- Uređivano
kabegami Pisao sam o tome već, čini mi se. O serijalu nisam znao ništa, pogledao sam par slika (čak niti nisam video), pomislih "Ah, još jedan generički JRPG… Ne može biti baš toliko loše." Ostalo je povijest. Osam godina ga pratim i toliko mi je dobar da mi točno dođe suza na oko kad pomislim da će uskoro doći kraj.
Ja sam za igru znao još od psp verzije jer sam puno puta pročitao da je najbolji rpg za konzolu. Ostalo mi je da ju jednog dana moram odigrat, samo nikako da se uhvatim. Na kraju sam ju preporučio curi kad je tražila neki jrpg koji bi joj radio na laptopu. Proletila je kroz prvih 5. Čak sa onim starim, lošim prijevodima za Crossbell. Onda sam mjesecima slušao koliko su igre dobre dok nisam popustio i krenuo i ja s tim.
Moram sad Kuro polako počet. Nikako da krenem. Meni je priča kroz zadnja 2 Cold Steela i Reverie bila dosta veliki korak unatrag od kvalitete prvih 5 pa sam se malo ohladio.
kabegami Najbolji protagonist IKAD. Da je nema, vjerojatno bi mi Van bio na vrhu, ovako je jadan drugi. Estelle je specifična jer je jako… jako elokventna kad je nešto naživcira. Za sve ostalo tu je štapina.
Sa karakterizacijom Estelle su odradili tako dobar posao da ne mogu zamislit da netko odigra igru i na kraju ne voli lika. Ako kažeš da je Van odmah iza nje, bit će i Kuro poslastica.
kabegami Oduvijek su ciljali visoko i znali su što rade i tako nam servirali možda i najkompleksniji serijal u gamingu.
Mislim da će jako dugo i ostat najkompleksniji serijal. Suludo zvuči ni pokušat napravit preko deset narativno povezanih igara od kojih je svaka 50+ sati. Razinu detalja oko svijeta i likova koje možeš ubacit u takvu satnicu jednostavno ne možeš realizirat u nečemu deset puta kraćem.