escoban Upravo sve ovo što si napisao se odnosi na priču, odnosno na to da je igra loše napisana, tako da i ti zapravo kritiziraš priču i pisanje (krivi tijek događaja, čudne reakacije likova...)
Ima ljudi koji kritiziraju bezveze zato jer je Joel ubijen, takvih "kritika" ima uvijek, ali to ne negira činjenicu da je igra vrlo vjerojatno dosta loše napisana.
Ima jako puno stvari koje nemaju smisla i nemaju neko logično objašnjenje, između ostalog i ove gore koje si ti napisao.
Još jedan primjer nekonzistentnosti pisanja: Joel Abby spasi život, ta činjenica bi ju vrlo vjerojatno smekšala barem do te mjere da ga ne masakrira satima nego da ga bar iz poštovanja/zahvalnosti ubije po brzom postupku. A onda nešto kasnije, ta ista Abby, koja djeluje kao osoba koja jede štence umjesto pahuljica za doručak. se smekša nad tamo nekih dvoje klinaca koji joj spase život pa se vrati po njih da ih spasi, od svojih ljudi krade medicinsku opremu i riskira sve da ih spasi???
Recimo, ovaj dio što si napisao "...Nakraju je ostala sama (ono cega se najvise bojala u prvom djelu)..." sam skroz zaboravio, a to se isto moglo savršeno ubaciti u priču da se dobije još "teži" kraj. Jer većina ljudi je zaključila da je poanta priče da Ellie više ne može svirati gitaru. 🙂
Genesis Pa ne ovakvu. 🙂 Napisao sam par postova gore da je priča mogla imati ovakav ili brutalniji kraj, nije da sam očekivao happy end, ali mi je konzistentnost scenarija na razini niskobudžetnih serija u kojima se stvari događaju zato jer su u tom trenutku korisne za radnju, ali se ne uklapaju u priču.