Zero pa imao ju je greškom i usrao ju je čim se vratio
USA, Trump wins, Kamala go home i političke teme
- Uređivano
@Fico @fensisuperstar Jel nam trebaju ovakve politicke teme na gamerskom forumu?
foggy Sure. Ako neće ovdje pisat ce drugdje
fensisuperstar Strasno (s kvacicom)
fensisuperstar Mislim da ću inicirati prosvjede pod parolom "Jelash on FFA forum matters".
foggy Moje osobno stajalište je da treba, da. Gaming više nije anomalija na listi hobija i veličina industrije neizbježno je u doticaju s politikom. To se može dogoditi u sadržaju same igre isto kao što se može dogoditi u izjavama i potezima velikih kompanija. Kao što i sam vidiš, veliki događaji su odgođeni zbog prosvjeda u Americi. Razlozi odgode nisu ni bitni trenutno, koliko je bitno da su prosvjedi imali utjecaj na svjetsku industriju koja je na rubu predstavljanja novih naprednih tehnologija. Prosvjedi u Hong Kongu su također primjer isprepletenosti industrije i politike dok se već skoro desetljeće vodi pitanje zastupljenosti žena u videoigrama. To su tek neke od političkih tema u industriji. Mislim da se ne možemo zvati gamerskim forumom ako izbjegavamo politiku.
Politike ne treba bojati, no s obzirom da ima onih koji ne žele o tome čitati na forumu, rasprava je odvojena u zasebnu temu kako bi svaki član mogao odlučiti za sebe želi li sudjelovati u raspravi, pa makar čitanjem, ili ne želi.
Ovaj video sasvim ljepo ukazuje na to kaj sam ja nespretno htio objasnit.
Fico A cuj, sve je bitno ako mu se pridoda dovoljno paznje. Bas me briga sta su odgodili event, ak pomaknu sve za 5 godina ili 5mj...
Politike imas u svemu od davnina, samo smatram da tom dijelu netreba posvetit previse paznje, kancerogen je (slaganje s wekyevim postom, drugi put vec na forumu!)
- Uređivano
wooddiebone
Ok. Sve to stoji. Spot on. Ali isto tako i sam lik priznaje kako je većina policajaca u redu i da je problem u ljudima koji su "unfit for duty".
Stvar je da se generalizira da je policija loša. Što nije istina.
Apsolutno nitko na ovom forumu nema ništa protiv prosvjednika. Ako ima netko nek napiše. Ja tvrdim (svim srcem vjerujem) da nema. Mi imamo problem sa huliganima koji vandaliraju gradove u ime mrtvog čovjeka. Ja imam problem što se ovakvi prosvjedi ne dešavaju za SVAKU žrtvu policijske brutalnosti. Jer kako ja to vidim iz svog vidokruga... da osobu poput mene policija nasilno ubije, ljudi bi nastavili hodati kao da se nista nije desilo.
Nek mi netko kaže da to u jednu ruku nije rasizam.
Nek netko objasni ovo.
Nije bilo ovakvih prosvjeda prije ne zato što neki ljudi su manje bitni ili je Floyd sad neki svetac. Ovo je specifičan slučaj jer je eksplicitno sniman i sve se vidlo jako ljepo na kameri, a i ljudima je dosta. U tome je stvar, ne tko je ubijen nego koji je to slučaj po redu.
Ali da, isto tako vjerojatno ne bi bilo ovih divljanja i prosvjeda da je ubijen bijelac. Pričalo bi se par tjedana o policijskoj brutalnosti i to je to.
wooddiebone Ali da, isto tako vjerojatno ne bi bilo ovih divljanja i prosvjeda da je ubijen bijelac. Pričalo bi se par tjedana o policijskoj brutalnosti i to je to.
Doslovno. Onak koji kurac.
fensisuperstar
Al eto, ubaci racial profiling u to i dobiješ ovo.
Zato ja apsolutno podržavam ove prosvjede (ne lootanje) zato što je to njihova borba koju moraju proći ako žele bolje za sebe i svoje obitelji.
Kroz povijest smo svi mi prošli iste stvari.
Rioti i lootanje su popratna pojava kod velikih nezadovoljstava i treba biti svjestan da bez toga nema promjene.
Miran prosvjed je samo ispušni ventil demokracije i nakon mirnog prosvjeda se ne događaju promjene nego se sve vraća u status quo.
sunce ti jebem...
