Blebetaonica 2
Heat Srećom ne. Ja sam nekih desetak kilometara dalje od PŽ, pa smo uz kraći pljusak i jači vjetar prošli bez ikakve štete. U centru i okolnim naseljima tipa Vidovci (gdje je nedavno bila i gadna poplava zbog lošeg odvodnog rješenja za slivne vode) i Dervišaga i industrijska zona je baš dar-mar, tuča je napravila priličnu štetu na svemu. Za vikend Lidl zatvoren, JYSK također, u Sparu iznutra stavili kante jer je led bio tako velik da je na nekim krovovima napravio rupe, da ne pričam o razbijenim autima i ostalim radnjama. Još sam si mislio da idem u petak u kupnju prije nevremena, dobro pa nisam. Ma u biti kad vidiš da je preko 30C i sprema se oluja, najbolje skloniti barem auto u garažu (ako je imaš) i nadati se najboljem. Ovo danas ide u sve veće ekstreme. Priča se o nekoj odšteti i statusu elementarne nepogode, ali ne bih se previše uzdao da će država snositi odštetu u većoj mjeri, treba odmah slikati štetu i očekivati neku crkavicu, pa tko želi...
Znači, girlfriend reviews je postao dosta loš (meni). Već drugi video zaredom s pretjerivanjem i preglumljavanjem.
Šteta, krenuli su genijalno, al ovo je sad bezveze.
Svim Peterima, Petrama, Pavlima sretan imendan!
- Uređivano
Šta je ovo? Nema me na tri dana, nastao metež, pozatvarale se neke teme
Dobro da je @Fico zatvorio ONU temu...stvarno nema prevelikog smisla s obzirom kako je išla ta rasprava. Ubuduće treba na ovom forumu biti fokus na gaming only sadržaj. Radije bi gledao makljaže između PC, PS, Xbox i Nintendo ekipe nego rasprave poput onih. Postoji Forum.hr za one koji žele o tome razglabati. Ovako skoro svatko ima potrebu ući i nametati svoje mišljenje i onda sve krene u krivom smjeru.
On the other note...nervira me činjenica da ovome Macbooku Airu ne mogu pronaći neku veliku manu. Bemti srce i Apple-u.
A jeste ga navrli na macbook, jesus. Ko da je drugo uzašašće.
Rađe bi uzeo Razer Blade ili Asus Zephyrus. Ili čak ZenBook u krajnjem slučaju.
Tzereen
A jebemu sve, kažem ti. Nervira me to što mu pokušavam pronaći neku objektivno veliku manu, ali je nema. Pogotovo trackpad. Bateriju punim svaka 2 ipo 3 dana, ekran top, MacOS zahtjeva malo navike, ali sam više manje sve pohvatao, uopće se ne grije, performanse ne treba ni spominjati.
Zenbook ima problema s pouzdanošću i općenitom bukom, Razer Blade košta 13-14k kn, Zephyrus je dobar, ali realno ni jedan od ovih ne možeš usporediti s Macbookom. Ja ću prvi hejtati Apple, ali kada je proizvod dobar, onda je fakat dobar. Još jedan dodati plus je što će dobro držati cijenu tijekom godina. Pa čak i ako ti dosadi ili želiš nešto novo, vratit ćeš dobru lovu i nećeš izgubiti na vrijednosti s njim.
- Uređivano
Tzereen
Neeee. Mac nikada nije bio za igre.
Može nešto vrtiti, ali baš zato i govorim da nije za usporedbu.
Kada uzmeš u obzir format, performanse, namjenu itd. ne možeš uspoređivati te modele.
Zenbook kao tipični ultrabook možeš, ali gaming laptopi nemaju mjesta u usporedbi s MacBookom. Skroz drugačiji proizvod.
Nećeš kupiti MacBook da bi igrao igre.
- Uređivano
maloprije sam u operi ima otvorenih 16 (šesnaest! (ŠESNAEST! (!!))) tabova, šta je čak i za moje pojmove previše. mislia sam da ću umrit. sad imam devet (od kojih je jedan tab ZAVRŠENA recenzija scarlet nexusa!!) i sve se vraća u normalu.
želia sam da znate tu informaciju. btw. hard seltzeri su škart.
to je sve šta sam pripremia za danas.
EDIT: ako nisi oduševljen macbookom -- znači da ga nemaš.
Za prosječnog korisnika nema boljeg od Macbooka u svijetu laptopa.
Nitko me ne može uvjeriti u drugačije.
Koristim oboje svakodnevno.
Windows laptopi su drugi svemir od Macbookova.
I cijena je jeftinija kad gledaš omjer uloženo/dobiveno.
Jako puno ljudi voli uspoređivati sirove brojke Macbooka i nekog Windows laptopa i onda pobjedonosno izjaviti HA! Za cijenu Macbooka mogu uzeti takav i takav Windows laptop koji ima bolje to i to...
U stvarnom životu, Macbook iskoristi puno slabiji hardver da postigne iste ili bolje performanse od cjenom ekvivalentnog WIndows laptopa.
Dodaj bateriju koja nema konkurenta, build quality koji u Windows laptopima uopće nema predstavnika, daleko najbolje ekrane, touchpad dva stoljeća u budućnosti, sad i poprilično dobre tipkovnice (kh-khm 2015-2020) i trajnost koja često doseže i desetke godina bez drastičnog pada performansi.
Apple je UX majstor i to se vidi, ali nije da nema mušica.
"Do not disturb" mode recimo postoji, ali kad ga uključiš ne radi doslovno ništa, notifikacije dolaze isto kao i kad je isključen, pregrijavanje u slučaju Air modela jer ima ventilator, ali pasivno hlađenje (da! WTF), spomenuta butterfly tipkovnica na modelima iz 2015. do 2020. i blago rečeno škakljiva kompatibilnost sa širokom ponudom periferije.
Ali opet je nemjerljivo iskustvo sa Windowsima sa kojima ne bi više htio imat posla da mi plate.
- Uređivano
Sony adds PC port developer to PlayStation Studios
Zanimljiv dokumentarac koji mi se zadnjih dana vrti u recommendedu. Isplati se pogledat.