? Nije mi jasno kako da vise srocim.
    Dao sam primjer Njemacke kao najveceg i najjaceg PC trzista, barem je tako bilo godinama.

poanta moje price je da usporedjujes kruske i jabuke. imas arogantan stav da su svi glupi i da si jedino ti pametan, a jednostavno ti usporedba nije ispravna i to je to. vjeruj mi ja se ne lozim na to. ja iskreno i kazem da sam PS fan ali isto tako sam odigrao oko 30 igara na xbox one-u, nemam uopce problema s time, mogao bi igrati i na pc-u.

Garrus_V jednako si arogantan i stav ti je pogresan. Dobio si odgovor u skladu s pitanjem ako igram na prozoru. Na takvu bahatost u pisanju i odgovaranju mogu ponuditi ovo prethodno.
        Ovdje je bitna poruka i datum 16.9., povuklo se pitanje zasto Nvidija ulazi u ovakve agresivne marketinske kampanje, dok nekolicina vas je skocila na to kao da se radi o rusenju Sonya u najmanju ruku. Promasili ste poantu i ono sto se nastoji istaknuti. Ali totalno

chono7

Dao sam primjer Njemacke kao najveceg i najjaceg PC trzista, barem je tako bilo godinama.

Da, e i? Kakve to ima veze? Oni će i dalje kupovati komponente za svoj PC? Na koji to način utječe na PS5 ili XSX?

Iskreno ne razumijem što želiš reći. Govoriš da nema veze nikakav bježanje s jednog u drugi tabor, ali to što nvidija objavljuje svoje benchove bi trebalo što učiniti točno? Pod 1. ekipa koja ima takve bijesne PC-e će i dalje moći igrati Cyber ili Vallhalu. Pod 2. Ako si PCijaš ti ćeš svakako vrlo vjerojatno uložiti u novu grafu jer ima logike.

O čemu onda govoriš točno? Da će nvidija oduzeti dio tržišta ili PR-a kome? Sonyu i njegovoj publici? Ne razumijem.

Nexus da ce nakon nadogranje Ampericom biti totalno besmisleno takvom igracu kupovati Ps5. Konzola koja nema igara, koja vrti sve duplo slabije i koja tek za par dana ima predstavljanje cijene i duogorocno ponude i vizije.
          Takvi igraci ce navaliti na Amperice, poceti peglati cyber, valhallu i nove online naslove. U trenutku kada ps5 bude proizvod primamljiv za kupnju vlasnik 3070 moze kupiti 3080 ili ici na Ti koja izade i radi double sale Nvidiji. I da se odluci za PS5, vec je dva puta kupio zeleno i pao pod prvi val marketinga, jer eto pokazalo se da su benchmarksi istina i da je Nvidia napravila najveci tech iskorak nakon desetljeca.

chono7

da ce nakon nadogranje Ampericom biti totalno besmisleno takvom igracu kupovati Ps5.

Neće, ako taj igrač želi odigrati novi Horizon, GOW, TLOU, GT, R&C i slično.

Pa imaš dosta primjera gdje ekipa ima PC i PS/Nintendo samo zbog ekskluziva. Uostalom netko tko uzima Amperu je očito na PC-u već duže vremena, njega ni ne zanima previše konzola.

Najluđa stvar je što je PS4 i XOne bio u puno većem tehničkom zaostatku za PC-om negoli su to nove konzole, pa se sada spominje kao nekakva tehnička zastarjelost kao razlog da netko tko uzme Ampere, neće uzeti novi PS5 primjerice. Smiješno.

I 980 skupa s odličnim CPU-om je nudila duple performanse PS4 i što se dogodilo? Ništa. Ekipa je kupovala zato što su ih određene igre privukle.

Nexus i opet, nikada Nvidia nije isla ovako agresivno. Kakav Ps4 u ovom kontekstu? Najgore vrijeme i najgori scenarij ikada stvoren za pc hw za vrijeme te konzole. Nakon logicnog toka sa 900 na 1000 seriju iz ciste dosade i nezanimacije izasla 2000 kao ispitivanje. Iz gimmicka kako su neki nazivali rodio se jedan od glavnih next gen epiteta, ray tracing.
              I upravo to, sto se dogodilo? Nista, ekipa ostala na 900 i 1000 seriji.

chono7
                Znači, govorimo li o prebjegu ili ne? Ne razumijem te.

