Zero ja imam americkog stafforda, jel bi ga po tvom morala vodit s brnjicom? U 99% slucajeva napadali su nas mali paranoicni stakori bez povodca, da moj hoce i ima priliku samo bi ga izela u usta otresla dvaput i gotov je. I onda je moj pas kriv po defaultu jer je "opasna pasmina" iako nikad ju ne vodim ikamo bez povodca. Jednom je copila jednog za nos preko ograde, ima srece da nije dobro uhvatila jer nebi mu ostao nos, Karen koja ga je setala bez uzice rekla je da ce nas tuzit, pa sam joj rekla slobobno jer imamo kamere na kojima se sve vidi, pa je promjenila plocu.

Uvjek su krivi veliki psi. A sve je do vlasnika.

Moja sestra je uzela stafforda ima nekoliko miseci. Odavno nisam vidija tako pitomu i umiljatu beštiju. Problem je mačak koji inače isto nema trunke agresivnosti, ali novog cimera nikako ne voli.

Ne pamtim kad sam zadnji put vidija psa s brnjicom.

Ima ih ponešto, nađe se pokoji a u globalu zamjenili smo uloge sa cuckima.

Shooter Da ih ima više, Woodie ne bi morao svako malo urlati i glumiti hodajućeg međeda.

Zero ovo je zakon za pse koji su napali nekoga nicim izazvanim, zato se tretiraju pod "opasni psi" a ne vidim sto terijer ima veze s icim. I ovo je terijer.

Da li on mora nositi brnjicu?

oxi

Psi iz kontroliranog uzgoja pasmina terijera tipa bull – stafordski bull terijer, američki stafordski terijer, bull terijer i mini bull terijer moraju posjedovati rodovnicu izdanu od Hrvatskoga kinološkog saveza i biti upisani u Hrvatsku rodovnu knjigu ili posjedovati rodovnicu izdanu od kinološkog saveza jedne od zemalja članica Međunarodne kinološke organizacije (F.C.I.).

A opasan može biti i bez da napadne ikoga. Pročitaj pozorno članak 2.

oxi Terijeri spadaju u pasminu koja ima vrlo čudljivu narav. Napast će te bez nekog razloga, barem napadnuti neće znati razlog ali doduše svi psi imaju razvijeno neko osjetilo pa osjete tvoj strah ili negativnu vibru pa će te napasti.

Te male živčane đukele na baterije nit ne smatram psima.

Ako imas 100 platina, onda te vise nece ni međed.

S 50 si ok i sa terijerima, te hijenama.

20 je za štakore, žohare i manje živine.

10 za skakavce i one zelene kurce sta po ljeti dolete u 1000 komada na svijetlo.

1-9 je repeler za nocne more.

A 1-beskonacno te nece spasit od zene/cure nikad. Naprotiv, napadat ce te na svakoj.

oxi

a imam americkog stafforda, jel bi ga po tvom morala vodit s brnjicom? U 99% slucajeva napadali su nas mali paranoicni stakori bez povodca, da moj hoce i ima priliku samo bi ga izela u usta otresla dvaput i gotov je. I onda je moj pas kriv po defaultu jer je "opasna pasmina" iako nikad ju ne vodim ikamo bez povodca. Jednom je copila jednog za nos preko ograde, ima srece da nije dobro uhvatila jer nebi mu ostao nos, Karen koja ga je setala bez uzice rekla je da ce nas tuzit, pa sam joj rekla slobobno jer imamo kamere na kojima se sve vidi, pa je promjenila plocu.
            Uvjek su krivi veliki psi. A sve je do vlasnika.

Ovo bi bila fantastična usporedba u 2021. za određeni problem koji sada imamo oko ljudskih prava, ali trebao bi izmijeniti neke riječi.

Mislim da svi psi trebaju nositi brnjicu. Ne znam ja. Ne vjerujem nikome. Može me i čivava ugrist, a to ne želimo. Moramo misliti na druge. (btw imam psa Labradora i ovo je šala mala bez uvrede 😃 )

Ja kad naletim na kerove, obično mi uzmu vozačku.

Heat Probaj im dat keks i vikni "idemo!". Pa javis sta su ti sve uzeli i dodali

Zero ako je tvoj djed prevario 50 ljudi na burzi i dobio zabranu prilaska tom poslu, znaci da svi njegovi potomci nesmiju nikad taknut niti jednu dionicu niti raditi u ekonomiji, cak ni na kasi u ducanu jer je opasnost ista da ce potomci napraviti isto? Pokusavam shvatit sa svojim malim mozgom logiku iza izjave i zakona.
              Psi koji su agresivni, nek nose.
              Cut ce se uvjek za "agresivne" pasmine jer vise stete napravi ugriz veceg psa, iako kod veceg psa mozes procitat mood u roku odmah ako imas i malo mozga. Agresivan pas je krivnja vlasnika, covjek koji vodi agresivnog psa gdje bi moglo doc do incidenta je krivnja vlasnika.
              Npr najveca opasnost koju moj pas predstavlja je dlake po robi, udubina na kaucu koliko spava, i intenzivni vodopad sline po svemu kada vidi da bilo tko jede. Da se nesto dogodi da sam u opasnosti ja ili netko moj, ako joj ne kazem da direktno napadne, nece nista naoravit.
              Sve ovisi o vlasniku, a da pas za kaznu jer je vlasnik nesposoba, nosi nesto u cemu jedva moze otvorit usta? Ne slazem se s tim.

TITANXIS mislim da...interesantniji post nisam procitala od kad je emilio otisao s foruma.

Zero

Nisam nikad tak postupao sa psima u dvorištu.

Živim u selu di ljudi ostavljaju otvorena dvorišta, a imaju pese koji su agresivni i napadaju svakog ko dođe u određeni radius njihovog dvorišta, a taj radius je uključivao nogostup sa obje strane ceste na kojoj se nalazi dvorište.

oxi Kužim to za vlasnike i pse, tako je uostalom sa svime. Nekima ne bih povjerio psa, kamoli djecu, ali baš zato postoji i zakon koji mi onako na prvu i ima smisla za potencijalno opasne pasmine i termin "opasnog" psa. Znam i sam vidjeti da drvlje i kamenje načešće leti tek kad neka takva živina izgrize dijete i mislim da je zapravo tu najveći strah u zajednici i zbog toga su ti propisi, pogotovo ako netko ima netreniranog ili zapuštenog psa.

Osobno ne mogu reći da sam imao loših iskustava s psima. U par navrata me jesu ganjali na biciklu, nekad laju, režu i idu na živce, ali hvala bogu, dosad ih nisam morao mlatiti da ih skinem sa sebe. Preferiram ih u odnosu na mačke, ali općenito govoreći najdraže su mi ipak životinje koje se mogu raskomadati i isjeckane poslužiti na tanjuru. Jbg.

Moj ne grize, but he will silently judge you and that's worse. Ne mogu ni predahnuti nakon posla. 😄