PS2MASTER Pa Gamepass će tek sad imat stream. Onda znači da je PS Now trenutno napredniji jer ima i download i stream opciju, jel.
Izvrčeš sve naopako da bi sam sebe zavarao da si u pravu.
Govorimo o rezanju sadržaja igre i kako developeri utječu na kvalitetu iste rezanjem dijelova igre bez utjecaja izvana.
Dvije bitne stvari.
- Tu igru je izdao 2K, dakle tim je imao izdavača. Nije developer taj koji je odlučio izbaciti hrpetinu DLC-a odmah prvi dan, već izdavač. Postoji razlika i vrlo je bitna.
- To što se događa sa strane izdavača znači da se može događati i od strane firme koja radi platformu? Ne razumijem na što ciljaš. Jer ako opravdavaš loše ponašanje time što je već ponašalo, nemam ti što odgovoriti. Samim time si već dovoljno rekao.
Pogledaj si Tetris Effect koji izlazi za XSX. I šta sad?
To što rade s Tetris Effectom je za svaku osudu jer je točno ono što će postati učestala praksa ako ljudi samo slijepo kimaju glavom. S druge strane, za razliku od Spider-Mana, ovo je ekspanzija koja je vremenska ekskluziva, doći će i na PS5. Spider-Man neće doći na Xbox i PC.
Ne zanima me što misle ljudi ofdi o meni. Ali kad neko nešto priča nešto krivo i ta osoba mu da suprotno mišlenje, odma ga se okarakterizira kao fanboja.
Kada se ljudi više trude racionalizirati štetne i pohlepne odluke nego što se trude upotrijebiti imalo zdravog razuma, onda ih se naziva fanbojima. Jer je to fanbojizam.
Također, pokaži mi što sam krivo napisao. Pokaži i dokaži gdje sam ja izrekao iti jednu netočnu informaciju.
Eto, ti braniš MS-ove postupke. Gamepass ono, 22 vremenske ekskluzive ono.
Sada samo dokazuješ da uopće ne čitaš što pišem jer bi onda vidio da sam osudio svaku ekskluzivnost. Također, raspisao sam se o vremenskim ekskluzivama, a jedino čime ti uzvračaš su pitanja koja pokušavaju nekakvu krivicu izvući iz Microsofta.
Nadalje, što je loše s Game Passom?
I kako bi ja tebe trebao okarakterizirati, hm?
Apsolutno me baš briga.
Neće na gubitku biti developeri jer su već dobili svotu novaca.
Uopće ne znaš o čemu pričaš. Ponovno pokazuješ da ne znaš razliku između izdavača i developera. Developeri sigurno nisu dobili dio tih para koje je izdavač osigurao sebi i glavešinama. Dio je otišao u daljnji razvoj igre, dio njima.
Po onome što je Fićo rekao. Gamepass evoluira, a PS Now stagnira. Onda je logično zaključiti da PS Now je napredniji jer ima obje solucije, dok GamePass ne.
Ako si iz svega što sam napisao izvukao samo ovo, onda stvarno sam sebe varaš jer ne želiš vidjeti i prihvatiti da je Sony na nekoj fronti ostao u 2013. godini. Kako suptilno ignoriraš 720p. Kako ignoriraš to da se mogu skinuti samo na PS4, ne na PC. Kako ignoriraš da ima manje platformi na koje može streamati. Sve fino paše kada zažmiriš na oba oka i samo ponavljaš "Sony, Sony, Sony" kao molitvu.
Ima elemenata u čemu je PS Now bolji od Gamepassa.
Slobodno ih navedi.
Nexus GOG je iznimka i to sam već ponovio X puta. Za sve ostalo, moja konstatacija stoji.
itch.io je još jedan primjer.
Više godina se već vrši borba na Europskom sudu da unutar EU digitalno kupljene igre postanu vlasništvo. Prostora za napredak postoji, a rade ga ljudi koji kritiziraju i primjerom se bore za promjenu, a ne oni koji slijepo prihvaćaju biznis jer je to biznis pa je automatski sve opravdano i dobro, koliko god štetno bilo.
