Tzereen Danas da ti neko dođe, valjda bi ga upucao na licu mjesta. "Kak si došao bez najave??".

hehe!

yakuza_stinger Da osvojim eurojackpot, poceo bi glumit poslovnog andjela. Cisto da vidim jesam li u stanju povecat tu lovu i da mi to bude posao

Ne trebaš. Banka će to učiniti za tebe.

Ovi koji misle da se 20M Eura može staviti na štednju ili oročiti ne znaju kako banke funkcioniraju. Niti jedna banka, ni u najluđem scenariju ne bi dozvolila da se takav kapital zamrzne i da ga izjedaju inflacija i drugi financijski rizici.

200k Eura je štednja, nikog nije briga. Ali 20M Eura je investicijski potencijal. Obično kad klijent raspolaže takvim novcem, banka zapošljava privatnog bankara za klijenta, koji će upravljati njegovim sredstvima - investicije, fondovi, obveznice, kovine... Nije to osobni bankar, odnosno zrihtana teta koji će ti srediti kredit, nego osoba koja se zbog tebe i sebe bori da poveća tvoj kapital u banci. I samo je zato tu gdje je.

To je količina novca koja je prešla točku i sad stvara novac. Sa 20M Eura u banci, doslovno je nemoguće gubiti novac.

Zar nije neko generalno mnijenje da je suludo stavljati ikakav novac u banku kao oblik štednje? Ne tako davno sam naletio na cijelu neku diskusiju o tome kako se od toga ne može generirati neki veći novac, a da će valute toliko gubiti na vrijednosti da je čuvanje istog novca ustvari gubitak.

Takva količina love pa ni najmanja svota se ne bi trebala držat u bankama jer banke su lihvarske a svog osobnog kapitala nemaju. Kad bi svi odjednom povukli novce u svim bankama širom svjeta, nestale bi u magli ali to je nemoguće jer su se osigurali od takvog scenarija. Nažalost sustav je takav da nam banke trebaju ali velim bolje novce držat u čarapi i to u nekoj valuti koju ne izjeda inflacija na duži period. I zato se ide za tim da se ukine papirnati novac jer tada će imat apsolutnu moć. I za kraj štednja se ne isplati jer su kamate minorne.

Pa da dobijem 20 milijuna eura, 10 milijuna bih ulozio u Bitcoin, 5 godina ne bih provjeravao racun i onda bih nakon 5 godina vidio da imam barem 50 milijuna i skuzio bih kakvu dobru odluku sam donio.

blade istina. Ali umjesto kriptovaluta koje su trenutno zakonski neregulirane, ja sam ulozila u dionice, ali caka je da sam slučajno na kavi pričala sa frendom, i spomenuo je da se moze kupovat djelove i ostavit da ti generira pasivan income. Pa kasnije sam počela kupovat cijele. Al nije ni to bez rizika. Npr na dobivenih 10 000 znala sam gubit po 7 nekad, nekad sam bila 23 000, pa izgubis jos par tisuca eura.
      Treba jako puno citat i informirat se, nekad i malo bit vidovnjak 😀

Puno treba biljit u etf i index, nekad satima na dan.

Ja bi sve pare uložio u NFT.

Ima dobrih 20-tak izvođača koje bih htio vidjeti live. Obišao bi Europu i Japan, gledao TV serije, slušao glazbu i igrao videoigre, uložio bi u par nekretnina.

weky je li to aludiras na nesto kao fond rizicnog kapitala? Nisam upoznat sa tim stvarima o bankama. Mogu pretpostavit da bi za njih tolika suma bila mrtav novac da je multipliciraju samo, stajaznam, pasivnom kamatom pa da ja logicno probat radit investicije i okrenut jos toliko puta lovu.

Kog zanima sad je mister Korado na HRT1.

zontra

Naravno, obožavam ovaj sport.
        Čim su Geiger i Lindvik podbacili, očekivao sam zlato za Kobayashija bez pola muke, što je na kraju i uradio.
        Fettner me pozitivno iznenadio, a zbog Kubackog sam presretan.

Odlično takmičenje, a tek nam slijedi velika skakonica i timsko za medalju.

Raziel

Ja definitivno ne pratim sport kao prije, tamo negdje od 2010 do 2015 (Schlierenzauer, Morgenstern, Kofler, Malysz, Ammann i slicni su tad vladali), ali pogledam ponekad.

Danas su definitivno neki od favorita podbacili, ali Kobayashi zasluzeno pobijedio. A kao sto kazes, jos slijedi velika skakonica, a u timskom natjecanju ocekujem svega.

Brzo klizanje je apsolutni top. Treba to češće gledat.

blade često da ali nakratko, pa zavrti ti se u glavi čovječe, suosjećam sa njima a o standardnom klizanju da i ne govorim kad se onako zavrte ko zvrk, jao meni.

Onaj ko je iz Rijeke zna možda više. Užas tamo, usred grada ubojstvo, muž ubio ženu u nekom kafiću!