Miro foggy
Ma da bas to borba je smor
Volija bi klasiku na poteze ili ajmo akciju i deri.
Mene osobno Tales fajt ne smeta. Svaki nastavak iz serijala ima svoje probleme, ali u principu mi zna bit super zabavno. Arise je malo zabrazdio s tim jer nemaju weapon skillse, imaš onaj Grid koji je takav kakav je i ne daje ti punu slobodu slagat svoje skillove u fajtu (passivne jel, combo extendere i sve što recimo Vesperia ima). Fajt se svede na stiskanje i abjuzanje onih linkanih ally skillova koji su od početka do kraja isti. Mystic Artsa također nema previše, i onda to može malo dosaditi, ali daleko je meni fajt od lošega. Tales nije i nikada neće biti turn-based, nemoj tražiti i očekivati nemoguće, igraš krivu igru ako tako razmišljaš.
Miro Sto se tice grafike meni je odlicna i popup mi iskreno ne smeta
Nisam ga niti ja primjećivao.
Lokacije su eye candy, i nisu jako loše osmišljene jer te natjeraju da pacaš oči zbog ljepote i pokoje kutije, no kad usporedim Vesperiju i ovo, apsolutno Arise gubi debelo. Sve je sterilno i jednostavno za pronaći, nakon Vesperije su ušli u te neke vode gdje ni sami više ne znaju dizajnirati dungeone i gradove i to me ubija. U gradu imaš shop i apsolutno ništa više osim pokojeg glupavog questa. I sve je naravno obilježeno, pa ni tu nemaš prostora da malo sam istražiš detaljnije (jednostavno te ne tjera kad nema ništa skriveno).
Sve u svemu, ne mogu se složiti da je igra loša, daleko je od loše, ali mogu shvatiti da je tebi loša 🙂
Samo prekalibriraj očekivanja, nema tu DQ formule, ovo je Tales, i to moderni Tales koji je izgubio po meni sve ono dobro što su raniji nastavci imali, ali uopće nije loša igra kad sve zbrojiš.