Kikiller imao sam roombu neku vrijeme, ali je to bio neki osnovni model tada, serija 6 ili tako nekako uglavnom mislim da je kostao nekih 250€, za tadasnji stancic(35m2) je bio super nazalost za sadasnji(80m2) nije upotrebljiv jer ima "kaos" nacin rada, hoda random uokolo, dosta toga propusti a i relativno je bucan. oni bolji(citaj skuplji) modeli koliko sam shvatio skeniraju prostoriju i puno su efikasniji ali citao sam da i oni imaju problema s prostorima koji imaju puno stvari pogotovo stolice i takve stvari znaju zajebavati. kazem nisam strucnjak ali moje misljenje je da su roboti najzgodniji za minimalisticki uredjene stanove bez tepiha i slicno.

mi trenutno koristimo dyson (V7 ako se ne varam), nije bas ista stvar kao robot i nema snagu normalnih usisavaca ali je jako zgodan jer mozes bas lijepo u uspravnom polozaju usisati, cak meni koji mrzim sve oblike kucanskih poslova ne padne tesko s njim proci po kuci jedino baterija je malo nezgodno mala i tesko ces usisati cijeli veci stan ako redovito ne usisavas. zena je vec najavila kad ovaj ode da uzimamo jedan od ovih vecih V10 i vise samo meni krenu suze kad vidim cijenu tih uredjaja, jebote 600€ za usisavac pa nije mi to bas normalno.

Heat imas sprej bas protiv krpelja, u ljekarni za nekih 70 kuna. Ja se spricam s tim kad idem u sparoge, do sada je radilo

oxi Kako za koga, pretpostavljam da krpelji nisu baš sretni.

Kikiller

Imao sam Mi i Roombu.

Dobro je ako imaš ravan pod, laminat, linolejum, minimalistički dizajn stana bez puno zapreka.

Sve ostalo ih previše buni bez obzira na AI i skeniranje sobe.
    Jednostavno ostave prašine oko stolica, stola, kreveta, tegle za cvijeće ili tako nekih stvari koje su okolo.
    Zapremnina je dosta za 4 usisavanja stana oko 64 m2 mada sam ga ja praznio svaki dan.

Ove nove verzije imaju punjače koji su sad stanice gdje se pune i sami prazne od prašine.

Iskreno zgodno za "dosisavanje" svakodnevno ali ni blizu mom Miele ili Vorwerku.

Probao sam višak kose ostavljati koje je pokupio ali recimo dosta puta nije posisao tjesteninu i to onu malu malu Marodi, kovanice i tak.
    Makar to se kupi ručno ali sam malo testirao.

To je namijenjeno za mramor, velike galerija površine, baš kako je uvijek na demo prikazima.
    Za tepihe...zaboravi, nema to snage ni okretaj četki.
    Za 3500-5500 kn nije baš isplativo.
    Bolje normal usisač i 20 minuta dnevno ako treba, k tome se i krećeš.

Ja sam uzeo neki top model i s tom stanicom za punjenje i virtualnim zidovima i nekakvim amortizerima da može na visoke tepihe, četkicama, kurcima i palcima.

Baš jebeno bacanje novaca.

Netko zna tko je Suhy_Marko na PSNu?

@Tuhy to neki tvoj?

Roomba i Mii su jako cudna imena cura/zena. I kako imaju montirane cetkice na sebi, to neke ekstenzije za nokte?

Kakav Roomba, lijepo se oženiš i daš ženi da to radi, a ti sjediš u masnoj potkošulji neobrijan i ločeš Žuje.

Hvala svima na odgovorima. Mislim da ću uzeti neki model roombe a ženi ostavljam ostale poslove u kući 😆

herc
    Ajde, ovo se čini stvarno ok. Nije jeftin, ali specsi su značajno bolji od Switcha u svakom segmentu. Prati se.