Kakav Ps4 u ovom kontekstu?

Zato što ti uspoređuješ PS5 hardver s onim što je Nvidija predstavila i kako će to odvratiti neke PCijaše. Ne vidim kako, ako se PS4 kupovao koji je bio puno dalje od mogućnosti koje je PC nudio u isto vrijeme za razliku od novih konzola. Znači tehnikalije nisu toliko presudne u kupovini konzola.

Nexus nisi imao ovakav marketing frende. Sto ti nije jasno? Nvidija je i onda tempirala sve ovoliko precizno? Nikada ovoliki skok za cijenu nije bio. Zato i imas ovoliki hype oko Ampere. Stvarno ne kuzim sto sada pokusavas reci? Da je launch turinga bio ovakav? Ne, nije 😊

chono7
                    Mislim da ni ti ne razumiješ o čemu točno pričaš.

Kakve veze taj marketing ima s ekipom koja kupuje konzole? Ovo cilja trenutne PC igrače. Ništa drugo. Nećeš konzolaša privući s grafom od 500-600 eura ili 700-800 eura.

Onaj tko ima PC i konzolu će vjerojatno upgrejdati PC s novom grafom, a nakon toga će u sljedećoj godini vjerojatno kupiti PS5 ili Nintendo zbog igara, a ne zbog tehnikalija. Simple.

Nexus Onaj tko ima PC i konzolu će vjerojatno upgrejdati PC s novom grafom, a nakon toga će u sljedećoj godini vjerojatno kupiti PS5 ili Nintendo zbog igara, a ne zbog tehnikalija. Simple.

Evo prvi sam primjer koji to neće napraviti. Gradim si skroz novu konfiguraciju ako se benchmarkovi pokažu dobrima. PS5 će se uzeti, ali najvjerojatnije za par godina. Broj multiplatformskih igara je puno veći od ekskluziva i njih mogu igrati na PC-u s boljim performansama, a dok se nakupi pravih ekskluziva nema mi potrebe kupovati konzolu.

Nexus majko bozja... Koliko puta moram napisati... Ok, ajmo jos jednom.

Ovo prvo sto si napisao nisam ni osporavao, vec upravo tako i napisao. Jedan Nexus nece kupiti rtx 3080 umjesto ps5 nakon 16.9. Kuzis sad?

Ovo drugo, takav igrac ce prvo kupiti grafu umjesto ps5. Kasnije mozda i napraviti duplu kupnju, a u konacnici i odustati od konzole. Poanta ovakvog marketinga je sada, odmah, zelim sve.

Fico

dok se nakupi pravih ekskluziva nema mi potrebe kupovati konzolu.

Figurativno sam rekao. Može to biti za godinu ili dvije, nije bitno. Svakako si rekao da ćeš kupiti ili planiraš kupiti konzolu. To je i poanta.

Nexus i u tome periodu otici na jaci model grafe ili isti, ali ti verziju. Jer eto, kupio je i gsync monitor u meduvremenu

chono7
                            Kul, govorimo o dvije različite publike. Što ne kužiš u tome? To svi tvrde od početka.

I sam si sada potvrdio da se radi o različitom profilu igrača. To što neki PCMR neće kupiti PS5 ili XSX, Sonyu i MS-u NIŠTA ne znači jer ne ciljaju na takve. Ako i ne kupe njhovu konzolu, Sony će npr. izdati 3 godine star Horizon i prodati ga u par milja na PC-u i omastiti brk. Boli njih briga za novu nvidija grafu.

Mislim da sam bio kristalno jasan u svemu.

Nexus To ipak ima utjecaja. Izbjegavanje kupovine po izlasku već govori o tome da me nešto drugo privuklo. Sada posve hipotetski govorim, ali zamisli da se to dogodi s puno kupaca. To utječe na to tko upravlja daljnjim smjerom generacije. Kupovina po izlasku ili par mjeseci nakon izlaska nije ista kao i kupovina za 2-3 godine na Crni petak.

Nexus pa ja to pisem od pocetka, samo ti sustavno odbijas procitati napisano. Uzjebo si se oko ovoga, da nisi ni procitao napisano. Marketing Nvidije u ovom slucaju je zasjeniti Sonyev tehnicki dio i to ce napraviti. Takvi igraci odmah idu na ampere, konzolu nece ni pogledat, a ako i budu kao s ps4, bit ce nakon nekog vremena.