USA, Trump wins, Kamala go home i političke teme
wooddiebone Ispricavam se , krivo sam napisao. Nije rekao da ima smrti svake godine nego outbreaks. Mea culpa.
“Incidentally, there have been four measles outbreaks this year in this country. Last year there were 16. So it’s not unusual. We have measles outbreaks every year,” Kennedy said when asked about the child’s death during the first two months of this year."
Ne pada mi napamet ga branit, izrekao je dovoljno gluposti kao i svi političari, ali podatci jednostavno idu u prilog njegovoj izjavi.
https://www.statista.com/statistics/186678/new-cases-of-measles-in-the-us-since-1950/
Znači svake godine se događa određeni broj slučajeva rubeole u Americi i broj iz godine u godinu ne podržava ideju da se rubeola "vraća" zbog niske procjepljenosti. Jedini značajni pad koji vidimo je tijekom covid pandemije što je logično jer su ljudi bili doma, a nakon kraja pandemije u SADu vidimo povratak na normalne trendove.
RFK ne prica gluposti nego laze. RFK nema apsolutno nikakvu zdravstvenu edukaciju sto je vrlo ocito. RFK je tvrdio da cijepljenja uzrokuju autizam. RFK je bio u Samoi tijekom epidemije 2019 te dijelio lazne informacije o cijepivima. Umrlo je 83 ljudi, vecinom djeca. Umrlo bi ih manje da nije dijelio lazne informacije.
Pa taj covjek ne bi smio voditi nasu malu kliniku, a ne cjeli zdravstveni sustav SAD-a.
Jos jedna vijest da ne postam dvaput zaredom.
Nije problem u izjavi "bilo je measles outbreaks svake godine". Jer se pod outbreak svrstava svaka situacija gdje dvoje ili više osoba ima potvrđen slučaj rubeole. Problem je što su defundirali CDC - njihovu glavnu federalnu agenciju za zarazne bolesti uz sve ostale zdravstvene agencije.
Ono na što ljudi upozoravaju je da za razliku od prošlosti, sad pa na dalje neće biti dovoljno ljudi ni sredstva prvo da se na vrijeme detektira outbreak, a onda i ispravno reagira. A to su sve napravili u prvih mjesec dana, imaju još 4 godine haračenja.
I to nije jedina agencija koju defundiraju i dijele masovne otkaze. Predlagali su ukidanje ministarstva edukacije te isto dati drzavama da same vode. Trump predlozio ukidanje Savezne agencije za upravljanje u hitnim slučajevima. Ima toga jos. Jedino ih sprijecavaju sudovi. JD Vance je izjavio da suci ne bi smjeli sprijecavati Trumpa u njegovoj agendi. Vrlo demokratski od potpredsjednika.
Trump je potpisao executive order kojim bi se trebao oformiti fond kakav ima Norveška. Otkud novci za to ? SAD rusi rekord zaduzenosti iz godine u godinu. Moguce prodajom javnih povrsina i/ili dijelova nacinalnih parkova. Utah je vec izgubio parnicu u vezi toga. Ako SAD nesto radi izvanredno i u tome ih hvali cijeli svijet , to su onda nacionalni parkovi. O tome se pise i u Project 2025 za koji je Trump izjavio da nikad nije cuo za njega pa je uhvacen u laži kasnije. Šok , znam. Inace, vecina Trumpovih odluka se podudara sa onima koje se navode u project 2025.
Najlakse je reci da samo pricaju gluposti i ne misle ozbiljno.
Znači ovaj potjero Zelenog iz bijele kuće….
- Uređivano
Fašist u Moskvi, nacist u Washingtonu... idealna kombinacija luđaka. Fanta Nazi štuje patuljka iz Kremlja, kineskog diktatora, Sjeverno Korejskog prasca... Baš ekipa za poželjeti. U prvom mandatu je Trump barem imal ekipu oko sebe koja ga kočila. Sad? Sad je hrpa luđaka ko iz filma Idiocracy. Kad je dal ideju da tajfun ide gađat nuklearnim oružjem mislil sam da trola ko Milanović.
@somethingwrong ovo je ogavno za gledat. Takvo ponižavanje...
Koja katastrofa.
klinjo nema lik zrna obzira ni obraza
Koje odvratno pitanje, jos pogledajte Vance-a kako se na to cereka. Ovi ljudi su stvarno dno.
Puno je bilo odvratnih njuški u domaćoj i stranoj politici zadnjih 50 godina, ali ovaj Vance je uvjerljivo najveći šupački štakor kojeg je redneck majka ikad rodila. Neopisivi smrad.
Odavno nešto nisam s ovolikim gađenjem i nelagodom gledao
- Uređivano
Ja se stvarno nadam da će se narod ustati i smijeniti ga