Ovo mi je trenutno jedna od najiščekivanijih igara. Vjerujem da će Nightdiveopet isporučiti konkretan proizvod.
System Shock Redux
Koliko vidim, novi efekt je pikselizacija koja daje neki retro štih. Znam da to prije nisam doživio. Melee combat je i dalje clunky af. Uopće nema osjećaja da klepam mutante. Ok, SS nikad nije bio po tom pitanju spektakularan, al moglo je to biti "mesnatije".
Isto tako, vidim da je uvodna animacija iz originala zapravo postala igrivi uvod što je u neku ruku i fora.
- Uređivano
yakuza_stinger Igram novi demo i vidm da mi je nešto drugačije ali nisam skužio dok se nisam približio predmetima i zidovima. Meni je osobno fora i nekako mi paše kad su već prenijeli i originalni art dizajn.
Melee je čudan. Na robotima se čuje kad ih zvekneš ali protiv mutanata je osjećaj kao da lupaš zrak.
Torgue do 2027. valjda dođe
yakuza_stinger 2072.-e. Da bude tematski.
- Uređivano
Tak i izgleda, zastarjelo i dosadno
Torgue sudeći po videu, točno su dali što smo mogli očekivati. Kupuješ?
yakuza_stinger Da, ali kasnije.
Jerbo
- Uređivano
Odlična igra!
No neće se svidjeti svima. Pogotovo onima koji žele pratit quest marker jer ovdje treba istraživati, slušati audio logove, čitati, i sam rješavati probleme - kao i u originalu. Iako ako se jedna od težina stavi na 1, tada igra navodno pokazuje na koju lokaciju treba ići.
Napucavanje je solidno, pogotovo posle sa boljim oružjem, no melee je loš. Nekog osjećaja kod udaranja, pogotovo na ljudskim mobovima nema dok još roboti mogu proći radi metalnog zvuka i eksplozije.
Igra ima mnoštvo opcija; od prilagodbe HUDa, boje, FOVa itd. te radi odlično.
Dizajn je nešto između modernog i starog gdje su namjerno korištene lošije teksture…
Definitivno preporuka za ljubitelje svemirske tematike i one željne istraživanja.
A Shodan je posebna priča! Tako dobar negativac u videoigrama! Sada već legendaran. Korišten je original voice over za Shodan i zvuči super.
Mojih početnih pola sata:
- Uređivano
Da, sa gamepadom. Solidno se igra sa njime jer igra nije brza.
A igram sa njime jer sam na televiziji.
Dobro staro mjenjanje "otpada" za coine, vaporiziranje i onda nadogradnja oružja…
Vidio sam da se ljudi bune na respawn. Stvar je u tome šta je tako bilo i prije; potrebno je spuštat security lvl na određenom katu, (a 9 katova ima) te se tada respawn smanjuje, a kada je 0 i potpuno nestaje!
Ja sam na medical odjelu spustio na 8% i mogu sam šetat!
Vi koji igrate. Dajte malo pišite dojmove.
Igrao cirka 3 sata, dopada mi se igra. Vjerno prenesena retro SF atmosfera, na svakom koraku šarene lampe i ekrani, koruptirani roboti i više nego dovoljno mutanata. Borba je jednostavna, nema seciranja udova ovdje, ali je svejedno potrebno razmišljati gdje štedjeti municiju i granate. Samo napredovanje kroz igru dolazi prirodno, istraživanjem svakog kata svemirske stanice dok sami ne nabasate na put dalje, ili kakav prijeko potreban hint. Igram s combatom na hard, a puzzles i ostalo sve na normal, i mogu reći da sam dosta puta umro. Nije strašna kazna ako umrete, doduše, respawnat ćete se negdje na istom katu i tik tak backtrackati di ste poginuli.
Zagonetke, odnosno mini-igre reroutanja struje i hakiranja (potonje zgodno izvedeno u obliku shootera kroz nekakva šarolika trodimenzinalna polja) su mi baš fora i gušt ih je rješavati. Ništa u igri ne predstavlja nepremostivu prepreku, ništa čudno s obzirom da je immersive sim, ali opet nije ni samo bezazlena šetnja kroz hodnike. Znat ću više kako budem nastavio igrati. E, da, vrijedi napomenuti da je kao horor igra sasvim solidna, ne prestrašna, no nelagodna svakako.