The Legend of Heroes
Na tren sam pomislio da su pomaknuli na 2022. (nije me još prešaltalo za novu godinu)! Na tren mi je srce stalo.
Herc me gotovo ubio... doslovno.
- Uređivano
herc
Nećemo!
Sve dok ne dođu to te točke, bit ću ogorčeno zanovijetalo!
Zašto? Zato što još od XSeed ere pričaju o tome a nisu se pomakli sa mrtve točke.
Čak niti Clouded Leopard ne može raditi na simultanom izlasku za azijsko tržište zato što Falcom konstantno mijenja/dorađuje skriptu pa niti oni sami nisu do samog kraja razvoja sigurni kako će ispasti.
Lijepo je vidjeti da ipak postoji tračak nade da će se stvari početi mijenjati, već sam 100 puta pisao o tome kako bi to mogli izvesti i što bi zapravo mogli žrtvovati, da tako kažem, kako bi drastično smanjili taj vremenski jaz, no međutim, sve dok ne počnu slati materijale za prijevod/lokalizaciju na vrijeme, o toga ništa.
Vjerojatno su se opekli sa relativno slabom prodajom Kuro no Kiseki u Japanu (na što je utjecalo mnogo faktora, kao što je recimo slabljenje PS branda u Japanu (posebice PS4)), a nekako mislim da im je i omjer prodaje zapad vs (ostatak) Azije ostavio pomalo gorak okus u ustima.
Znam da su mali i da im je teško manevrirati koliko i kako bi željeli, no ipak, nakon one "eksplozije" prodaje Cold Steel sage, čekanje nove igre pune 3 godine je kriminalno loše. I da, još uvijek smatram forsiranje Zero/Azure ispred Reverie lošim potezom, Crossbell su ionako izspoilali kroz Cold Steel, pa smatram da je CS dobar uvod u priču Reverie čak i za nekoga tko nije igrao Crossbell duologiju.
I opet sam se raspisao, ali začudo, nije ispao rant. Hah
Izgleda da će se baviti događanjima u North Ambria-i .
- Uređivano
Protiv recenzija za Legend Of Heroes!!
Evo, sinoć oko 02:40, završio sam Legend Of Heroes: Trails Of Cold Steel.
Kao što već stoji u naslovu, najgora stvar koju sam mogao napraviti u vezi ove igre je ta što sam čitao recenzije (bez spoilera) po netu. Očekivao sam nešto osrednje i sporo što će mi dosaditi nakon 4 sata i što ću odigrati kad mi bude jako dosadno, čisto iz poštovanja prema prijašnjim nastavcima.
Na kraju je završilo tako što zadnjih 7 dana nisam radio ništa drugo nego igrao samo to od 15:00, pa sve do 03:00, toliko o tome.
Sve te recenzije i mišljenja s reddita, youtube-a i raznih portala nemaju apsolutno nikakvu težinu niti važnost kada je Legend Of Heroes serijal u pitanju. Porčitao sam i vidio nekakve liste kojima je FC najgori a SC osrednji, itd… Najbolje je odigrati sam pa prosuditi. U ovom nastavku sam se zabavio, nahodao, namučio s nekim bossevima (ekipa suglasnika), pročitao more teksta i iznenadio s cliffhangerima. Iako, najviše žalim što ova igra nema isti tip grafike kao Sky i Crossbell, to je davalo nekakav poseban šarm. Ono što mi se posebno svidjelo u igri su trenuci u kojima se govori što se događa u Crossbellu i što radi ekipa preko granice s kojom sam se družio prošlo ljeto.
Što se likova tiče, morati ću završiti sva 4 djela kako bih donio zaključak. Neki su mi jako fora dok neki znaju biti malo iritantni.
Jako se veselim ostatku kvadrologije i druženju s Class VII, smo tko zna kad će to biti. Trenutno imam toliko drugog posla na kojeg se moram fokusirati, a priuštiti si nešto što će mi poremetiti onako poremećen bioritam i dovesti zdravlje u pitanje – nažalost, ne. Na tu zamku padnem svaki puta – ajde odigrati samo malo, pa nastaviti s poslom. Aha…
Legend Of Heroes: Trails Of Cold Steel. 9/10
herc
RIP oči...
herc Ono što mi se posebno svidjelo u igri su trenuci u kojima se govori što se događa u Crossbellu i što radi ekipa preko granice s kojom sam se družio prošlo ljeto.
Zato uvijek ljudima kažem: "Igrajte igre po redu. Borite se rukama i nogama da do njih dođete... Nemojte biti kao foggy."
Znači, krajem rujna se vraćam u Crossbell! Jedva čekam!
herc
Ne prođe dan a da ne pjevušim ovo... znam cijelu melodiju napamet. Jedna od najupečatljivijih melodija u serijalu, zasigurno.
f_i_c_o
Lupa me nostalgija slušajući ovo... Cijela ta atmosfera Crossbella je nešto neviđeno.
Recimo, ovo je za mene ultimativna town tema... nostalgična i old school... naprosto se ježim slušajući (dopada mi se i Hajimari verzija, jako).