yakuza_stinger AV sam prvo pročitao Aleksandar Vučić. Dosta interneta za sljedećih 10 godina.

Icek to me sjetilo jedne setnje s psom po hreljinu, bilo je 10 navecer, ljeto al puhala je bura. Znaci prvo mi je pas sjeo na malog psa od susjede koji je jadan zavijao, moj se igrao al nije fora kada pas od 35 kila sjedne na psa od dvije. Onda smo kod lonje skrenuli prema gore di je igraliste i sreli haskija s kojim se skoro potukla jer je disao u njezinom smjeru. Onda 20 metara kasnije prepucavanje sa drugim psom preko ograde kao da prvi put vidi psa. I onda ide onaj mrak bez rasvjete jedno 200 metara do onog salona za gume. I prije toga cujem cap cap cap prema nama, okrenem se, iza mene dva vucjaka i jos dva mala psa logicno setaju jer vlasnici tu ne setaju pse, samo ih puste da se sami prosetaju. Moja stoji i gleda, oni gledaju nas, dva metra udaljeni i cekaju fajt, cekaju da se pomaknemo. I znam ako se okrenem i napravim samo korak nazad gotovi smo. I mislim si kamo da nju prebacim da ju ne zakolju. I mislim si samo hocu doma, dosta mi je setnje i pide materine vise, i pocnem kuhat bjesna, do mjere sa sam pocela vikat: ajde, ajde pobacat cu i svog psa i vas jeb pas mater vise i psima i setnjama i kucima ajde, ajde jeem vam mater. I sad oni stoje, gledaju, nista im nije jasno ja sam bila spremna doslovno grist te pse koliko sam bila ljuta. I tako su se oni okrenuli i otisli jer su vidjeli da nisam bas zdrava. I ostali smo stajat 10 minuta dok nisam bila 100% sigurna da su otisli, i otisli smo doma. Ja sam ko gumena hodala do doma, woobly, jer nisam vjerovala da imam petlje tako reagirat, da sam bila sama vjerovatno bi se na neko stablo popela, ali posto je moje prase bilo samnom morala sam nju cuvat vuse nego sebe. Uvjek kazem lako meni otic na hitnu i rec tu me boli bla bla, ako se njoj sto dogodi kako ce objasnit veterinaru da ju boli noga ili nesto drugo

😆
🤷‍♀️
1 / 2
Tldr: dala bi zivot za svog psa

Inače, kod takvog bliskog susreta, najbolje kaj možeš napravit je ruke u zrak i počet urlat najjače kaj možeš.

Poanta je da povećaš sebe i predstaviš kao opasnijeg i neisplativog za napad.

Spasilo mi guzicu više puta.

wooddiebone znas da sam gledala cezara milana puno puta prije nego sam uzela svog psa jer je "opasna pasmina" i uvjek je govorio calm and assertive. Ali ja sam bila stvarno gotova sa setnjom jer mi je bilo stvarno dosta, moja je bila opaka tu vecer ko nikad, i samo sam htjela ic doma. A posto je puhala bura nebi me nitko cuo da vicem upomoc. Pa sam popizdila, ali znala sam da se nesmijem pomaknut jer to je njima GO. Znam i po svom psu, imam i dvije macke, kada su mirne niti ne trepne na njih ali kada pocnu divljat i trcat onda ih pocne gonit dok ju ne prebiju. Cats have no chill.

Istina je da se oni "aktiviraju" na pokret u takvoj situaciji, al poanta je brze reakcije.
    Zapravo se nesmiješ dovest u situaciju da stojiš mirno. To je signaliziranje straha.

Trebalo bi ruke u zrak, urlanje bilo čega, životinjski zvukovi da puca glas i ako ne stane, trk prema zvjeri, a ne bijeg.

Nije 100% garancija, ali isprobao sam osobno u više slučajeva na agresivnim psima i svaki put je djelovalo.

Svim Ivanima, Ivicama, Ivanama, Ivekima, Ivkicama i Predatoru želim sretan imendan!

Moj omiljeni dio kupovanja elektronike je kad dođe DOA.

Icek

neću lagat. gledajući ovaj video uz paralelno grabljenje linolade iz tegle i mazanje po tostu ispred laptopa i ispred sebe -- trebalo mi je nekoliko sekunda da shvatim da ne mažem linoladu po tostu, nego po stolu . . . i po ničem drugom.

živio, rođo!

wooddiebone Nije 100% garancija, ali isprobao sam osobno u više slučajeva na agresivnim psima i svaki put je djelovalo.

Mogu reći da mi smeta kad vidim ljude da vodaju opasne džukele bez brnjice (mislim da je to i zabranjeno uostalom,), ali barem ne mogu reći da sam vidio nekoga iz te kategorije kako luta gradom. Ako je u dvorištu, jednostavno čekaš vlasnika i to je to.

Zero ja imam americkog stafforda, jel bi ga po tvom morala vodit s brnjicom? U 99% slucajeva napadali su nas mali paranoicni stakori bez povodca, da moj hoce i ima priliku samo bi ga izela u usta otresla dvaput i gotov je. I onda je moj pas kriv po defaultu jer je "opasna pasmina" iako nikad ju ne vodim ikamo bez povodca. Jednom je copila jednog za nos preko ograde, ima srece da nije dobro uhvatila jer nebi mu ostao nos, Karen koja ga je setala bez uzice rekla je da ce nas tuzit, pa sam joj rekla slobobno jer imamo kamere na kojima se sve vidi, pa je promjenila plocu.

Uvjek su krivi veliki psi. A sve je do vlasnika.

Moja sestra je uzela stafforda ima nekoliko miseci. Odavno nisam vidija tako pitomu i umiljatu beštiju. Problem je mačak koji inače isto nema trunke agresivnosti, ali novog cimera nikako ne voli.

Ne pamtim kad sam zadnji put vidija psa s brnjicom.

Ima ih ponešto, nađe se pokoji a u globalu zamjenili smo uloge sa cuckima.

Shooter Da ih ima više, Woodie ne bi morao svako malo urlati i glumiti hodajućeg međeda.

Zero ovo je zakon za pse koji su napali nekoga nicim izazvanim, zato se tretiraju pod "opasni psi" a ne vidim sto terijer ima veze s icim. I ovo je terijer.

Da li on mora nositi brnjicu?

oxi

Psi iz kontroliranog uzgoja pasmina terijera tipa bull – stafordski bull terijer, američki stafordski terijer, bull terijer i mini bull terijer moraju posjedovati rodovnicu izdanu od Hrvatskoga kinološkog saveza i biti upisani u Hrvatsku rodovnu knjigu ili posjedovati rodovnicu izdanu od kinološkog saveza jedne od zemalja članica Međunarodne kinološke organizacije (F.C.I.).

A opasan može biti i bez da napadne ikoga. Pročitaj pozorno članak 2.

oxi Terijeri spadaju u pasminu koja ima vrlo čudljivu narav. Napast će te bez nekog razloga, barem napadnuti neće znati razlog ali doduše svi psi imaju razvijeno neko osjetilo pa osjete tvoj strah ili negativnu vibru pa će te napasti.