Više od 50% stanovnika misli da bi im HDZ trebao stvoriti radna mjesta, socijalistički mentalitet nikako da umre.
Blebetaonica 2
Lako što ih nisu stvarali radna mjesta oni su uništavali i dobru lovu okrenili usput...
..
Kakav jalnik moraš biti da izjednačuješ bagru koja pljačka državu i tu lovu podjeli sebi u džep i osobu koja napravi biznis, zaposli 1000 ljudi, konstantno raste i dovodi višestruko vanjskog kapitala u zemlju. Biznis koji platio poreza državi više nego je taj "ukradeni" početni kapital.
Početni kapital koji je i sam višestruko manji nego je njegov otac "ukrao", zanemarimo da mu je otac oslobođen svih optužbi i da njegova firma nikad nije radila sa državom tako da ta lova i da JE ukradena ionako nije javna lova.
Da je bar trećina, ma petina potrošene državne love iskorištena tako dobro kak je Rimac iskoristio pozajmicu od svog starog.
yakuza_stinger infobip i njihove akvizicije
ti si samo ljut jer surađuju sa kinezima.
Rimac je zakon, meni kum radi na baterijama tamo i ima samo rijeci hvale. Radno okruzenje im je savrseno,svako malo imaju druzenja zajednicka, uglavnom mu je super tamo.
wooddiebone I Horvatinčić je oslobođen svih optužbi, btw.
Zašto bi zatvorio kad mu je tatko sredio da mu HDZ daje milijarde hrvatskih poreznih obveznika pa se dečko igra hrvatskog Elon Muska dok ne zagusti, a onda tatko opet veze povuče. Tako bi i ja bio “inovator” i genije.
Da ne pričam kako je radit tamo. Frend radio i kaže da oni očekuju da radnik bude zahvalan što ima priliku radit tamo i da te izrabljuju da radiš preko 10h, a plaćaju 8.
Točno slika ove smrdljive države.
Da, i da njegov sin radi ovo što Rimac radi, isto bi pričao.
Ili ćemo krenut djecu kažnjavat zbog grijeha njihovih roditelja?
@Brijac
Na svaki takav komentar da se rede neplaćeni prekovremeni i da se radnike tretira užasno postoji 30 komentara da je je radit tamo apsolutna uživancija.
Iskustvo mi ukazuje da se u prvom slučaju jednostavno radi o ljenčinama koje bi rado htjeli neki posao u javnom sektoru di mogu pit kave, a ne radit.
wooddiebone
upravo to, puno se radi ali recimo ak ostanu prekovremeno to jest poslje 16.00 imaju besplatnu hranu, vrtić im je placen za klince, ak dođu vikendom besplatna hrana i pice, svako malo ih pocasti s necim.
Sad mi pricao kum da su doveli nekog pjevaca i napravili piknik, to jest lik je narucio hranu iz submarina.
Kum mi tam radi 3 godine, napredovao je a sad nedavno je dobio i povišicu. Zato ove priče da tam nije dobro padaju u vodu,a o kampusu necu ni pocinjati kakve ce sve benefite imati radnici.
E ovo za vrtić je top potez.
Neću ulaziti u politiku i otkud pare, kako pare i sl. Međutim, mogu reći da svi koje znam da rade ili su radili u Rimcu imaju pozitivno iskustvo.
danko-b Trebat će i kuhara/kuhare kad izgrade kampus jer će imati restoran i hotel. Radi na kompetencijama.:p Koga zanima više - https://campus.rimac-automobili.com/home/
fensisuperstar Baš sam dan-dva prije nego kaj si me taggao pročitao malo o tim dokumentima. I iskreno, nimalo me ne iznenađuje. Nekako je sve što sam i očekivao od Googlea i jedan od razloga zašto sam se, koliko je to praktično, degoogleao. Na Apple se planira prelazak iduće godine, a do tada, Android će poslužiti.
Fico Taman do onda ili padne cijena iphonea 12 nekog
- Uređivano
pravednik Lako onda uložiti i pokrenuti industriju kad imaš početni kapital.
Do kapitala se uvijek može doći ako imaš sposobnost i viziju, te ono najvažnije, vjeruješ u nju čak pod rizikom da sve izgubiš. Npr. na Algebra Startup inkubatoru sam upoznao hrpu izuzetno talentiranih pojedinaca koju su danas daleko dogurali, bez “početnog kapitala”. Da, s kapitalom je nešto lakše u startu, no ako imaš talentiran tim koji jednako poput tebe vjeruje u to što radiš, nebo je granica.
Kako sam i sam poduzetnik koji zapošljava trenutno nekoliko ljudi, mislim da znam o čemu pričam.
Hrvati su baš jebeno jalni narod na tuđi uspjeh i hrabrost. Uvijek je mnogo lakše tražiti mane u drugome, nego u sebi. Rimac nije savršen poduzetnik i nije njegova tvrtka mjesto gdje sve super štima i svi su zadovoljni, no rade stvarno fantastičan posao za ovu vukojebinu u kojoj živimo.
danko-b Ne pljujem po kumu, ali te povlastice koje se "dijele" u modernim firmama su goli k. i nisu valjani argument.
Besplatna krafna, za blagdana čak i sengula od fancy podriguše, stolni tenis/nogomet, PS4 na poslu, kauč da, jadan radnik malo sjedne kad je umoran...
Svi ti moderni poslodavci su spremni učiniti sve, osim adekvatno platiti zaposlenika.
Ljudi ne kuže da je poslodavcu jeftinije svaki dan cijeloj firmi plaćati doručak, ručak i večeru iz fancy restorana, nego plaititi dvojici radnika prekovremene cijeli mjesec. Ali uvijek je negdje drugdje gore pa ovo ispadne premija.
Smiješno zvuči, ali osobno na odnos poslodavca gledam kao na odnos kurve i mušterije.
Zaposlenik naplaćuje svoje usluge/vrijeme/znanje, nešto je uključeno u inicijalnu cijenu, sve malo zahtijevnije stvari se plaćaju dodatno po dogovoru, ne zanimaju me nikakvi sendviči, krafne, raftinzi, i ostale pi.darije.
Ako me želiš .ebati, plati rođo.