DarkPunisher PC mi je zicno spojen radi mesha jer mi modem u hodniku kod ulaznih vrata a PC u spavacoj...ide ladno 180mb/s al nazalost u zgradi ne mogu imat vecu brzinu

Nemam još uvijek optiku ali imam super vectoring jer sam na nekih sam 90m od ormarica i brzina je 215/60 sto je odlicno za bakar
cekam da T-com pređe na G-fast gdje okvirno kako mi je njihov tenicar rekao mogo imati do 800Mbita 🙂

5 mjeseci kasnije

Imam stari A1 4G router (ZTE MF283V), brzina je očaj, oko 4-5 Mbps mjerim, a na mobitelu ide oko 50-ak Mbps. Može li se što na ruteru od postavki promijeniti ili trebam bolji router. Ako da, koji?

nije ti to baš samo do rutera. oni štopaju brzine ja imam možda novijeg i brzine su isto tak slične tvojoj od a1. trebaš im dat prigovor kao ja kak mi pisalo u ugovoru da imam a imao sam manje od ugovorene brzine i povečali su mi odmah brzinu iz svoje baze na istom ruteru i to trajalo neko vrijeme i onda malo po malo opet počeli smanjivat. Ruter ima mogučnost a mi nit neznamo kakve sve ne a jedino oni štopaju i kao fol ti zamjene kao nije radio da sebe spase od moguće tužbe. telekomunikacijske službe su najveći lopovi i lihvari u HR, svi odreda. moraš stalno tražit svoja prava jer kad zaspiš eto ih spremne da te zafrknu.

buz Imam stari A1 4G router (ZTE MF283V), brzina je očaj, oko 4-5 Mbps mjerim, a na mobitelu ide oko 50-ak Mbps. Može li se što na ruteru od postavki promijeniti ili trebam bolji router. Ako da, koji?

Objasni malo bolje. Oko 4-5 Mbps mjeriš na čemu? Na mobitelu ide oko 50-ak Mbps na čemu, tom wifi-u ili mobilnom internetu? Koliko uopće imaš u paketu na A1 i na kakvoj si žici?

Brijac 4-5 je kad se spojim na ruter, bilo žicom direkt u ruter ili Wi-Fijem isto su nikakve brzine. Kad se spojim mobitelom na mobilni internet istog providera brzine su solidne. Znači da je taj 4G ruter smeće.

buz

A šta ti to imaš, Homebox? Znači nemaš paricu, kabel ili optiku, nego ti u ruter ide sim kartica?

Ma ima Homebox, da. Imaš buze na Njuškalu Huawei routere, a možda je na tvojoj adresi dostupan sad i 5G HB. Ma samo javi adresu, napravim ti ja 9-10 ugovora koliko mi već treba. 😃

buz

Stavi karticu od Homebox u mobitel i vidi da li imaš istu brzinu kao i sa karticom od moba, ako imaš onda kupi novi router, a ako nemaš zovi ih ili im piši lijepe mailove.

Noob pitanje ,koliko je tesko podesit novi router i dali triba dolazit tehnicar da podesi uslugu?Mene isto moj ruter zajebaje u zadnje vrime pa sam mislio prominit!

escoban nije teško, pomoć ćemo ti što treba. Većinom se svodi na upisivanje korisničko ime i lozinku providera

Isprike, imao sam zdravstvenih problema pa nisam stigao testirati. Problem je u ruteru. Išao sam ga spojiti čak i van kuće da vidim da slučajno nije do signala, iz dvorišta ravno gleda u antenu i brzina je ista (nikakva). Zamijenio sam kartice iz mobitela i rutera i na mobitelu je s karticom iz rutera opet super brzina, a moja kartica iz mobitela u ruteru opet daje smeće od brzine.

Znači da je ruter jedini krivac, ima kakvih preporuka za nešto što će valjati? To je samo za more, dva mjeseca godišnje, ne mora bit world class ruter, ali da bar dobaci do 50Mbps pošto preko mobitela ide i jače od toga.

buz A1 sad u ponudi ima Huawei B535 i njih imaš hrpu na Njuškalu. Barem je bilo do nedavno. Oni su puno kvalitetniji od ZTE drloga i rade puno bolje.

buz zaleti se do mene i posudim ti B315s. Provjereno radi kako treba

Fenix Hvala ti ko bratu, ali nisam u ZG i treba mi rješenje do vikenda. Susjed u apartmanu ispod nas nam je izašao u susret oko nečeg pa smo mi njemu obećali riješit internet da imamo skupa na moru pošto on živi u Austriji, ali s ovim brzinama nema šanse da dva kućanstva to koriste. Za vikend dolaze, a ovo ne valja kurca. 😆