I s ovim smo praktički riješili ovu temu. Ovo se primjenjuje na sve.
To što TI ne vidiš benefit TEBI kao igrači na npr. PC platformi, ali Sony ili MS igrači vide na svojoj u obliku neke eksluzive poput vremenskih IP-eva, DLC-ova, nekih likova u jednoj igri (zadnja Marvelova igra i prosuta žuć), to je cijeli argument. I sam si ga zgotovio praktički.
Izvukao si nešto iz konteksta da bi sebi pokazao da si u pravu, a nisi jer su različite stvari. Tko dobiva veću vrijednost time da se drugima ista oduzima ne zaslužuje nikakvu vrijednost.
Ja ne opravdavam nikakve politike niti me nije briga za njih. Nisam dioničar niti zarađujem od Sonya ni MS-a ni Valvea, ali vidim zašto postoje ekskluzivnosti, zašto se sve kompanije bore za ekskluzive i smatram da je to normalno. Oduvijek je tako bilo i to se neće promijeniti.
Ovo je možda najtužniji stav koji pojedinac može imati. Apatija prema biločemu i nedostatak stava. Dokazi su ti pred nosom da se stvari mogu mijenjati na bolje kada se glasa novčanikom, ali previše ti je uložiti malo truda ili malo izaći iz komfor zone pa ne kupiti pokoju igru. Ako se stvari neće promijeniti, onda su svi s ovim stavom krivi.
U svakoj industriji i proizvodima (možemo se zadržati u tehničkoj) postoji određena ekskluziva. Da li je to primjerice Apple CarPPlay koji se nalazi samo u specifičnim modelima automobila i posebnim dogovorima između npr. Ferrarija i Applea ili da li to ima veze s nekim aplikacijama ili servisima koji imaju određeni serijal filmova ili serija (HBO, Netflix, Disney itd) MORA postojati neka ekskluzivnost i nešto za što će se kupci hvatati.
Ideš kupovati auto da bi mogao gledati Netflix? To je kao da ideš kupovati konzolu da bi gledao obiteljske slike.
Praviti se da je to neka novost ili šok je pomalo smiješno.
Kao i Master, u potpunosti ignoriraš problem na koji se ukazuje. Ovo nije novo. Znači li to da se ne bi trebalo kritizirati? Zbog čega? Ako te stvarno nije briga, zašto te onda briga što se ljudi bune? Pusti ih neka se bune i nemoj im smetati. Isto kao što ne smetaš tvrtkama da lakše mlate pare na sve lošijim proizvodima.
A što se to događa TOLIKO grozno u današnjem gamingu?
- mikrotransakcije
- crunch kojim se utječe na zdravlje radnika i kvalitetu proizvoda
- nametanje marketinških spinova čime se utječe na viziju igara
- nametanje tehnologija kako bi se bolje provodio marketing istih
- rezanje sadržaja na DLC-e kako bi se na gotovom sadržaju zaradilo
- ekskluzivnost sadržaja po platformama
- nadolazeći rast cijena uz stagnaciju plaća
- napuštanje razvoja igara čim se pokažu kao blagi neuspjeh
- radikalizacija dojmova: ili je nešto odlično ili je smeće
- kritiziranje bez ikakvog znanja
- naplata online igranja na konzolama
- nedovršenost igara zbog prekratkog razvojnog ciklusa
Ima puno, ali stvarno puno dobrih stvari u gamingu i napredovao je nevjerojatno puno od svog začetka, no prema tebi bi se na sve nedostatke trebalo zažmiriti jer postoje dobre stvari kao što su Game Pass i jer je popularnost narasla.
A ti govori što želiš. Brojke ne lažu.
Izjednačavaš popularnost s kvalitetom. Brojke ne lažu, ali se često krivo interpretiraju.