Blebetaonica 2
Deadwalker oh right.... Morat cu rec onda svojim profesorima na medicinskom fakultetu da si rekao to, neka se educiraju kako treba. Kao i voditelju epidemiologije primorsko goranske zupanije, neka malo procita taj kredibilni medicinski clanak na internetu.
Te gluposti na stranu, otisao mi je sexualni zivot u kurac zvog ove korone. Nit picku upoznat, cak su nam i na Kurve zabranili ici. DAJ VAMO TO CJEPIVO VISE!
- Uređivano
oxi ne kužim čemu sarkazam, podijelio sam sadržaj s američkog CDC-a (federalni public health institut: https://en.wikipedia.org/wiki/Centers_for_Disease_Control_and_Prevention)
Ovo je generalna razlika kod mRNA cjepiva naspram "tipičnog cjepiva":
mRNA vaccines are a new type of vaccine to protect against infectious diseases. To trigger an immune response, many vaccines put a weakened or inactivated germ into our bodies. Not mRNA vaccines. Instead, they teach our cells how to make a protein—or even just a piece of a protein—that triggers an immune response inside our bodies. That immune response, which produces antibodies, is what protects us from getting infected if the real virus enters our bodies.
Znači nije to cjepivo gdje se imunološki sustav aktivira umetanjem oslabljenog uzročnika bolesti, nego tijelo nakon cijepljenja s novim "receptom" generira protein koji stimulira imunološki sustav.
Naravno, ako sam nešto pogrešno shvatio, slobodno me ispravi
- Uređivano
Zato jer je vrlo vjerojatno logistički nemoguće za svaku sumnjivu smrt dnevno odraditi 100+ obdukcija, tj. birokratski je mnogo jednostavnije sve lijepiti na COVID
Pa to značajno mijenja perspektivu i same postupke oko virusa, zar ne? To su opasne igrice, ako na putu stoje obdukcije ili s druge strane ovo trenutno stanje gdje se sve zatvorilo i gdje ljudi ne mogu obavljati svoj posao i živjeti.
Ti imaš jedan problem, a to je da se pokušavaš prikazati neutralan u temama u kojima imaš vrlo jasne i izražene stavove. Bilo da je to Trump, Hajduk, korona, PlayStation ili bilo koja tema koje smo po forumima u ovih 5-10 godina diskutirali. Ne osuđujem stavove, pogotovo jer imam dovoljno životnog iskustva da znam da svaka priča ima dvije strane i istina je uvijek negdje u sredini (pa tako i s cjepivom koje ipak zagovaram). Ali brate daj se jednom konkretno postavi iza svojih stavova i ne glumataj, jer ovi videi i grafovi su baš to.
Pa što ti nije jasno? U čemu ja to pokušavam biti neutralan? Jesam li ti JASNO rekao za Hajduk? Jesam. I to dobro znaš.
Da li sam jasno rekao sve u vezi Trumpa? Mislim da jesan, vrlo jasno.
Što ti ovdje nije jasno što sam rekao? Da prva generacija cjepiva koje je razvijeno unutar godine dana ne može biti jednako dobro i svrsihodno cjepivu koje će doći za 2-3 godine? Pa to su činjenice...
Znači kod tebe, moraš biti hardcore na jednu ili hardcore na drugu stranu? Ili ja to krivo shvaćam?
Ali brate daj se jednom konkretno postavi iza svojih stavova i ne glumataj, jer ovi videi i grafovi su baš to.
Znači, ako ja kažem da se npr. ne želim cjepiti s ovim cjepivom, moram biti skroz protiv cjepiva?
Što ti nije jasno kada sam rekao ovo:
Da postoji i rizik od 2% nisam ga spreman preuzeti na sebe. Da sam neki kronični bolesnik, onda bi preuzeo taj rizik. To je razumno.
Mind you, vjerujem u cjepiva, nisam antivax, ali jednostavno ne želim preuzeti takve rizike.
Nitko mi ne garantira ništa.
7-8 postova prije, koje očito nisi čitao. Jesam li jasno rekao da se neću cjepiti i jasno naveo razloge? Jesam. Znači što?
Trebao bi kazati "jebeš ta cjepiva, to je sranje, ja se neću cjepiti..."?
