pravednik Ajmo pretjerivat i reć da je prejebena konzola zapravo low star dvije godine. To je zapravo brutalno podcjenjivanje.

Neki su tvrdili da nove konzole ni neće imati Ray Tracing te da je to čista konzolaska fantazija 🤣

A sad se žale, a do prije samo godinu i pol dana Ray Tracing u igrama su bili samo neostvarivi mokri snovi. Došla je RTX koja je nedostupna vise manje svima, a sada su se pojavile konzole koje ce gurati taj tech.

Opet ne valja. Jebiga ekipa. Nije se taj rodio koji je sve zadovoljio.

Kakav jebeni elitizam. Uopće niste svjesni dokle smo dogurali. Niti malo.

Nexus Neki su tvrdili da nove konzole ni neće imati Ray Tracing te da je to čista konzolaska fantazija 🤣

A sad se žale, a do prije samo godinu i pol dana Ray Tracing u igrama su bili samo neostvarivi mokri snovi. Došla je RTX koja je nedostupna vise manje svima, a sada su se pojavile konzole koje ce gurati taj tech.

Opet ne valja. Jebiga ekipa. Nije se taj rodio koji je sve zadovoljio.

Kakav jebeni elitizam. Uopće niste svjesni dokle smo dogurali. Niti malo.

Potpis na ovo. Stvarno nikad zadovoljni.

Haters gonna hate. Teško je priznati da su konzole sexy i super odnos cijene i snage, mora se gurati agenda kako je PC nadmoćan u svakom pogledu i na konzolama se igraju samo neuki. Svatko ima svoje veselje I guess.

Isto kao preseravanje u napadima na Box. Sve ovo i radimo zbog Sony fenbojcica ovdje, ali ocito nitko to ne shvaca 😊

izgleda bolje od CGI za proslu igru. vrhunski

Fenix Da. dosta ljudi sere po ratchetu a jedina igra koja je pokazala koliko je ssd od ps5 jeben.
    Ne kuzim. treba 4k video da se vidi sve to. Ima previše toga na ekranu

Flipper ali ovo je samo trailer. Kažem za gameplay što je išao poslije

Nexus

Na koji način je RTX nedostupan svima?
    Mid range gaming laptop danas ima RTX grafiku.

Nedostupan je vlasnicima konzola, mozda je to vecina u njegovim ocima? Ca ja znam.
      RTX na PS5? Tesko u punoj mjeri. Ocekujem tragove raytracinga. Zapravo to nisam ni vidio u naznakama za PS5 ili Box

A mislim, raytracing je tehnologija koja i u tragovima daje dosta dobre rezultate.

Tu se ionako ne radi o realtime ray tracing renderu nego o ray traycing assisted renderu. Čak i na top of the line PC grafici.

Znači ray tracing služi isključivo da da referencu engineu koji onda iz tih informacija aproksimira rezultat.
        Bar sam ja to tako shvatio iz Nevidijinih promo materijala, ako netko zna bolje, pozdravljam ispravak ili demantij.

Po tome bi čak i slabija hardverska podrška mogla dati više nego dobre rezultate ako se engine razvije od početka sa ray tracingom na umu.

chono7 biti ce neka vrsta implementacije RT i to pogotovo u first party naslovima, ali ces zato imati 30fps-a cap

@wooddiebone kljucna rijec "Nvidia". Kako ce to rijesiti pojedini devovi ako se odluce na ovo sa AMD hardwareom? Pojma nemam. Niti kako ce to utjecati na performanse. Cinjenica je da AMD hardware jos nije prosao svoju inicijaciju u ovome, ono sto je 2000 serija odradila vec

To nije na krajnjem korisnik da brine. Činjenica je da su obećali hardverski RT na jačim RDNA 2 karticama i konzolama. Na PC-u će to biti podržano već kroz DXR (DX 12 Ultimate). Kraj godine odnosno jesen će dati sve odgovore...ili barem dobar dio.

wooddiebone Pa logično cijenom i performansama. Ili su cijene za RTX laptope s tragičnim performansama (za cijenu) ok?

Nećemo se valjda praviti da su RTX kartice cijenom dostupne svima tj. u nekom razumnom rangeu?

PS5 i XSX će biti prve prave mainstream platforme koje će cijenom biti više manje dostupne svima i koje će pružati ray tracing tehnologiju i koji će gurati taj tech i koji će devovi iskorištavati za benefit konzolaska, a ponajviše PC platforme.

To je valjda očito. Podrška za Ray tracing u konzolama je OGROMNA stvar i već je vidimo u akciji.

Gdje? Mene cisto zanima gdje si ti to vidio? Ratchet ne sigurno, tako da mozes seliti raspravu u hardveraj temu.