wooddiebone
Poanta je da radiš za poslodavca koji će te platiti na kraju mjeseca. Nema neke filozofije oko toga.
Ja ne znam nikoga ko je stvarno sretan i uspješan u životu da ima mentalitet "radim 8 sati i dalje me ne zanima".
Ne razumijem? Ajde kaži mi, kakva ti je produktivnost na poslu nakon šestog sata već? Kakva je ona nakon 10 ili 12 sati? Mislim da poslodavac više gubi, nego što zaradi od takvih zaposlenika.
Gledaj, ako je nekome super raditi 10-12 sati...slobodno ti. Možeš i 15 sati, zašto ne. Ali ne vidim zašto bi se takvi onda žalili, pogotovo, ako mu očito treba toliki broj sati kako bi zadovoljio svoje financijske potrebe.
Ništa to nije ropstvo, zato što je sve dobrovoljno i na pristanak tebe. Nitko te ne tjera da toliko radiš, a ako te tjera, onda slobodno možeš dignuti sidro, ako si nezadovoljan. Uvijek postoji opcija.
Meni nije baš privlačan rad od 12 sati, ne smatram to ispravnim niti bi na takvo što pristao na dnevnoj bazi. Ajde, ako treba tu i tamo, i ako sam plaćen kako treba. Ali, da ja svaki dan to radim? Meni to nije život.
Ista fora kao i ovi što su se odselili u Njemačku, Irsku i ostale zemlje pa govore kako im je "odlično i da su dobro plaćeni" pa ih onda pitaš za radno vrijeme, likovi se dignu u 8 i idu doma u 8 i to još rade neki shitty posao, koji nije ni toliko plaćen.
Ako nekoga to zadovoljava i misli da postiže nešto s tim, onda super. Mislim da nitko ne bi trebao težiti takvim stvarima, ali bože moj, živimo u "slobodi" pa eto.