Matador

Da, i da njegov sin radi ovo što Rimac radi, isto bi pričao.

Ili ćemo krenut djecu kažnjavat zbog grijeha njihovih roditelja?

@Brijac
Na svaki takav komentar da se rede neplaćeni prekovremeni i da se radnike tretira užasno postoji 30 komentara da je je radit tamo apsolutna uživancija.
Iskustvo mi ukazuje da se u prvom slučaju jednostavno radi o ljenčinama koje bi rado htjeli neki posao u javnom sektoru di mogu pit kave, a ne radit.

wooddiebone
    upravo to, puno se radi ali recimo ak ostanu prekovremeno to jest poslje 16.00 imaju besplatnu hranu, vrtić im je placen za klince, ak dođu vikendom besplatna hrana i pice, svako malo ih pocasti s necim.
    Sad mi pricao kum da su doveli nekog pjevaca i napravili piknik, to jest lik je narucio hranu iz submarina.
    Kum mi tam radi 3 godine, napredovao je a sad nedavno je dobio i povišicu. Zato ove priče da tam nije dobro padaju u vodu,a o kampusu necu ni pocinjati kakve ce sve benefite imati radnici.

E ovo za vrtić je top potez.

danko-b Zato ove priče da tam nije dobro padaju u vodu

I meni tvoje priče padaju u vodu kad čujem loša iskustva. Ne kažem da je svima loše, ali sigurno nije svima ko tvom kumu.

Brijac
        Neznam, doslovno te price kaj mi prica svaki put... , mislim si koji vrag sam zavrsio za kuhara 😂

Neću ulaziti u politiku i otkud pare, kako pare i sl. Međutim, mogu reći da svi koje znam da rade ili su radili u Rimcu imaju pozitivno iskustvo.

fensisuperstar Baš sam dan-dva prije nego kaj si me taggao pročitao malo o tim dokumentima. I iskreno, nimalo me ne iznenađuje. Nekako je sve što sam i očekivao od Googlea i jedan od razloga zašto sam se, koliko je to praktično, degoogleao. Na Apple se planira prelazak iduće godine, a do tada, Android će poslužiti.

pravednik Lako onda uložiti i pokrenuti industriju kad imaš početni kapital.

Do kapitala se uvijek može doći ako imaš sposobnost i viziju, te ono najvažnije, vjeruješ u nju čak pod rizikom da sve izgubiš. Npr. na Algebra Startup inkubatoru sam upoznao hrpu izuzetno talentiranih pojedinaca koju su danas daleko dogurali, bez “početnog kapitala”. Da, s kapitalom je nešto lakše u startu, no ako imaš talentiran tim koji jednako poput tebe vjeruje u to što radiš, nebo je granica.

Kako sam i sam poduzetnik koji zapošljava trenutno nekoliko ljudi, mislim da znam o čemu pričam.
            Hrvati su baš jebeno jalni narod na tuđi uspjeh i hrabrost. Uvijek je mnogo lakše tražiti mane u drugome, nego u sebi. Rimac nije savršen poduzetnik i nije njegova tvrtka mjesto gdje sve super štima i svi su zadovoljni, no rade stvarno fantastičan posao za ovu vukojebinu u kojoj živimo.

danko-b Ne pljujem po kumu, ali te povlastice koje se "dijele" u modernim firmama su goli k. i nisu valjani argument.
            Besplatna krafna, za blagdana čak i sengula od fancy podriguše, stolni tenis/nogomet, PS4 na poslu, kauč da, jadan radnik malo sjedne kad je umoran...

Svi ti moderni poslodavci su spremni učiniti sve, osim adekvatno platiti zaposlenika.
            Ljudi ne kuže da je poslodavcu jeftinije svaki dan cijeloj firmi plaćati doručak, ručak i večeru iz fancy restorana, nego plaititi dvojici radnika prekovremene cijeli mjesec. Ali uvijek je negdje drugdje gore pa ovo ispadne premija.

Smiješno zvuči, ali osobno na odnos poslodavca gledam kao na odnos kurve i mušterije.
            Zaposlenik naplaćuje svoje usluge/vrijeme/znanje, nešto je uključeno u inicijalnu cijenu, sve malo zahtijevnije stvari se plaćaju dodatno po dogovoru, ne zanimaju me nikakvi sendviči, krafne, raftinzi, i ostale pi.darije.

