Intro je bio ful simpatičan, kratak je, a fino prezentiran, ima sitnih detalja (npr. ako interactaš s krafnom na stolu malo (cyber?)marmelade izleti van lol.)
Jako mi se sviđa recycling mechanic koji su uveli, jedno prvih pola sata sam samo skupljao sav junk na početnom katu i nemam više brige ako ću ostat bez para u igri za meds, ammo ili weapon modove. Onda sam zapravo počeo igrat igru, melee combat mi je sasvim okay, kad sam pohvatao ritam mutanata (heavy attack -> dodge -> još par šamara -> repeat -> rip) i gunplay je sasvim nice, ali ono šta mi se stvarno dopalo oko combata je kako neprijatelji reagiraju na napade (npr. zveknem mutanta sa šipkom po faci i vidim kako mu čeljust prati glavu dok pada na pod, kao u onim slo-mo knockout trenucima u boksaškim filmovima).
Efekt subtilne pikselizacije koji je svugdje prisutan (ali tek kad si ful blizu predmeta je primjetljiv) mi je stvarno simpatičan. Bacit granatu u hodnik pun cyborga ili nečeg drugog i vidjet kako sva svijetla budu slomnjena i komadići zidova i robota leže posvuda baš pokazuje koliko su granate destruktivne i kako utječu na enviroment oko tebe.
Osvjetljenje CItadel Stationa u ovoj igri je nešto što se rijetko viđa u igrama ovih dana, nemam screenove ali vidjet kako svjetlost odbija od lokvica krvi po podu, lagano osvjetljuje metalne hodnike i baš pomaže pri kreiranju fenomenalnog horror ambijenta da si zapravo sam. U svemiru. Jedino društvo koje imaš nije ljudsko i mrzi te. Good luck.
Cyberspace minigame mi je u originalu bio noćna mora za igrat, izbjegavao sam ga kad god sam mogao. Wireframe grafika i pucanje i izbjegavanje projektila u 6 smjerova i ode ručak. Novi Cyberspace je fenomenalan, sekciju riješim za manje od 10 minuta, znam di idem, šta pucam, in and out. Easy.
Kad bi me netko pitao kakav je ovo remake, na prvi pogled bi rekao da je slična situacija kao i RE2 i RE2Remake, modernizirano do bola, s puno ljubavi, pažnje i respekta prema originalnom sadržaju. Ako baš moram nešto negativno reći, u ovom slučaju nitpick, je da mi combat glazba često tek krene nakon šta sam odradio donaciju olova, svira 2-3 sekunde, shvati šta se desilo i onda lagano fade outa (Uskoro dolazi i prvi patch pa bi to trebalo biti stvar prošlosti).
Nije nitpick ni negativna stvar ali primjetio sam da jedno šta su promijenili u usporedbi s originalom jest da kad eventualno krepaš od nečeg na normalu, ako si na katu gdje si uključio "respawner" tamo će te i vratit sa pola healtha, ista stvar ako si i na katu gdje nisi ugasio taj "Cyborg conversion" respawner thing, u originalu ako krepaš na takvom katu, odmah je game over i nazad na zadnji save. Ali hey, ne žalim se, samo observation.
Bi li preporučio System Shock? Apsolutno, pogotovo za fanove immersive simova. Plus, uvijek ima i demo na Steam page-u
Igrao sam 9 sati za sad i ne planiram stati, preorderao sam igru i stvarno za sebe mogu reći, da. Money well spent. Uopće ne žalim.
(Btw je itko drugi preorderao System Shock? Kad izađe SS2 Enhanced edition odmah će biti dodan u Steam library i jedva čekam, plus poboljšat će Co-Op!)
EDIT: Hard mission difficulty vraća game over na katu bez respawnera kao i u originalu, upsić