- Uređivano
wooddiebone Nismo ništa zapeli, nego ne držiš vodu.
Postoje dakle i oni ljudi koji vole plaćene prekovremene, ne vole ići doma, pa onda laganica kroz dan da mogu ostat i prekovremeno. Postoji 100 kombinacija, ali za mene je 8h dosta i previše vremena (trećina velikog dijela života je jebeni posao). Apsolutno nije kriva ta filozofija, jer ima ljudi koji imaju privatnih i problema i obveza i njima je to vrijeme svetinja. Meni je osobno, privatno vrijeme, najveća svetinja, igrao ja, bavio se psom, curom ili nećim trećim, apsolutno je nebitno, to se treba poštivat i zna se kad se radi, a kad se odmara ili radi na sebi. Naravno da me nakon posla POSAO više ne zanima, pa ne živim da razmišljam o firmi koja je nečija i da živim život da mi je posao toliko bitan. Je, bitan mi je, volim ga čak u neku ruku, ali pusti me nakon radnog dana da više o njemu ne razmišljam. Bonus je ako mi se programira u slobodno vrijeme, ali to je moj osobni bonus. Kakav život vodiš ako dolaziš doma i odlaziš na posao, s punom glavom tog istog posla? Onda si spreman za jedan burnout. Ili svršavaš na posao, što sumnjam da je slučaj.
wooddiebone Ne zato jer moram, nego zato jer mogu.
Nije plaćeno, tj. Imam stalnu plaću i ne bilježimo sate, al radim to jer me zanima i ne razlikuje se tolko puno od slobodnog vremena.Al nisam tu došel tak da sam se na prošlom poslu pravio grbav svaki put kad je trebalo doć u subotu na posao ili ostat duže jer je nešto kasnilo.
Pa dobro, sam sebi krojiš karijeru. Ali ako je tebi nešto takvo oke, ne znači da je drugima, pogotovo jer izlaziš malo van okvira nekih normi o kojima pričamo. I još si bezobrazan i arogantan. Radi ti svaku nedjelju što se mene tiče, ako ti se može. A ak si negdje došao jer si bio spreman povuć subote i ostatajat duže, meni to govori krive stvari o tvojim poslodavcima. Radnik se cijeni na temelju znanja i sposobnosti, marljivosti, zalaganja, a ne jer je spreman uskakati zbog nekih nepravilnosti koje nisu njegov problem pa bi odmah trebao uskratiti slobodno vrijeme radi nekog drugog.
weky Kad skupiš dovoljno iskustva i odeš u rukovodeći kadar ili poduzetnike, ti teoretski radiš duže jer zapravo nemaš radno vrijeme, ali onda sve radiš fleksibilnije. Radni dan traje cijeli dan.
Ovisi u koji kadar i kakav je posao. Sam sam u toj poziciji i sve što govorim, sve se stigne bez da klizim kroz popodneva i vikende. Naravno, neki poslovi jesu takvi da te čupaju kroz dan, ali eto, ako je netko za njih, onda je spreman na tu žrtvu i s njom se slaže (što opet ne znači da je normalno da te netko kara cijeli dan jer si ti voditelj njega i drugih, a da si ti stalno dostupan jer ti je takav posao).