escoban

Imaš telefon i prenosiš broj? Ako ne onda 99% neće raskinut za tebe. Da je npr. Bnet na ht-ovoj parici i ti sad na istoj toj parici prelaziš na HT onda bi raskinuli s Bnetom za tebe, ali s obzirom da prelaziš s Bnet-ovog kabela na HT-ovu optiku (u slučaju da nemaš telefon) onda njih boli briga za raskid s Bnetom jer je to na drugoj žici i realno možeš u isto vrijeme imati i kod jednih i kod drugih uslugu.

escoban Srede oni to. Ak nisi više pod preplatničkim ugovorom onda je ok. Ja sam bio još pod ugovorom i htio ih se odmah rješit uz penale naravno i meni su i tada sve sredili iz B-neta kad sam sa T-coma prešo na B-net i posle na VIP sadašnji A1.

2 mjeseci kasnije

Znaci ovi iz Tcoma su ocito jos veci tardovi nego oni u A1. Zovem ih prije nekih misec dana da uzmem optiku i maxtv sa dogovorom da ide prvo normalni internet i onda se salje zahtjev za optiku ,kazu ok poslat cemo tehnicara da provjeri imali mogucnost za optiku . Dode tehnicar iz neke druge firme koji to ocito rade za tcom i kaze sve 5 moze optika .Javit ce vam se neko , par dana kasnije dobijem poruku, nalog storniran optika za zgradu nije zavrsena i nemoze se trenutno izvest . Ja ih nakon toga opet zovem i provjerim sa voditeljom zgrade koji mi potvrdi da optika postoji i da vec neki susjedi koriste optiku , oni opet posalju tehnicara (opet nekog vanjskog suradnika) koji kaze sve 5 spoji mi obicni internet i donese maxtv i kaze javit ce se neko kroz 2-3 dana za optiku i napomene mi jos da trazim novi ruter ( jer ovaj sta mi je spojio je neki stariji model , a ovi u splitu nisu dobili novi jos) Sad vec 5-6 dana nakon sta su mi spojili internet i maxtv , ja zovem sluzbu za korisnike da pitam kad ce optika , zena mi govori u zgradi postoji optika ali nema dovoljno kapaciteta za ugradnju samo jedne optike triba vise zahtjeva . Ja stvarno neznam u ovoj drzavi nema firme koja normalno funkcjonira , umisto da oni mene vataju i mole , ne sad ja moram zvat jebat mater i odkazivat sve sta sam trazio

Skroz je sjebana ta politika s vanjskima. A imaju toliko posla da unajmljuju firme koje ne bi ovce čuvale da ne rade HT priključke.

Naoružaj se strpljenjem. Šalji mailove jer imaš pisani trag. Službu za korisnike ionako isto odrađuju vanjski.

Svi ti koji rade kod teleoperatera su retardi. Da nisu, ne bi morali tamo raditi. 🙁

Sricom pa nisam jos odkaza svoj A1 internet , jer su mi kad sam prvi put zvao predlozili da odma odkazem A1 da ce ovo bit gotovo kroz maximalno 5 dana . Ja govorim njoj ajde radije cu placat jedan misec dupli internet nego riskirat da ostanem bez. Da sam odkaza odma bio bi misec dana bez interneta

edit: btw. sad sam vidio svoj stari post povise, ne nije to sa tcomom krenilo ima misec dana nego pocetak 11 miseca 🤦‍♂️

17 dana kasnije

Ljudi, imam dva pitanja.

• Jel HT kaj se tehničke podrške i kvalitete usluge razlikuje od Optime?
  • Jel Samsung (dolazi kod HT-a) router bolji od IskraTela (kod Optime)?

Danas bi se trebao odlučiti s kojim ću operaterem nastaviti pa bih bio zahvalan za pomoć.

Tzereen Tze, Fenix zna bolje što se tiče routera, ali ja bih ti preporučio HT. Radio sam u HT i sad sam u A1, pa mogu reći što se tiče tehničke podrške da je HT tu najbolji. Inače, Optimu je kupio Telemach i ne znam što bih od njih očekivao da će na kraju biti.

Flipperthanks Flipp! Kaj nije Optima kod HT-a isto ko i Iskon?

@Fenix, jel ti znaš onda kod ovih routera kakva je situacija?

Tzereen bila je, ali nije više. Uskoro će ići objava za medije i sl. Znam sigurno da ju je Telemach kupio i da Telemach od tada počinje s prodajom fiksne linije. A što se tiče tehničke potpore - nije da drugi nemaju sposobne tehničare, odnosno kooperante, već ih HT ima daleko najviše i stvarno se u većini slučajeva riješi sve brzo. S tim da sam ja na HT optici već nekoliko godina i imao sam problem svega par puta. Radi sve super.

Optima je bila samo pod ugovorom s HT i dobri su dok se ne pojavi prvi problem. HT je daleko najbolji, a ako je u pitanju optika, onda bi radije Iskon odabrao jer su povoljniji, a isto je.

A oko rutera nemoj razbijat glavu. Svi su danas dobri.

Fenix pitam jer me ova Iskra jebe. Znači, jedna zvjezdica signala, a udaljen 3-4 metra, dok susjeda 25 metara od sebe hvatam s 5 zvjezdica signala.

Tzereen onda je ruter defektan. Ja bi se u svakom slučaju maknuo od Optime. Telemach je dobar ako imaš njihovu infrastrukturu.

Moje iskustvo s Iskonom nakon nekoliko tjedana je odlično. Doduše, ne može ni bit loše ako si na HT-ovoj optici. 160 kuna mjesečno za 100/100 bez ugovora. A ako se pojavi problem, HT izlazi na teren drugi dan.

Fenix tamo na selu nemam optiku. Ide do 30 mbita. Ali hvala na savjetima!

Meni prije par dana covik iz Tcoma kaze ako ti nemoze optika ostani na A1 da je tamo bolji internet 🤷‍♂️

Tzereen a onda HT i ništa drugo, tako sam i sebi riješio u Zagorju. Doduše, meni su dali hibridni modem i 99% je na mobilnom signalu.

Probao doma u Vrapču jučer A1 optiku - dovoljno je reć da sam igru od 60gb skinuo u cca 10ak min. Preko žice sam maksimalno uspio nategnut 550mbitsa, jbg. Ali, kakav je to preporod bio.

Napokon sam ušao u klub 100+

Optika, dobrodošla u moj dom 🙂

Torla Super, sad ćeš milisekundu prije vidjet na Rezultati.com kad Arsenal primi gol. 😆

16 dana kasnije

Ovak, dobio sam optiku 500mbs, imam powerline adapter za koji pise da podrzava do 500mbs brzinu, medutim pusta samo 100, tj. na plejki i manje
                  jer je tu uvjek manje. Ako sam dobro shvatio, taj adapter ima sucelje 10/100 mbs (sto mislim da znaci da svaki port dopusta 10 ili 100mbps) i sad mi nije jasno zasto pise da adapter ide do 500 ako su mu portovi 10/100?!