A ti meni točno citiraj te grafove koji su netočni (daj pravi demantij) pa da vidimo. Mene baš zanima što je tu netočno i što sam ja to naveo. Znam ja točno. I jasno sam naveo stavove već tamo u 3. ili 4. mjesecu kako i što. To se nije promijenilo. Ponajviše stvari koje se tiču ekonomije. Lijek ne može biti gori od uzroka.
Iza takvih videa stoji samo taj video. Ne stoji potvrda o cijepljenju.
To je sad stvar tvog povjerenja kod te osobe. Mislim da je dosta ljudi ovakve slučajeve potvrdilo i nije da se ne događaju. Uostalom, vrlo lako se provjeri ako je osoba cjepljenja, ako netko želi, jel. Moja cijela poanta je da ne želim preuzeti takav rizik. Ni 2% rizika.
Jsam. I ponovno iza toga stoji Facebook objava. Sve se vrti oko Facebooka i Twittera i videa koji se mogu shvatiti na bilo koji način.
Pa bože moj, to je moderno sredstvo komunikacije? Ako netko objavi nešto ovakvo, može biti ili istina ili laž. Na osobi koja kaže "laž!" je da dokaže da je laž.
Netko može to vidjeti i reći si: "Vidi ti ovo, pa to cjepivo je zlo", samo zato što je mu nedostaje znanja. I onda će to podijeliti svojim frendovima koji će dijeliti svojim frendovima.
Pa nisam ja nekome ni mama ni tata da ja pazim na njega što će on to podijeliti i objaviti. Svatko ima osobnu odgovornost. Ovi slučajevi postoje u jako malom broju, ali postoje. To je tako.
S obzirom da smatraš snimke legitimnijim od znanstvenih istraživanja
To si ti rekao, a ne ja...
Ovdje nije riječ o više FPS-a, nego o spašavanju života. To što moram uopće pisati ovakvu rečenicu je već zabrinjavajuće.
Mislim da je jasno što sam želio reći. Prva generacija SVAKOG proizvoda je lošija od kasnije generacije s korekcijama. Na gaming forumu smo, pa zašto ne koristiti gaming analogiju.
Čovjek je u pravu. Koliko si puta zakeljio graf na kojemu piše x i y os i to koristio kao da graf sam po sebi puno govori, bez konteksta i dodatnih informacija.
Slobodni ste da obojica stavite to i demantirate me. Vidiš, mene nije strah nešto kazati i biti otvoren na to da jednostavno - promašim. Loše je kada ništa ni ne pokušaš shvatiti i tupiš stalno po istome. Najlakše je biti general poslije bitke ;-)
Ni Cyberpunk nije dovoljno dugo testiran i gledajte sad.
Ima li netko kakve preporuke što se tiče ozljede gležnja? Uglavnom dijagnosticiran mi je OCD Talusa treće razine i to treba operirati artroskopski. Uglavnom taj fragment se treba ukloniti i to područje tretirati tako da se prirodno stvori nova hrskavica koja bi popunila tu "rupu".
Preporuke nekih top stručnjaka u nas ovdje za ovakvu operaciju i potpuni oporavak? Da li je to u ZG-u, Rijeci itd. nije neka bitna stavka, samo da je napravljeno top.
- Uređivano
fensisuperstar nije to to buraz, fali mi zensko da me kaznjava!
Tolika je kriza da bih razmislio i Abby povaliti.
Morao sam googlat da si potvrdim da su ovi u Razeru komletni retardi i da ovo nije samo zajebancija.
- Uređivano
@Icek Pojma nemam tko su, ali ovo je film iz kojeg je scena > https://www.imdb.com/title/tt0429591/
Btw, čuo sam da žene isto tako reagiraju kada muškarac ubode USB iz prve.
- Uređivano
@Tuhy kakve veze ima prodaja tlou2 i skrivanje prodajnih rezultata sa odigranom igrom? U Cyber temi sam prcao tu ekipu, ukljucujuci i ovog dolje. Sada pisem ono sto vidim u igri, a to je da ne valja i da je fail u ovom stanju s obzirom na najave. Ovaj dolje to nece nikad.
@renda pisem o ostalim temama u kojima i ti sudjelujes i provociras, a skrivas zapravo da si fenbojcina