Matador 😃
Mislim, ako je žalosno da se priča kako nije u redu da prekovremeni nisu plaćeni, ili da te netko tjera na njih... Onda nemam komentara, sve je rečeno 🙂 Ako sam neshvatio neki dio priče, onda sam nešto ja krivo shvatio 🙂 Meni to dvoje nikad neće štimati, ubijem se u svojih 8h posla, napravim posla i odradim ga korektno, isto to očekujem od poslodavca, inače mi neće biti poslodavac dugo. Promijenio sam par firmi i skoro svaka je imala iste probleme, osim zadnje 2 o kojima stvarno imam samo riječi hvale oko navedenoga.
Evo, primjer, klijent je prelazio na ERP rješenje tadašnje firme u kojoj sam radio, išlo se kod njih u petak navečer da se do jutra sve postavi i prenese. To je taman bio period 7-8.mj i nismo mogli na godišnji tad, nitko. Ok, odradio sam svoj dio, u 5 ujutro u subotu išao doma, nitko mi ni jelo nije platio, na godišnji nisam mogao, a kada sam otišao iz firme, na zadnjoj plaći mi je poslodavac uzeo sve bonuse koji inače idu na plaći. Nikad više ja nekom ne ostajem duže od svojih 8h, a ako me netko tjera da radim prekovremeno, onda nešto gadno ne štima.
A da se onda i referenciram na tu neke krafne, dodatne pogodnosti koje poslodavac nudi, aktivnosti unutar firme... Pa to mi je ok, paše nekad odigrati partiju stolnog nogometa da se glava malo razbistri, ali taj dio već lagano i smatram normalnim i odvojenim od plaće, prekovremenih i sličnoga. Isto tako mi je bitnije da je fer odnos i da je sve po dogovoru, mogu bez problema bez bilo kakve aktivnosti na poslu, imam ih doma i previše. Samo je plus ako netko omogući radniku više, a na radniku je kak će te stvari "iskoristiti".
Kolega iz trenutne firme je otišao u Rimac, nisam čuo ništa loše o njima, osim da su malo neorganizirani zbog brzog rasta obujma posla, što je normalno, ali mene bi jako smetalo, meni sve mora bit pic-pic kada radim.