Ako me želiš .ebati, plati rođo.

Matador Ako me želiš .ebati, plati rođo.

Pošto si? 🙂
              Dobro si to opisao, slažem se. Dodao bih i da mi je ultra bitno da mi se u 17:00h svi skinu lagano, ja ne želim minute prekovremeno raditi i ne zanima me taj dio "posla". Ako već žele prekovremene, platit, ili bi trebali odgovarat mom pimpu, pa nek im on objasni. Da bar imam pimpa(č).

Matador ja znam za slucajeve kad poslodavac kupi zaposlenicima skupe aute!
              Njega nista to ne kosta,jos ti da mobitel,ma sto drugih stvari...sto god zelis...ako si dobar radnik zadrzo te dugo godina i to kao roba!
              Nemas nista od glupog zivota a mislis da imas sve!
              24h te drka i vodi ko psa na lancu

foggy
                Evo, odgovorit ću ti ja...
                Svima kojima je username različit od "wooddiebone", na skoro svaki post. 😃

Prika Točno to.
                  Ljudi isto tako komentiraju: "Ima službeni auto, službeni mobitel...", a to što radiš 25 sati dnevno, nitko ne komentira. 🙂

Ili kad kažu: "Imam puna usta i krov nad glavom, dobro mi je.".
                  Pa robovi su radili za hranu i smještaj, a isto to imaš i u zatvoru pa nitko ne bi niti jednu od te dvije opcije. 🙂

Samo te uzme!!
                    A mi mislimo da smo baje jer vozimo audi i javljamo se na S21!
                    Ali nazalost puno ljudi nema i stanje kad ti netko da auto i takve stvari je blagostanje!NAZALOST!

Matador Ako je čovjek ( kum jel') rekao da je zadovoljan i da mu je super tamo sigurno je i plaćom zadovoljan.
                    Ali ti si po Dankovom postu zaključio da ih Rimac kupuje krafnama kao da se radi o nekim debilima.

Matador 😃
                    Mislim, ako je žalosno da se priča kako nije u redu da prekovremeni nisu plaćeni, ili da te netko tjera na njih... Onda nemam komentara, sve je rečeno 🙂 Ako sam neshvatio neki dio priče, onda sam nešto ja krivo shvatio 🙂 Meni to dvoje nikad neće štimati, ubijem se u svojih 8h posla, napravim posla i odradim ga korektno, isto to očekujem od poslodavca, inače mi neće biti poslodavac dugo. Promijenio sam par firmi i skoro svaka je imala iste probleme, osim zadnje 2 o kojima stvarno imam samo riječi hvale oko navedenoga.

Evo, primjer, klijent je prelazio na ERP rješenje tadašnje firme u kojoj sam radio, išlo se kod njih u petak navečer da se do jutra sve postavi i prenese. To je taman bio period 7-8.mj i nismo mogli na godišnji tad, nitko. Ok, odradio sam svoj dio, u 5 ujutro u subotu išao doma, nitko mi ni jelo nije platio, na godišnji nisam mogao, a kada sam otišao iz firme, na zadnjoj plaći mi je poslodavac uzeo sve bonuse koji inače idu na plaći. Nikad više ja nekom ne ostajem duže od svojih 8h, a ako me netko tjera da radim prekovremeno, onda nešto gadno ne štima.

A da se onda i referenciram na tu neke krafne, dodatne pogodnosti koje poslodavac nudi, aktivnosti unutar firme... Pa to mi je ok, paše nekad odigrati partiju stolnog nogometa da se glava malo razbistri, ali taj dio već lagano i smatram normalnim i odvojenim od plaće, prekovremenih i sličnoga. Isto tako mi je bitnije da je fer odnos i da je sve po dogovoru, mogu bez problema bez bilo kakve aktivnosti na poslu, imam ih doma i previše. Samo je plus ako netko omogući radniku više, a na radniku je kak će te stvari "iskoristiti".

Kolega iz trenutne firme je otišao u Rimac, nisam čuo ništa loše o njima, osim da su malo neorganizirani zbog brzog rasta obujma posla, što je normalno, ali mene bi jako smetalo, meni sve mora bit pic-pic kada radim.