- Uređivano
Kad sam prošle godine bio u Antaliji na odmoru, a poslije i u Istanbulu nekim poslovnim razlogom, imao sam priliku da pričam sa mnogo Turaka u vezi te teme.
I ono što je meni jako zanimljivo jeste da je Erdogan jako jako omiljen kod Turske populacije. Ne zato jer ne smiju ništa reći protiv njega, već što smatraju da je njegovim dolaskom Turska ekonomski najbrže rastuća zemlja Evrope u posljednjih 10 godina. Kažu da ni jedan predsjednik nije mudro odlučivao i borio za njih kao što je on u zadnjih nekoliko godina. Sve ono što Svijet i mediji predstavljaju o Turskoj, predstavljaju s ciljem političkog degradiranja države i njenog predsjednika, u cilju dobrobitne koristi drugih zemalja, koji bi upleli prste.
Primjer je ova zadnja tema zbog tenzija između Grčke i Turske, EU već uveliko razmišlja sankcije Turskoj, radi incidenata zbog pronalazišta velikih količina plina na Mediteranu. Fazon je taj što Turska polaže ista prava na to područje kao Grčka, ali se Turskoj degradira pravo eksploatisanja plina, iako su to prvi pronašli. Zašto bi Turska uzela sav taj prihod, kad može pripasti Evropskoj Uniji.
Odmah očekuj pad lire, nedostak uvoznih resursa kao i nemogućnost zarade izvozom.
Pa, zapravo...
Ono što oni vjeruju i ono što je istina ne mora biti točno.
Očito je da im ekonomina nije baš u tolikom rastu kad im valuta vrijedi sedminu onoga kolko je vrijedila donedavno.
Život u Turskoj izvan tri glavna grada je groblje, a da ne pričam o djelovima u tim gradovima koji su gori od brazilskih favela što se tiče nerazvijenosti i siromaštva.
A i reći da Turska polaže ista prava na egejsko more je glupost.
To su Grčki otoci. Uvijek bili i uvijek će bit.
Tamo žive Grci, a ne Turci.
Meni je više pun kurac tih velikih vođa koji samo brinu za svoj narod, a slučajno ta njihova briga uključuje i osvajački pohod na nešto nikad nije bilo njihovo.
Prošlo im je doba za osvajanje, a bogami su ga iskoristili do samog kraja.
Jedni su od zadnjih velikih osvajačkih pizda i treba ih držat na oku.
Jebote imaju Istanbul gore skroz u šupku Egeje i onda si nisu dobri sa prvim susjedom.
Prosperitet se ne dobiva osvajanjem i svojatanjem nego suradnjom i dobrim odnosima.
Ponekad stvarno imam potrebu podržavat amere i njihove odgojne mjere u tom dijelu svijeta.
- Uređivano
I turci u njem vole erdogana iako nikakve veze nemaju sa tom drzavom, pogotov ovi balavci sto se busaju u prsa, a rodili se tu i neki ni vidjeli turske. To je zaostao narod kao i sve te tamo nacije i ako im ne pase nas sustav i zivot u EU, imaju sva prava otici i zelimo im sretan i lagodan put nazad u aziju i 17. stoljece u kojem tamo jos zive.
Cak i ako grci i turci imaju jednaka prava na taj tamo dio, onda se mora nekako podjeliti izmecu njih ta zarada konto plina bez obzira tko je prvi izrovao.
Ameri rade "reda" tamo samo jer oni imaju koristi. Nisu oni tamo jer zele dobrobit svijeta.
Ma klasika, smanjiš vrijednost valute, poraste izvoz i dobiješ ogroman rast ekonomije pa za 5 godina budeš na istom mjestu kao pri smanjenju. Bio je dobar u početku, sad samo vuče retardine poteze i pokušava zaratiti sa svim susjedima jer glumi novog sultana. Lik se direktno umješao u već izgubljeni rat u Siriji i odgodio mir na tko zna koliko godina.
Kažu da ni jedan predsjednik nije mudro odlučivao i borio za njih kao što je on u zadnjih nekoliko godina.
Hehe, uzorak i razmišljanje navodne većine naroda je svaki puta gotovo pa identično kada dođu takvi likovi na vlast. Treba to odmah staviti na uzicu uz nogu. Čim malo pustiš takvima, to se razbukta pa dobiješ Njemačku 1937. dok se ni ne okreneš.
Uostalom, znamo da su Turci povijesno osvajači i iznimno fanatični nacionalisti kada dođe neki "Gazda" na Vlast.