- Podrum pun trave - da se pokaže odnos Ellie i Dine i da pronađu za sebe 15 minuta mira i spokoja.
- Curica koja je obrijala glavu - ima više toga po meni. Mala služi kao pandan Ellie. Abby se tu nalazi u nekakvoj majčinskoj figuri jer je zasštitilu malu pod svaku cijenu i na kraju je ubijala svoje jer je znala da je mala nevina i izmanipulirana Ožiljcima i njigovim fanatizmom. Mala je poslužila Abby kao zadnje nešto za čega vrijedi živjeti i boriti se jer kao što znaš - sve do tada njoj drage ljude su joj ubili Joel i Ellie. Mala je zapravo simbol nekakve nade i netko za koga se vrijedi boriti da preživi i makne se od ludila i rata koji vode Ožiljci i Vukovi.
- Abby i Owen - Owen je lik koji je u onoj sceni zapravo spasio Ellie od smrti. Abby ih je sve htjela ubiti, on ju je smirio i rekao da prestane. Owen je prvi od likova shvatio da je društvo i svijet igre totalno u k. i htio je samo otići. Abby je s druge strane isto kao Ellie bila samo željna osveta i njih dvoje su se tu razišli, iako su jedno drugo oduvijek voljeli zapravo. Ono što Owen nije znao je da su ove Krijesnice kako se čini frakcija koja je još gora od Ožiljaka i Vukova. Owen je isto htio samo mir poslije jer je pobjegao u onaj akvarijum i samo je htio normalno živjeti. Za svoja sranja je platio kao što znaš jer je i on ubio sigurno masu nevinih ljudi.
- Jesse je kao što si sam rekao - sporedan lik igre. On je bio vođa patrola u Jacksonu i osim što je pomogao Ellie, jedino je bitan jer je napravio dijete Dini. A Dina je na kraju ostala bez oca djeteta i napustila je Ellie koja je na kraju odlučila da je osveta važnija od obitelji i također ostala bez ičega. Jesse je indirektno umro zbog Ellie koja je opet shebala joj nečiji život. Možda da je Jesse ostao živ - možda bi mu se na kraju Dina vratila? Ne znam.
- Zašto odobravam Abby - jer iza sirove vanjštine krije se osoba koja u sebi ima više ljudskosti nego Ellie. Abby je bila sasvim normalna cura dok joj nije ubijen otac. Njen otac nije bio vojnik, bio je doktor. Je li ga Joel morao ubiti? Nisam siguran. Vidio si sam kakav su odnos imali Abby i otac i netko joj je to oduzeo. Otac joj je bio sve. Naravno da se pod svaku cijena željela osvetiti što je i napravila. S druge strane razumijem kad kažeš da je i Joel htio samo zaštiti Ellie. Zato sam rekao dosta puta da u svijetu igre nema junaka - svi žele preživjeti, samo na tome putu jedni drugima nanose dosta zla. Ja sam nažalost vidio prije igranja spojler da će Abby ubiti Joela i zamrzio sam je u onoj sceni kad ubije Joela. Kasnije mi je igra ipak pokazala da Abby nije toliko zla i da joj je dosta toga ludila. Niti je više željela ubiti Ellie, niti ništa. Htjela je samo pobjeći i spasiti onu kako si rekao - obrijanu curicu. Pronašla je nešto vrijedno, neiskrvareno i gledala je to kao tračak nade u suludom svijetu u kojem žive i bila je spremna kao Joel - zaštiti malu pod svaku cijenu. Htjela je maknuti i sebe i nju daleko od Ellie, Ožiljaka i Vukova. Iako je ismijavala vjerovanja Ožiljaka nije dignula ruke od male jer vjerujem da je mislila kako mala u budućnosti svijetu može donijeti nešto nade i svijetla. Završilo je kako je završilo i zanima me baš hoće li biti nastavka. Na kraju krajeva - Abby i Ellie su zaista dva snažno napisana lika i vrlo su slične obje.
BTW; ne kažem da si ti u krivu, nego samo dajem drugu perspektivu na ovo što si napisao.