Ne znam koliko milijardi eura bi koštao metro, ali sigurno puno previše da bi to sama RH realizirala, baš kao što ne bi ni Pelješki most bez pomoći EU. Makar teško da će to postići i pokrenuti gradska vlast pod vodstvom neMožemo. Mislim ono, i nacionalni stadion za Dinamo/repku je desetljećima stajao samo na nekom nacrtu i ideji (ako i to) te se to tek sad donekle pomaknulo s mjesta. Tramvajski prijevoz vam je solidan (barem meni kad dođem u ZG, van onih uobičajenih gužvi). Ja kad vidim te gužve i kolika je premija doći do parkinga odustanem od bilo kakve želje da u ZG dolazim autom. Valjda je nova podjela s parking zonama uvela malo reda u sve to.
Btw. po pitanju kapitalnih projekata i nama bi uskoro Kinezi trebali početi graditi državnu cestu, spojište na A3 ZG- Lipovac. To bi trebalo krenuti 2025. i čini se da će raditi ista ekipa kao Pelješki most. Kapitalna vrijednost je oko 160 milijuna eura, ali prema onom što se pisalo moglo bi i to biti odgođeno. Ako i bude, onda će to vjerojatno biti zbog proračunske rupe prouzročene dizanjem plaća i svega ostalog. Jbg, do tada se i dalje treba izvlačiti na Novu Gradišku na putu do ZG-a, koja je inače u SB županiji.