To nije biznis, to je Sony, naša ljubav velika.

Fico Spider-Man u Marvel's Avengersu nije vremenska ekskluziva. Ne vidiš ga jer si unutrašnjost kapaka istetovirao Sonyjevim logom da ga možeš vidjeti dok spavaš.

Los odgovor. O tome smo raspravljali u nekoj drugoj temi. Lijepo sam ti rekao onda vremenska eksluziva može trajat godinama ili može postat doživotna. Ja sam zakinut za kompletnu igru, a ne za neki lik il dio igre. Titanfall je prvotno bio vremenska ekskluziva na Xbox One, da bi na kraju postao trajna.

Fico Ne, ne radi isto. Dok će Sonyjeve igre biti dostupne samo na PS5, Microsoft svoj servis xCloudom širi na više platformi. Igre će im biti dostupne čak i na mobitelima koje gameri svakodnevno koriste. Njihova ekskluzivnost je takva da nude jeftiniji servis na više platformi. Također, Microsoft nigdje ne zaključava sadržaj isključivo iza jedne platforme, dok Sony to radi i još se time ponosi. Ekskluzivnost igara nije isto što i ekskluzivnost sadržaja.

Radi isto, bogte. Jel PS Now postoji na vise platformi? Postoji. Eskluzivnost igara je puno teža nego ekluzivnost nekog lika. To više zvuči kao DLC, a ne cijela igra.

Ovdje je jasno pokazana srž čitavog problema. Postoje ljudi za koje je Sony tvrtka koja ne može napraviti grešku. Jedna skupina koja ne vidi probleme u industriji samo zato što se ti problemi ne dotiču njih. Normalizacija ovog ponašanja će dovesti upravo do toga da se i njih dotakne, no tada će već biti prekasno, kao što je prekasno s plaćanjem online igranja na konzolama.

Očito nisi nisi shvatio što je Jim Ryan rekao. Vostalom, da nadodam, Jim je rekao da želi što bržu tranziciju sa PS4 na PS5. Zato i rade ovakve stvari. Još samo ostaje vidjet cijenu konzole. Logičan poslovni potez? Je. Dal time žele privuć više kupaca? Da. Isto radi i MS.

PS2MASTER Opet ti.od 20-tak komentara ti se zaljepiš na ono šta sam ja napisao.Zony je isto k..va ko i M$,Epic Games i svi ostali koji kupuju ekskluzivan sadržaj ili cijele igre da se ekskluzivno pojave na njihovoj platformi.

master_x Opet ti.od 20-tak komentara ti se zaljepiš na ono šta sam ja napisao.Zony je isto k..va ko i M$,Epic Games i svi ostali koji kupuju ekskluzivan sadržaj ili cijele igre da se ekskluzivno pojave na njihovoj platformi.

Opet i ti. Spomenuo si Sony opet radi isto ono što je MS radio za X360. Zaboravio si napomenuti 22 vremenske ekskluzive za XSX odprije 3 tjedna. U čem je problem? Rade i jedan i drugi i treći i četvrti i peti

Sterlok Razumijem ja poslovni interes Sonya, pa gaming mu je jedna od rijetkih grana koja ga drži iznad vode, Microsft ima para na bacanje i ne živi od prodaja igara.

Pa sve osim TV-a i mobitela je u pozitivi ( profit ) :

Game & Network Services : ¥124bn / $1.152B
        Financial Services : ¥47.2bn / $438.7M
        Music : ¥34.9bn / $324.3M
        Imaging & Sensing Solutions : ¥25.4bn / $236.1M
        Pictures : ¥24.7bn / $229.6M
        Electronic Products & Solutions : ¥-9.1bn / $-84.6M

Microsoft kao cijela firma ima para, al možda gaming divizija baš i nema, jel.

Nexus Da li ti nešto nedostaje od igara na tvojoj platformi odabira?

Naravno, npr. Zelda kad već spominješ Nitendo. Šteta što takvu igru ne mogu igrati gameri na svim platformama. Istina ima na PC-u prek ekulatora ali to nije kak spada izvedeno. Da sad ne spominjem druge naslove. Razumjem vremenske ekskluzive, i ne smetaju mi ali ne vidim problem da se svaka bitna igra porta nakon 3-4-5- godina kada više ne prodaje konzolu. Da, vjerovatno bi izgubili ponekog fana, da ne kažem fanatika zbog ljubomore na vlastito platformsku ekskluzivnost, kada bi znao da će kad/tad igra završiti i na drugim platformama.

Ne mogu se Emil i Kurta uspoređivati jer Emil nije ni postojao tamo 2003. godine kad se žarilo i palilo na GamePlay forumu. 🙂 Od tog vremena ostalo je samo par OG forumaša.

Sterlok I ja sam želio odigrati novu Zeldu kao i Mario 3D World, ali jebiga ne želim iskrcati 3k kn za konzolu na kojoj ne mogu igrati ostale igre koje me zanimaju, ali shvaćam zašto je to tako. Nintendo je financirao tu igru, napravio studio i cijelu franšizu i logično da je neće dati na PS ili Xbox ili PC.

Shvaćam koncept. Naravno da bi bilo sjajno kada bi mogao to odigrati na bilo kojoj konzoli ili PC-u, ali ne ide to tako.

To je kao da ti uložiš u kuću, ali svi u nju ulaze, spavaju, jedu itd. jebiga ne ide to tako.

Nintendo ne bi "malo" izgubio već bi izgubio DRASTIČNO. Pa ko bi kupio Switch u ovakvim brojkama, a da Zeldu, Pokemone, Mario igre itd. može odigrati na boxu ili PS-u?

Nexus Pa ko bi kupio Switch u ovakvim brojkama, a da Zeldu, Pokemone, Mario igre itd. može odigrati na boxu ili PS-u?

Onaj tko bi smatrao takav hardver vrijedan svojih novaca. Za kupce bi se borili kvalitetom hardvera, cijenom, periferijom kvalitetom mreže.
              Ali to se neće dogoditi dok korisnici ne počnu cijeniti sami sebe a ne biti puki ovisnici.

Sterlok I ti bi jednako očekivao da bi Nintendo financirao sve te igre, ulagao u toliki IP (halo POKEMON) dok bi Sony i MS kupili vrhnje? Ili PC igrači?

Bogati.

Ili bi očekivao da Sony financira ogromne cifre u novi TLOU? Mislim...dajte razmislite.

Da te igre nisu bile ekskluzive za platformu ne bi se takva franšiza stvorila niti bi bile tako kvalitetne.

Da je to sve kako ti kažeš, mi bi svi bili na PC-u, a ovi bi izbacivali igre jer im se mili. Nema nikakve logike.

Argument "ovca" i "ovisnici" nema apsolutno nikakvog smisla, niti je argument. Jer po tome ti si također ovisnik i ovca jer sve želiš imati na jednom mjestu... što je kontradiktorno i nemoguće.

Nexus

Zašto ne? Rockstar ulaže preko 100 milja $ u svoje naslove, i izlazi praktički na svemu, i posluje super. Ako je igra kvalitetna nema straha, tržište je ogromno a ako se igra može igrati na svim platormama onda će se i prodavati na svim platormama.

Sterlok Zašto ne? Rockstar ulaže preko 100 milja $ u svoje naslove, i izlazi praktički na svemu, i posluje super.

Rockstar ne proizvodi konzole