Ti pro-rusi i Donbas nisu ništa drugačiji od SAO Krajine kod nas ili Transnistrije u Moldaviji.

Usadi separatističke sentimente u regiju, kuri vatru, pijačaj tenzije i onda to iskoristi kao opravdanje za invaziju na suverenu državu.

Ratna taktika direktno opisana u Sovjetskim ratnim priručnicima.

ThomasAAnderson

Ukraina udara po teritorijama LPRa i GPRa zadnjih skoro 10 godina. Svoj jebeni narod zato što su htijeli ili biti sa rusima ili biti nezavisni skroz. Ruska vlada je u giga kurcu ali nije ni Ukrainska ništa bolja.

fensisuperstar Ruska vlada je u giga kurcu ali nije ni Ukrainska ništa bolja.

Ali stvarno pišeš pizdarije. Ne znam kako uspiješ izjednačit jedne i druge

Fenix očito pišem. Meni je gubitak života jednak bili od pro ruskih separatista kao što ih naziva woodi ili od ukrainskog naroda. Dok su udarali po ovim dvjema regijama nije se pričalo jer medijima ok da se o tome ne priča.

Ja ne znam što su ljudi očekivali. Putin je bivši kgbovac i ekstremni patriota. Jedan Biden, koji nije mogao sam hodati i jedan jebeni zelenski koji je glumac. Lik je Fenix glumac, nije političar. I on i biden su možda gospoda ali nisu dobri za vodstvo jedne države očito.

No da se vratimo na temu. Rusija je prekrsila dosta toga sto je potpisala. I kinezi su. I ameri su. Sve velesile igraju svoje igre. Ali ono sto meni nije jasno je kako oni nisu mogli ozbiljno shvatiti putina kad je rekao da ce izvrsit invaziju bude li ukraina kročila ka natu. Putin je lud ali Zelenski je glup.

wooddiebone Naša vlada je isto korumpirana pa ne znači da itko ima pravo vršit invaziju na nas.

Da se Istra pokuša odcijepit vidio bi koliko vremena bi trebalo da nam izvrše invaziju.

Ali kad bi stavio Američku bazu usred istre bili bi jebeno nedodirljivi…

https://www.politico.eu/article/russia-us-saudi-arctic-energy-rdif-ukraine-russia-capital/

Ja se evo ne bi čudio da Trump postigne deal sa Putinom na Arktiku u zamjenu za oslobađanje Krima i ostatka Ukrajine samo da bi se mogo s time pohvalit.

Magnituda šikaniranja Ukrajine mi jedino onda ima smisla. Kao "sjedi u tišini dok odrasli razgovaraju" metoda. To bi bilo vrlo karakteristično za Trumpa.

@fensisuperstar

Gubitak života je gubitak života, ali ako pričamo o naoružanim separatističkim pobunjenicima i civilima, onda to nije ista stvar.

Također, radi se o planskom naseljavanju pro-ruskog stanovništva da bi se došlo do crnog mora i njevo ih resursa, a ne zato jer je Putinu strašno stalo do njegovih ljudi. Pa u svojoj državi ih ubija i tlači.

wooddiebone a ne zato jer je Putinu strašno stalo do njegovih ljudi.

Tko je pričao o Putinu i ovim dvjema regijama. putin ih je proglasio nezavisnim tek nakon sto je odlucio napravit invaziju. da mu je stalo do njih to bi napravio prije 10 godina. Ja pricam o tome da su Ukrainci rokali svoje ljude zato što su htijeli biti nezavisni. I nikog nije bolio kurac. Vrlo jednostavno.

Ali to je proruska separatistička politika i oni su zapravo teroristi koji su okupirali i silom pokušali odcijepit teritoriji.

Imaš pravo Woodie.

Nova stara teorija je da je Trump ruski agent kodnog imena Krasnov

😃
        😃
        1 / 2
        Zato je Putin izgubio svu kosu. Zamisli da moraš Trumpa furati kao asseta

Ja sam prije sat vremena vodil žustru raspravu sa šogorom koji mi govoril o tome kak je Putin "moral" reagirati u Ukrajini jer su hteli u NATO. Da je potpisan dokument
          po kojem Ukrajina ne smije u NATO. Da je bil dogovor da Ukrajina bude tampon zona. Da mu to povjesničar jedan rekel. Ja mu još poslal interviju Ševarnadzea i Gorbačova koji rekli da nije nikakav dokument potpisan. Da su ameri samo rekli, aha, ne budemo se širili. Tipično pederski od amera. Budapeštanski memorandum je obvezal Rusiju, UK i Amere da zaštite Ukrajinu od napada stranih snaga u zamjenu da se Ukrajina odrekne nuklearnog naoružanja. I gle čuda, jedna od tih ih napala, a ove dve su pizde. I sam bog da su baltičke zemlje, Češka, Slovačka i Poljska u NATO-u. Ova botoksirana budaletina bi im se samo ušetala.

klinjo Ja sam prije sat vremena vodil žustru raspravu sa šogorom koji mi govoril o tome kak je Putin "moral" reagirati u Ukrajini jer su hteli u NATO.

Kak vam se da ujutro o politici?😀.

A tak je uvek gde su dvojica ili više njih pa neko samo da započne temu i time samo upali žigicu a gasovi reagiraju.

Ne valja stoga jest subotom grah😃!

klinjo žustru raspravu sa šogorom koji mi govoril o tome kak je Putin "moral" reagirati u Ukrajini jer su hteli u NATO

Pa morao je Putin u Ukrajinu, ali ne zbog NATOa nego zbog toga jer mu je država na izdisaju.
              Potez očajnika.

Samo meni nije jasno zašto bi to ikad bilo opravdanje.

wooddiebone skretanje pažnje s pravih problema. Isto kak i Trump s tim Grenlandom napinje, a i Kinez s Tajvanom. Pokažeš prstom na drugog i optužiš ga za sranja koja si sam napravil. Tak kad čujem Vučića da sere po nama da smo mi organizirali prosvjede studenata. Onak, stari, mi nismo sposobni naciljat prdež u bocu, a kamoli nekakve prosvjede napravit.
                TITANXIS još gore, cugali smo na zabavi kad mi to iz ne znam kojeg razloga šogor počel pričat.

Ja jos nisam vidio los govor od ovog covjeka. Guverner Illionisa Jay Robert Pritzker.

A republikancima prošao prijedlog proračuna u Kongresu.

217-215 na glasanju.

Izrezano je 880 milijardi iz Medicaida. E ako se do sad mislilo da im je zdravstvo u kurcu, ovo će biti spektakl.

Elon je dobio dodatne porezne olakšice.