Fico
Usred Bijele kuće su se okupili oko predsjednika da ga doslovno štuju kao boga i još guraju agendu zabrane pobačaja. Religiaj se miješa u politiku i ljudska prava. Tome nema mjesta nigdje, pogotovo u politici. I da, to su isprani mozgovi.
E, i? Je li to njihovo pravo? Je.
Da li se slažem s tim? Ne.
Što bi sada trebali? I will respectfully agree to disagree. Neću okoli ići i vikati na sva zvona i još gore etiketirate sve na taj način, a to se stalno radi.
I naravno, dok tebe ne diraju sve je ok. Dok druge diraju, onda te baš briga.
Ali ozbiljno, koga oni diraju? To što oni propagiraju takvo mišljenje, ideale i slično je njihovo pravo. Ne provlače oni zakone niti određuju živote meni ili tebi. Vlada i Sabori donose zakone.
Gdje u SAD-u i Hrvatskoj najviše glasova pobere desnica? U ruralnim područjima. Gdje glasove pobere ljevica? U gradovima. To nije elitizam, to je razlika u kvaliteti edukacije i utjecaja religije.
Da, e i? Kakve to točno ima veze? Znaš ti dobro na što ja mislim kada sam ono gore rekao. Da li su ti glasovi manje vrijedni, zato što ovi nemaju fakultetsko obrazovanje i ne žive u gradu? Ne razumijem. Ne bi li ljevica trebala paziti na te ljude i uzimati njihove glasove, umjesto desnice? Misli...ako uopće znaš opredjeljenja i za što se jedna i druga strana zalaže.
To je i problem što je ljevica izgubila te ljude, kako ne kužiš? Desnica i dalje povuče u gradovima lijepe brojke (razlike budu unutar 5-10% u prosjeku) dok u dijelovima izvan grada je druga priča. Upitaj se zašto.
Narod gubi samo zato što su takvi kao Trump i Karamarko i ekipa uvjerili ljude kao što si ti da se ne isplati glasovati. Nije jedini razlog, ali je trenutačno najbitniji.
Nemam za koga niti vjerujem iti jednoj opciji. Ne pada mi na pamet glasati za SDP ili HDZ ili njihove izvedenice ala Nova lijevica ili Domovinski pokret. Sve isti kurac.
dormin
Ako ima puls i živčani sustav, očite znakove života, ima udove, nokte...mislim ovo smo učili u osnovnoj školi i bazičnom obrazovanju.