Kikiller imao sam roombu neku vrijeme, ali je to bio neki osnovni model tada, serija 6 ili tako nekako uglavnom mislim da je kostao nekih 250€, za tadasnji stancic(35m2) je bio super nazalost za sadasnji(80m2) nije upotrebljiv jer ima "kaos" nacin rada, hoda random uokolo, dosta toga propusti a i relativno je bucan. oni bolji(citaj skuplji) modeli koliko sam shvatio skeniraju prostoriju i puno su efikasniji ali citao sam da i oni imaju problema s prostorima koji imaju puno stvari pogotovo stolice i takve stvari znaju zajebavati. kazem nisam strucnjak ali moje misljenje je da su roboti najzgodniji za minimalisticki uredjene stanove bez tepiha i slicno.
mi trenutno koristimo dyson (V7 ako se ne varam), nije bas ista stvar kao robot i nema snagu normalnih usisavaca ali je jako zgodan jer mozes bas lijepo u uspravnom polozaju usisati, cak meni koji mrzim sve oblike kucanskih poslova ne padne tesko s njim proci po kuci jedino baterija je malo nezgodno mala i tesko ces usisati cijeli veci stan ako redovito ne usisavas. zena je vec najavila kad ovaj ode da uzimamo jedan od ovih vecih V10 i vise samo meni krenu suze kad vidim cijenu tih uredjaja, jebote 600€ za usisavac pa nije mi to bas normalno.