Fico
Daj se ne pretvaraj kao da ne znaš da su crkve doslovni propagandni centri za desnicu gdje se diktira kome se treba dati glas. I ne govorim o fakultetskom obrazovanju, govorim o kvaliteti obrazovanja. O tome koliko se gura vjeronauk na učenike, o tome koliko se okreće važnost reputacije o tome jesi li nedjeljom u crkvi ili nisi jer "što će selo reći". Crkva se miješa u vlast i tuđe živote diktirajući kako da žive otkad postoji, uzimajući si za pravo reći da oni točno znaju kako se živi.
Je li ideš u crkvu ili živiš na selu da bi to znao ili? Naravno da toga ima, pogotovo u manjim mjestima u nas ovdje, ali opet stavljati etiketu da je SVUGDJE tako je u potpunosti krivo. Ne možeš generalizirati. Ja ne idem u crkvu ni ne živim na selu, pa neću puno govoriti o tome. Toga ima, ali kao i po običaju, istina je na pola puta.
ne govorim o fakultetskom obrazovanju, govorim o kvaliteti obrazovanja
Ne bi li ljevica trebala biti ta koja će pružiti kvalitetno obrazovanje ili što god to značilo? Što uopće to znači? Seregacija u istraživanjima je većinom tko je završio osnovnu, srednju i fakultete. Kakva je to mjera za "kvalitetno" obrazovanje?
Nitko njima ne brani da izražavaju svoja mišljenja i razglase ih čitavom svijetu, no to nije vrijedno ikakvog poštivanja onoga trenutka kada koriste to pravo da bi drugima zakinuli prava, a to rade.
Ne bi ni trebalo braniti. Ja sam se referirao na to što si stavio video gore gdje se mole za Trumpa i tu si scenu etikteriao kao "isprani mozgovi" zato što pružaju molitve? Ne razumijem čemu to. Ja nisam najreligioznija osoba ikad, ali neću se baš sada ismijavati ili govoriti takve stvari.
Uostalom možeš komotno pronaći al pari iste na ljevici ili na desnici. Ne mora to biti religiozno, već čisto idealistički.
Poštuješ li i kada se govori da treba kamenovati žene na Bliskom Istoku? To treba poštivati iz nekog razloga?
Letiš na sve strane. To je problem specifične vjere (njene ekstremne verzije), ja ne vidim da ovi gore propagiraju nešto slično tome. Ali svakako mogu primijetiti da se takve stvari ignoriraju i kod jedne i kod druge opcije. Nažalost.
Pozitiva je ta da su te skupine iznimno male i nebitne. Kao i kada se ovdje govori o ustašama i partizanima. Neka im, neka se sramote...TEK kada nešto zabraniš, to onda postane problem jer tada nastaje otpor i kontraefekt. Ovako pustiš mišljenje u eter pa neka se isti ti sramote. Ovdje ne govorimo o isključivo religioznim stvarima jer tu generalno mislim da se ne bi trebalo govoriti da je netko "ispran" jer je eto vjernik, ali ako počneš gurati javno određene stvari, tada ti isti moraju biti spremni na osudu.
Laissez-faire, sve se samo izbalansira.