Fico
Preispituj kada ćeš biti educiran preispitivati
Apsolutno mogu preispitivati.
Gledaj ovaj scenarij. Đikić (xy bilo koji znanstvenik) kaže: "Ej jebiga ljudi, trebalo bi ovo sve zatvoriti, ne možemo ovako, ostanite svi doma"
Ja onda kao ekonomist kažem: "Ummm...to ne ide baš tako Đikiću, znaš? Ljudi moraju raditi, priskrbiti za sebe, obitelj, platiti kredit, održavati svoj posao, plaćati poreze kako bi bolnički sustav funkcinirao itd".
Javiš se ti: "Korona nije mišljenje, slušaj što Đikić kaže"...
To nije baš tako, kužiš? Da li vi uopće znate kakve rupe u proračunu postoje trenutno? Pa glava bi vam se okrenula. Znači to je užas. Toliki užas da država trenutno ne može platiti lijekove.
I sada ja bi trebao biti ultra poslušan NIŠTA ne kazati i šutjeti i ništa ne govoriti? Ne razumijem.
Ja poštujem mišljenje stručnjaka, ali onda trebaš poštovati i moje, ako nekog jarca kužim. Kužiš? Mutual respect. Toga trenutno nema.
Znači, nije sve crno-bijelo, ne možeš slušati samo jednu stranu jer to tako ne ide. U ovom slučaju igraš se s ljudima, njihovom imovinom, budućnošću. Naravno da bi bilo idealno da se svi mi zatvorimo doma sve dok cjepivo ne dođe, ali to tako ne ide.
fensisuperstar
ovo si napisao kao da unaprijed već znaš da se nitko neće htijeti držati tih propisa
Pa ja samo vidim tvrdnje kako se gotovo nitko ne drži trenutnih mjera. Znači ono...zašto bi tražio kazne onda?
Po tome se jako malo ljudi drži mjera i trebalo bi izdati na tisuće kazni.
Moja pitanja:
1) Tko će kontrolirati sve to?
2) Tko će poplaćati sve te kazne (kazna mora biti barem 300-400 kn), ako ekipa ne znam...mora platiti kredit? Just a hint. Biraš li stan, najamninu ili neku kaznu za koju te ne mogu ni ovršiti, niti baciti u zatvor?
Vidiš koliko je to neučinkovito u ovakvoj državi?
neću živit kao paćenik na cesti i plakat kako me svi jebu u šupak.
Vidiš ja to ni ne radim. Samo objašnjavam razloge, zašto i kako. Kužim se u ovakve stvari pa eto govorim, kada nitko drugi ne želi ili ne smije ili ne zna. Ja sam u redu, moje stambeno pitanje je rješeno, NEMAM kredita niti dugova, ali isto tako znam da to nije slučaj s velikom većinom ljudi u ovoj državi.
Znači niti sam sebičan, niti se pravim takav. Možda je netko stekao takav dojam, ali stvarno nisam takav. Baš naprotiv. Kužim kako ostatak živi, da svi ti ostali nemaju uvjete kao ja ili nekolicina drugih, pogotovo činjenicom da nitko u mojoj obitelji niti ja osobno nismo vidjeli članske iskaznice ni one prošle države, a bogami niti u ovoj.